⬅ חזרה לאינדקס

השקעה סולידית במוצר להשכרה

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 07:09
הגיע לאזני מקרה שבו אדם בארץ רכש מוצר פיזי בודד

(נניח כרגע מטוס מנהלים לדוגמא) - בעלות מלאה,

כאשר הקניה, תפעול/השכרה, ומכירה בעת הצורך נעשות כולן ע"י חברה כלשהי, כלומר לעולם אין קשר ישיר למוצר, אין דרך להשתמש או אפילו להסתכל עליו/לדעת איפה הוא נמצא ברגע נתון ברחבי הארץ.

המתווה הוא תשלום חד פעמי, שממנו והלאה מתקבל תשלום חודשי קבוע עבור השכרה, שמגיע מאותה חברה (בהנחה ויש שוכר).

אם מדובר לדוגמא בעלות של 300,000, כאשר נניח כרגע ירידת ערך זניחה ותקופת חיים בלתי מוגבלת למוצר, מה לדעתכם צריך להיות החזר חודשי מינימלי כדי להצדיק השקעה מסוג זה לאורך השנים + מה הסיכונים /היבטי מס הכרוכים בה.

האם היה מעניין אתכם להשקיע ברעיון כזה?

אני אישית אהבתי אותו מפני שהוא משלב לכאורה גם סולידיות וגם רדיקליות השקעתית מסויימת.

ברגע שיהיו לי עוד פרטים/מספרים אמיתיים אפרט על אופי המוצר. אציין כי הוא קשור לתעשיית "לואו-טק" משמעותית מאד בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 09:10
כלומר, שליטה מלאה של מישהו שהוא לא אתה.

שילוב שאומר שאתה צריך לסמוך ב-100% על מישהו שהוא לא אתה, כולל הנתונים שהוא מוסר לך.

לא, תודה. ניסיתי עם P2P על אחוז קטן מהכסף שלי והבנתי שזה לא בשבילי. נראה לי דומה גם לחברות שמציעות לך נדל"ן בחו"ל.

עדיף לי להשקיע בחברות מפוקחות או להשקיע במה שאני בשליטה מלאה על הנתונים ועל קבלת ההחלטות.

איזה החזר? כתבת שאמורים לקבל תשלום עבור השכרה, אם היתה (ואם סיפרו לך).אתה צריך לדעת איזה משני הדברים נכון.

בכל מקרה, בהתחשב בעובדה שאת רוב הרווח על ההשכרה לוקחת החברה המנהלת (ובצדק, היא גם מוציאה את כל ההוצאות בגין האחזקה והשיווק), אפשר להניח שיקח הרבה שנים לקבל בחזרה את ההשקעה ולהתחיל להרוויח על זה. אין כאן אפקט של ריבית דריבית אלא רק דיבידנדים לפי מצב ההשכרות.