🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2015 08:42
אני מתקשה להבין את הסיטואציה.
כעקרון השקעה במדדים, הפיזור הוא אחד השיקולים הראשונים. אחרי שמחליטים מה אחוז המנייתי בתיק, רצוי לבחור מה הרכב של האחוז המנייתי הזה.
אם זה ברור, אז מה שיש לאדם לשים ב-IRA שלו זה את ההשלמה עבור ההרכב של התיק שהוא מתכנן לפי החלוקות שהוא החליט לעצמו מראש, בסדר הבא:
1. %מניות/%אג"ח/%מזומן/%זהב/%קבוקים וכן הלאה.
2. בתוך המניות, הוא מחליט באילו שווקים לפזר את התיק.
מה שציינת לגבי החסרונות של קרנות ישראליות סינתטיות מחקות שווקים עולמיים למיניהן, סיכוני קריסת בתי השקעות למיניהן,דמי ניהול,חשיפה למס ירושה, וכו'... לדעתי זה אמור להיות רק כשיקולי ביניים בין הקרנות השונות שמובילות אותי ליעד של השגת הפיזור הרלוונטי עבורי, כשאני בוחר בין הגרועה פחות.
אם אני מבין נכון את מה שאתה מתאר, מכיוון שאתה לא מעוניין להשקיע בניירות בחו"ל (שיש להם פיזור עולמי, דמי ניהול נוחים וכו') ומשתמע מדבריך שאתה לא מוכן משיקולים שונים להחזיק מוצרים סינטיים ישראלים (על שווקים בחו"ל) אזי מדיניות הפיזור שלך להיות ממוקדת רק בנייר ישראלי שמחזיק נכסים ישירים, ובעצם מה שיקבע את החשיפה המנייתית שלך לשוק המקומי (על גודלו הצנום) זה כמות ההפרשות שלך לקרן ההשתלמות (+סכומה ההתחלתי) ולא מדיניות הקצאת נכסים ברורה.
לטעמי, מדובר קצת בהיפוך היוצרות, ושפרטי הדיונים בסעיפים (החשובים לכשעצמם*) השתלטו על שלבים מוקדמים יותר בהרכבת תיק ההשקעות
אמל"ק, לדעתי שיקולי הפיזור=ההרכב המנייתי בתיק, הם שלב קודם לאופי הניירות המוחזקים, ולא חכם לדעתי לתת לשיקולים כאלה להחליט על מדיניות הפיזור של התיק, במיוחד כשהתוצאה היא שנשאר רק השוק המקומי, שזה לא ארה"ב כאן...
*אני למשל מחזיק SWDA וEIMI (ותכלית עולמי) ובמעבר הקרוב לIRA אני אחליף את SWDA בIWDA, כל זה בגלל שלא השוותי את התשקיף של שני הניירות האלה וחשבתי שמס המלכה הוא בכולם, כאשר התברר לי שIWDA אין מס מלכה, וגם ככה יש לי אירוע מס (אני משחרר ניירות כדי לפתוח IRA עצמאיים, במקרה הזה יש גם מגן מס..אז כאן בהחלט יש חשיבות לפרטים הקטנים..)
לא ממליץ וכו' ממש לא.