⬅ חזרה לאינדקס

המלצה לפלח ״חירום״ - שמירה על כח הקנייה במינימום סיכון

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 17:36
הי,

אני בדרך לארגן מחדש את תיק ההשקעות שלי.

מרבית התיק יושקע באפיקים נושאי תשואה/סיכון גבוהים (כולל חשיפה גבוהה למט״ח), בעוד שחלק לא גדול יוגדר כ״באפר לחירום״ (אמור לשמש לבלת״מים).

אני חושב שמה שאני מחפש בו הוא תשואה ריאלית (שקלית) אפס, במינימום סיכון. כלומר אך ורק לשמור על כח הקנייה של השקלים הללו, בישראל.

מהי הדרך הכי טובה ביותר להשיג תשואה ריאלית אפס במינימום סיכון ומינימום עלות?

ושאלה פילוסופית יותר - האם תשואה ריאלית אפס (להבנתי המושג מתייחס למדד המחירים לצרכן) היא ההגדרה הנכונה לשמירה על ״ערך הכסף״, כשהבאפר מיועד למטרות חירום (במדד ישנן קטגוריות שכנראה פחות רלונטיות...)? אשמח לשמוע דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:09
יש פקדון צמוד מדד בבנקים.

אמרת דבר נכון - מדד המחירים לצרכן לא מותאם לסל צריכה האישית שלך: שכר דירה, תחבורה, בריאות וכו' משתנים מאדם לאדם מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 00:46
זה הדבר הקרוב ביותר שיש לך לטווח קצר.

לטווח ארוך, כדאי לקחת בחשבון שיש גם עלייה ברמת הצריכה הריאלית, ולכן להגדיל פעם בכמה שנים את הפלח הזה.

לא הייתי מחזיק את פלח החרום בפקדון בבנק, אלא אם הוא נזיל. אפשר אבל להחזיק קרן מחקה על אג"ח ממשלתי צמוד קצר מועד. יש כאן סיכון לאובדן קטן במקרה של עליית ריבית ריאלית, אבל הוא קטן כשמדובר באג"ח קצר מועד.

מחשבה: מאחר ומדובר בסכום קטן, ושינויים כאלו הם הדרגתיים (וכיום האינפלציה מאוד נמוכה), אפשר גם לשקול להחזיק במזומן, ולהגדיל את הסכום בהדרגה (על חשבון החיסכון) בהתאם לעליית המדד. בסביבת אינפלציה גבוהה יותר צריך לחשוב על דרכים אחרות לשמור על ערך הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 02:34
אני גם מחפש פתרון. הכי טוב שמצאתי זה פקדון של 0.6% במידה ולא מושכים (אבל ניתן למשוך במידת הצורך). זה גרושים אבל זה עדיף על מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 09:33
לאיזה בלת"מים אתה מתכוון ועל איזה סדר גודל כספי מדובר?

אם מדובר על 10K-20K אז מה הבעיה למכור חלק מהתיק כשתצטרך?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 09:38
בלת״מים גדולים

מיליון שקל
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 10:53
ואוו! לאיזה קטסטרופות אתה מתכונן?

בסכומים כאלה, הייתי בודקת אפשרות של ביטוח במקום לרתק כזה סכום.