⬅ חזרה לאינדקס

משקיע חדש אחרי שבועות של קריאה

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 23:43
אחרי כמה שבועות של קריאה בבלוג ובפורום הגיע הזמן לשאול שאלות.

בן 25. יש לי עבודה קבועה וטובה. יש קרן השתלמות 100% מניות עם 10K.

מתחיל להשקיע כ50 אלף ו- 5K כל חודש \ K15 רבעון לתקופה של 15 שנים ומעלה. המטרה לצאת לחופשי.

אני מתכנן לעשות חלוקה של 85% מניות 15% אג"ח בינוני וכל שנה לחזק טיפה יותר את הנתח האג"חי.

הזדרזתי ופתחתי חשבון דרך אקסלנס עם עמלות של 0.085% למניות, 0.07% לקרנות מחקות וסנט למניות אמריקאיות (5$ מינימום) ואני יכול להשקיע דרכם בIB. (קיבלתי פטור לשנה לעלות החודשית של 15 ₪)

מצד שני אני יכול למחוק את החשבון שלי שם ולפתוח חשבון בIB, הבעיה ששם העמלה היא 10$ לחודש . אז במבט ל 15 שנים קדימה אני ממש מתלבט מה עדיף לי לעשות. מה דעתכם?

אולי עדיף לסחור דרך אקסלנס לשנים הקרובות וכשהתיק יהיה גדול ויהיה לי פטור מה10 דולר עמלה של IB אני אעבור לשם (כל עוד אני משקיע רק בקרנות ואגח"ים שנסחרים בIB). קראתי שזה אפשרי אבל תקנו אותי אם אני טועה.

*לפי מה שראיתי בפורום יש פיתרון גם למניות וגם לאג"ח דרך IB ולא ממש צריך את האפשרויות שיש בברוקר הישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 00:00
לא משנה איפה אתה מחזיק את הני״ע שלך, אם מדובר בני״ע אמריקאים, אתה תוכל להעביר אותם ל-IB.

אבל זה לא נכון לני״ע ישראלים (לא משנה אם זה מניות, או אגח או קרנות).

שים לב שאם אתה מתכוון לשלם 5$ כל חודש לאקסלנס, אז העלות היחסית של IB היא כבר לא 10 דולר, אלא 5$ (תחת ההנחה שרכישה ב-IB היא חינם שזה כמעט נכון). ובכל מקרה לפי קצב ההשקעות שלך אתה צפוי להגיע ל-100K$ בחשבון תוך משהו כמו 5 שנים ואז לא תשלם עמלה חודשית ב-IB.

אם אתה מתכוון לקנות ני״ע אמריקאים או זרים, אתה תהיה חייב להמיר את השקלים שלך לדולרים, מה שעולה בד״כ 0.5%-0.7% בבתי השקעות בארץ, וכמעט אפס מוחלט ב-IB, אז רוב הסיכויים ש-IB ישתלם לך תוך זמן קצר מאד.

תוסיף לזה עוד כמה יתרונות של IB ומהר מאד (עבורי לפחות) ההחלטה נהיית no brainer לטובת IB.

השיקול העיקרי אבל בייחוד בתיק קטן ובייחוד בשלב הצבירה של התיק - זה עניין הגשת הדוחות לרשות המסים על הפעילות בחשבון הזר שלך ב-IB. נצא לרגע מהנחה שאתה חייב להגיש דוחות (זה דיון שלם אם אתה כן או לא), אז אתה צריך או ללמוד איך לעשות את זה (לא ביג דיל) או לשלם לרו״ח שיעשה את זה בשביל (גם לא ביג דיל, סד״ג של 1000-1500 שח בשנה פחות מדרגת המס השולי שלך, אם זה 31% אז העלות היא כ 700-1000 שח בשנה). לפני שאתה מחליט שזה הורס לך לגמרי את הכדאיות - קח בחשבון שרק על להמיר את השקלים שלך לדולרים יעלה לך 300-400 שח בשנה בבית השקעות. פלוס עוד כ-200 שח עמלות מסחר בבית השקעות. מהר מאד תגלה שהחסכון ב-IB בעלויות יכסה לך את העלות של רו״ח אם תבחר לשלם ולא להגיש בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2020 09:02
מרתק שצריך להיות קודם 15 שנה מאחורי הסורגים (מצד שני זה מעודד, כי זה הרבה פחות מ-40 שנה).

*אישית* קשה לי להבין את הלך הרוח שמציב את שני המשפטים האלה בנשימה אחת.

אבל אני לא מכיר את הנסיבות שלך, סיבולת הסיכון שלך וכ'ו. אין לי מושג בהשקעות. קבל החלטות לבד.