⬅ חזרה לאינדקס

לא סולידי שלומד מהמשקיעה

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2015 22:59
שלום לכולם,את הבלוג "המשקיעה" מצאתי במקרה כאשר חיפשתי נושא מסוים בגוגל לפני כחודשיים.נהנה לקרא את הבלוג ובכל סוף שבוע אני קורא כמה פוסטים ואת התגובות לפוסטים אלה.נהנה מהכתיבה הקולחת של דורין ומתשובותיה שלעיתים מתובלות בהערות עוקצניות ומושחזות כראוי.מנסה ללמוד כמה שיותר ולהפיק את המיטב מכל המידע מאיר העיניים והמועיל.התחלתי ליישם ולבנות לי תיק השקעות על פי הארי בראון שישמש אותי ואת אישתי כמקור הכנסה בעת הפרישה בנוסף לכספים שנצבור בקרנות הפנסיה,ביטוח המנהלים וקרנות ההשתלמות(לך תדע מה ישאר מהן,לא ניתן לסמוך על הממשלה).ההשקעה היא חודשית של 5000 ש"ח כאשר אני קונה קרנות מחקות מדדים ישראליים עם דמי ניהול נמוכים:מדד ת"א 100,מדד אג"ח ממשלתי לא צמוד לטווח בינוני ומדד נדל"ן 15 מניב.בנוסף לכך יש לנו חסכונות שקליים נזילים לכל צרה שלא תבוא. חסכונות אלה כמובן נלקחים כחלק מתיק ההשקעות וחלקם כרגע הוא הגדול ביותר כי רק לאחרונה התחלתי בבנייתו.כל חודש אקנה קרן אחרת על מנת להגיע לאיזון הרצוי לי בהתאם לגילי ולהמלצות כללי האצבע באתר המשקיעה לבניית תיק השקעות(כללי האצבע הם רק כללים) היות שאישתי ואני מתקרבים לפרישה(אישתי בעוד 4 שנים ואני בעוד 8 ואם ארצה גם לפני) אשתדל שמרכיב הקרנות המנייתיות לא יעבור את ה-40% וכל שנה אקטין אותו בהתאם לגילי.בנוסף אנו עומדים בפני רכישת דירה ישנה וקטנה להשקעה מניבה שתממומן על ידי מינוף בנקאי(ההלוואה אושרה עקרונית). היות ואנו גרים בבית גדול אנו שוקלים למוכרו ולעבור לדירה/בית קטן יותר ובהפרש לרכוש דירה נוספת להכנסה מניבה. ביום חמישי הקרוב יש לי פגישה עם בית השקעות על מנת לבדק את העברת קרנות ההשתלמות שלי לקרן ira על מנת להוזיל עלויות. במקביל אבדוק גם את העברת תיק ההשקעות מהבנק וחסכונות טהורים שיש לי בחברת ביטוח אליהם. עד כאן מה שלמדתי מהמשקיעה ומקווה ליישם הכל בהקדם.................

הגדרה ל"חופש": "היכולת לעשות בכל רגע נתון כל מה שבא לך". יש אנשים שחושבים שהם חופשיים.ישנם רק מתי מעט שעונים להגדרה הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2015 07:42
לגבי המינוף הבנקאי מומלץ לסיימו לפני גיל הפרישה, לברר לגבי התמהיל של המשכנתא מה הקנס שתשלם במקרה של סילוק מוקדם של החוב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2015 09:06
שלום וברוך הבא. טיפ נוסף שכדאי ללמוד מהמשקיעה: אין סיבה לרכז כל כך את ההשקעות המנייתיות שלך דווקא בישראל, עדיף לגוון ולעקוב אחרי מדדים מרחבי העולם בצורה מאוזנת ככל האפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2015 20:11
תודה לרוני ולתל אביבי על הטיפים.היות והתיק צעיר בעתיד הוא יגוון עם קרנות גם מרחבי העולם.בעניין המינוף הבנקאי - אם נתנהל נכון נסיימו לפני גיל פרישה..
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2015 14:56
@life10 - קנייה של 5K כל פעם לא גוררת חיוב של עמלת מינימום בכל פעם ? עדיין משתלם לך לקנות כל חודש ? בדוק אם לא כדאי לך לקנות בחבילות יותר גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2015 15:54
זה בדיוק ה'גבול' של בית ההשקעות הממוצע. קרי 0.1% ק.מ. ועמלת מינימום של 5 שקלים...
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2015 19:32
יש לי פגישה מחר בבית השקעות לבדיקת העברת התיק אליהם,בדיקת ira והעברת חסכונות טהורים שיש לי בפוליסות של חברות ביטוח.תודה על הטיפים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2015 00:39
אפשר להעביר פוליסות חיסכון לבית השקעות? על זה לא שמעתי. אנא עדכן (:
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 13:36
sinister - אני עדיין בודק זאת וזה מצריך בדיקה של של איש מקצוע מתחום הביטוח . יש לי מספר פוליסות עם מרכיב חיסכון טהור בחברת ביטוח ואני רוצה לבדק האם ניתן להעביר את הכספים עם מינימום פגיעה בי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2015 22:31
לגבי הקנס, אתן מידע בסיסי

ריבית פריים - סיכון הוא עליית ריבית בהמשך - ללא קנס - בד"כ מודיעים חודש-חודשיים מראש לפני שפורעים אז אין עמלת אי הודעה, (כל בנק עם תנאים קצת שונה)

ריבית קבוע לא צמודה - יודעים מראש כמה משלמים - עדיף לקחת כמה שפחות שנים ככה ריבית יותר אטרקטיבית - קנס רק אם הריבית עתידית יותר נמוכה מהריבית הנוכחית - בספק יהיה קנס כי כעת ריבית מאוד נמוכה יחסית.

ריבית משתנה צמודה - מקבעים ריבית בכל X שנים (בד"כ 5 שנים) - סיכון הוא עליית מדד ושינוי ריבית בתחנה הבא - אין קנס אם פורעים בתחנה. ואם יש קנס רק האם ריבית יותר נמוכה מהריבית הנוכחית שנפרע לפני התחנה הבא.

*** חשוב להדגיש - הריבית הנוכחית לטובת הלקוח - מהנמוך שהוא קיבל הצעה ו/או ממוצע באותה תקופה שפורסם בבנק ישראל.

*** יש עוד מסלולים אחרים, אני מציין את המסלולים הנפוצים, וזה רק הסבר כללי בעניין הקנס.

ייתכן שאני טועה - במידה אם כן תקנו בבקשה.

למידע מדויק זה אחריות שלכם לבדוק.