⬅ חזרה לאינדקס

בהינתן שיש לי מגרש, האם קנית דירה (לא לבנות על המגרש) תחייב במס דירה שניה?

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 20:56
לאשתי יש מגרש בטאבו שקיבלה מאבא שלה, ואין לנו נכסים נוספים.

האם רכישת דירה (ללא קשר למגרש) תחייב במס רכישה לדירה שניה ?

במילים אחרות - האם זה שאדם מחזיק מגרש בטאבו נחשב כאלו יש לו דירה גם אם לא בנה בית על השטח הזה?

אם לא - האם ביום שבו ירצה לבנות ותהיה לו כבר דירה אחת, הוא יהיה מחוייב במס דירה שניה על הבניה ?

שאלה נוספת - בלי קשר למגרש, האם לאדם חסר נכסים יש אפשרות לרכוש 2 דירות "במקביל" עם מס רכישה של דירה ראשונה? אני זוכר שראיתי את זה איפשהו אבל די בטוח שזה לא אפשרי, בכל מקרה שואל

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:14
לא, לא ולא.

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:21
תודה רבה על התגובה!

אז אם אני מרחיב טיפה את השאלה:

האם זה משנה מה אני עושה קודם? בניה במגרש הקיים או קניית דירה להשקעה? או שבכל מקרה אני לא חייב במס רכישה של דירה שניה?

זה קצת מפתיע אותי (לטובה) כי בסוף התהליך יהיה 2 בתים אבל בעצם שילמתי מס רכישה רק על דירה אחת...
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:26
לא, כל עוד אתה לא מקבל טופס 4, ברגע שקיבלת טופס 4 אז יש לך דירה וכן תחויב במס רכישה של דירה שנייה בהנחה שתקנה אחת אחרי הטופס 4.

רוצה לשמוע משהו עוד יותר הזוי? תקנה בית 1, תקנה מגרש ל5 בתים/דירות, תבנה אותם ועדיין לא תשלם מס רכישה של דירה שנייה!

קח בחשבון שגם על מגרש יש מס רכישה של 6%.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:35
אז אני מבין ככה:

קודם בניתי את הבית (ואכלסתי אותו, אחרי שקיבלתי טופס 4) ורק אז קניתי דירה, אז אני מחוייב במס על דירה שניה

אבל כדי להמנע מכך, ניתן קודם לקנות דירה (עם מס רכישה של דירה ראשונה), ואז לבנות במגרש

בנוסף, גם אם אני מחליט לקנות 2 דירות לצורך העניין (אחת עם מס רכישה של דירה ראשונה, והשניה עם מס רכישה של הדירה השניה), על בניית בית במגרש לא אחוייב במס רכישה של דירה.

אמת?

תודה רבה!!!
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:38
נכון.

נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:47
באותו הקשר: מה לגבי משכנתא במקרה הזה ?

אני מבין שאם מתחילים לבנות במגרש, ניתן לקבל על כך 60% מימון.

האם זה המצב גם אם יש ברשותי דירה 1? או 2 דירות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 21:54
זה אני כבר לא יודע, תשאל בבנק או את @hatzadik
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 09:50
אם יש ברשותך כבר דירה אחת אז תוכל לקבל לבנייה עד 50% מימון בלבד.

אלא אם כן אתה מצהיר שאתה מוכר את הדירה הקיימת ואז תוכל לקבל עד 70% מימון.

בנוסף אם הדירה הקיימת שלך נקייה ממשכנתא אז תוכל לקבל גם עליה מימון לבנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 10:46
תודה רבה.

אז אם אני רוצה ללכת למהלך של (א) קניית דירה להשקעה יחסית בזול בפריפריה (אזור 600 אלף) עם מימון מקסימלי של 75%. ואז (ב) בנייה במגרש,

מן הסתם ששלב (ב), הבניה, תעלה הרבה יותר יקר ואז 50% מימון לאופציה ב׳ ידרוש ממני יותר מדי הון התחלתי (לעומת 70% שאם הייתי מתחיל עם בניה במגרש).

האם יש דברים שניתן לעשות כדי להשיג יותר מימון? הבנתי שאפשר באמת להשתמש בדירה הקיימת, אבל ממה שאמרת זה אפשרי רק אם היא נקיה ממשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 11:07
לא חייבת להיות נקייה לגמרי.

מה שאתה יכול לעשות (לא מייעץ ולא ממליץ) זה לקחת משכנתא מקסמלית על הדירה שאתה רוכש (75%) ולא להשתמש בהון העצמי שלך לצורך הרכישה.

אח"כ להשתמש בהון העצמי לצורך הבניה ולקחת מימון של 50% על הבית שבנית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 11:08
לא תוכל להגדיל את המימון לבנייה.

קח בחשבון שהבנק גוזר את שיעור המימון משווי המגרש+עלויות הבנייה (יש כאן גמישות מסוימת)
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2020 18:53
עוד אופציה שחשבתי עליה:

האם ניתן לקבל מימון מקסימלי לבניה (70%)

ועד שמקבלים את האישורים ועד שמושלמת הבניה עוברת שנה-שנתיים,

ואז בטווח הזה של השנתיים ***לפני שמקבלים טופס 4 על הבניה*** לקנות דירה להשקעה עם מימון של 75%? אפילו מבנק אחר? או שמהלך כזה לא אפשרי ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 02:07
סליחה שאני מעיר שרשור ישן, פשוט יש לי שאלת המשך וחבל לי לפתוח שרשור חדש.

אם לבעלים של הקרקע אין ולעולם לא הייתה דירה בישראל והוא מחליט למכור, האם העובדה שאין דירה בבעלות משפיעה על המיסוי (מס שבח) באיזשהו אופן?

או שאין קשר בין הדברים?