⬅ חזרה לאינדקס

בהחלט עושה חשק להשקיע...

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 00:41
מתוך אחד התשקיפים של תעודת סל (בראש העמוד הראשון, לא פחות)

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 01:23
פשוט קסם של מוצר....
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 01:40
אני חושב שבכל תעודות הסל שמחזיקות נגזרים במקום את נכס הבסיס יש את הסיכון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 02:32
לא הבנתי את הנקודה. זאת נראית לי הזהרה סטנדרטית לגבי השקעות באופציות. טוב שיש הזהרות שכאלו כי הסיכון אכן קיים. מי שלא מתאים לו שלא ישקיע, אבל שידע.

ובנימה אחרת, משקיע ותיק אחד אמר לי פעם שבכל השקעה הוא תמיד שואל איך הוא יוכל להפסיד את כספו, ואם מי שמוכר לו את ההשקעה לא יודע, או מבטיח גן של שושנים, הוא נזהר כפליים. כמובן שיש סיכונים, כולל להפסד ההשקעה, אבל החוכמה היא לתכנן תכנית שתתמודד ככל האפשר עם סיכונים אלו בצורה סבירה ובעלות סבירה ביחסית להסתברות התממשות הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 02:39
בשנת 2008-9 חבר ביצע שורט דרך אופ' כיסוי של קסם על נפט, זהב וכו' וכו' - הגיע לרווח שערורייתי מבחינת אחוזים ועל הנייר היה "עשיר".

קסם הפעילו את ה"קסם" שלהם ובעת המימוש לא נמצאו מצוטטים באופ' כיסוי - כלומר לא היתה לו יכולת למכור.

טלפונים לחדרי מסחר של קסם, צעקות, איומים על תביעה וכו' וכו'. אני לא זוכר שיצא לו מזה משהו והמימוש היה במחיר נמוך בהרבה מהשווי ההוגן.

איך ניתן לקרוא לזה בכלל "שווי הוגן" ? אולי "שווי לא הוגן" - ככה אין שום העמדת פנים להגינות במשחק הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 07:18
בושה. מאפיה הכל פה...מאפיה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 11:13
על איזה תעודת סל מדובר? זה נשמע לי סותר את ההתחייבות הבסיסית של המנפיק, אז אני רוצה לראות בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 11:34
מכאן
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 12:17
צודק, וגם מצאתי אזהרות דומות בתעודות של פסגות ותכלית. בתעודה של הראל לא מצאתי את הנוסח הזה, אבל יש אזהרה אחרת:

"החברה אינה מתחייבת למנות עושה שוק בתעודות לעסקאות בשוק המשני. לפיכך עשויים להיווצר פערים משמעותיים בין הערכת השווי של התעודה לבין מחירה בבורסה."

תמיד חשבתי שסיכון המנפיק בתעודות סל זה קריסה שלו, עכשיו נראה שיש גם סיכון שלמנפיק פשוט לא יתחשק לשלם את שווי התעודה כפי שהבטיח.

@korma : תרגילים כאלה כמו שעשו לחברך, לא אמורים לגרום לאיבוד האמון של המשקיעים ולחיסול מהיר של החברה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 12:22
שומר נפשו ירחק
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 14:52
אפשר הסבר למשפט הזה? לא הבנתי מה בדיוק קרה ואיך.

תמיד תהיתי מה מבטיח שמי שכותב אופציה יקיים אותה (הוא לא מחויב שיהיו לו בטחונות כמו בחוזים עתידיים?). עכשיו אני מבינה שכלום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 20:22
לא מדובר באופציה, אלא מוצר שהוא תעודת סל שאמור להתנהג (על פי התשקיף) כמו אופציה.

בפועל, כמו בדוגמא כאן, במקרי קיצון יכול להיות קושי למכור את תעודת הסל בשווי שקרוב ל״שווי ההוגן שלה״ (שמחושב לפי נוסחא בתשקיף).
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 22:46
המכשיר הפיננסי המכונה "אופציות כיסוי" כבר לא קיים באחד העם. ובוודאי שזה גורם לאבוד אמון והעדפה בהתעסקות עם מנפיקות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2015 23:01
כפי שמצויין בצילום מתוך התשקיף של המכשיר הנ"ל ודומיו - אין התייחבות לכך. אם נרצה מספרים - אזי החבר רכש אופ' מכר בשווי של אלפים בודדים על זהב ונפט, כאשר סטיית התקן היתה נמוכה - והוא הוסיף לרכוש כאשר ראה שהמגמה לצידו. משלב מסויים פשוט דגר עליהם ועם החרפת הירידות - הוביל הדבר לגידול של משמעותי בשווי הנכס - שכן סטיית התקן המריצה - ואז מספר אלפים נהיו שווים עשרות אלפים (מעולם לא צויין בפני הסכום המדוייק, ובשפת הספקולנטים זה הוגדר כ"חבילות"). בשעה שהוא רצה לממש את הרווח, לא היה קונה לכל הכמות לפי שווי הוגן. כלומר אם הוא קנה ב-X והשווי ההוגן היה 100X, הייתה לו אפשרות למכור רק לסוחרים אחרים שהזדמנו לסחור בנייר הזה, או לעושת השוק בשווי של 10X (כאמור מספרים מצוצים מהראש). אין לי מושג באיזה שלב הופסק המסחר באופ' הכיסוי באחד העם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2015 00:23
לא התעמקתי בתשקיף הזה (420 עמודים), אבל תיבת האזהרה הזו דווקא מדברת על תעודות סל באופן כללי.

ואני שואל, האם זה נכון לכלל תעודות הסל? כלומר, בנוסף לסיכונים שפירטה המשקיעה בפוסט שלה (השוואה בין קרנות לתעודות) יש גם סיכון שברגע מכירת תעודה לא יתקבל מלוא הסכום (לפי מחיר התעודה באותו הזמן) ? אם כן, זה סיכון כפול (או משולש).