🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2015 22:59
שלום לכולם,את הבלוג "המשקיעה" מצאתי במקרה כאשר חיפשתי נושא מסוים בגוגל לפני כחודשיים.נהנה לקרא את הבלוג ובכל סוף שבוע אני קורא כמה פוסטים ואת התגובות לפוסטים אלה.נהנה מהכתיבה הקולחת של דורין ומתשובותיה שלעיתים מתובלות בהערות עוקצניות ומושחזות כראוי.מנסה ללמוד כמה שיותר ולהפיק את המיטב מכל המידע מאיר העיניים והמועיל.התחלתי ליישם ולבנות לי תיק השקעות על פי הארי בראון שישמש אותי ואת אישתי כמקור הכנסה בעת הפרישה בנוסף לכספים שנצבור בקרנות הפנסיה,ביטוח המנהלים וקרנות ההשתלמות(לך תדע מה ישאר מהן,לא ניתן לסמוך על הממשלה).ההשקעה היא חודשית של 5000 ש"ח כאשר אני קונה קרנות מחקות מדדים ישראליים עם דמי ניהול נמוכים:מדד ת"א 100,מדד אג"ח ממשלתי לא צמוד לטווח בינוני ומדד נדל"ן 15 מניב.בנוסף לכך יש לנו חסכונות שקליים נזילים לכל צרה שלא תבוא. חסכונות אלה כמובן נלקחים כחלק מתיק ההשקעות וחלקם כרגע הוא הגדול ביותר כי רק לאחרונה התחלתי בבנייתו.כל חודש אקנה קרן אחרת על מנת להגיע לאיזון הרצוי לי בהתאם לגילי ולהמלצות כללי האצבע באתר המשקיעה לבניית תיק השקעות(כללי האצבע הם רק כללים) היות שאישתי ואני מתקרבים לפרישה(אישתי בעוד 4 שנים ואני בעוד 8 ואם ארצה גם לפני) אשתדל שמרכיב הקרנות המנייתיות לא יעבור את ה-40% וכל שנה אקטין אותו בהתאם לגילי.בנוסף אנו עומדים בפני רכישת דירה ישנה וקטנה להשקעה מניבה שתממומן על ידי מינוף בנקאי(ההלוואה אושרה עקרונית). היות ואנו גרים בבית גדול אנו שוקלים למוכרו ולעבור לדירה/בית קטן יותר ובהפרש לרכוש דירה נוספת להכנסה מניבה. ביום חמישי הקרוב יש לי פגישה עם בית השקעות על מנת לבדק את העברת קרנות ההשתלמות שלי לקרן ira על מנת להוזיל עלויות. במקביל אבדוק גם את העברת תיק ההשקעות מהבנק וחסכונות טהורים שיש לי בחברת ביטוח אליהם. עד כאן מה שלמדתי מהמשקיעה ומקווה ליישם הכל בהקדם.................
הגדרה ל"חופש": "היכולת לעשות בכל רגע נתון כל מה שבא לך". יש אנשים שחושבים שהם חופשיים.ישנם רק מתי מעט שעונים להגדרה הנ"ל.
הגדרה ל"חופש": "היכולת לעשות בכל רגע נתון כל מה שבא לך". יש אנשים שחושבים שהם חופשיים.ישנם רק מתי מעט שעונים להגדרה הנ"ל.