⬅ חזרה לאינדקס

איך לפעול בירידות

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:03
שלום רב

הצלחתי לחסוך עם אישתי סכום לא גדול שאנו לא ניקרוס אם נאבד (אם כי התאמצנו מאד לשים אותו בצד) בסך 30,000 שקל

לפני חצי שנה פתחתי חשבון במיטב דש (15 שקל בחודש) ושמתי 75% מהכסף על SP500 קרן מחקה מדד.

10% שמתי על STOX600 אירופה, ו15% קרן מחקה מדד שיקלי אגח ממשלתי .

לאט לאט התשואה לקחה את התיק קרוב ל34,000 ועכשיו התחילה מפולת שכולם חששו ממנו והתיק מתחיל להתכרסם.

השאלה

1) האם מוטב למכור עכשיו כשיש לי כבר רווח ואז לקנות את הירידות בהנחה ואני מאמין שהן תגענה?

1.1) אם אני "מוכר" יחידות, האם קורה אירוע מס?

2) או שבכלל עדיף לגרד עוד כמה אלפי שקלים, להוסיף לתיק ואיתם לקנות את הירידות?

אני לא בלחץ, ולא בהיסטריה, פשוט כאב לי לא על ה30 ששמתי, אלא על התשואות (שסופו של דבר מעולם לא היו שלי)
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:07
לפי שאלותיך הסיכון שבתיק שלך גבוה מדי.

לא ממליץ לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:18
ממליץ לך לפעול לפי מה שתכננת ולא לפי הרגש..

כמו שאורי אמר כנראה החלק המנייתי שלך גדול מידי, במצב כזה כל עוד אתה לא בהפסד אולי כדי לך להוציא את הכסף ולעשות חושבים מחדש מה יותר מתאים לך ומה פחות

כמובן החלטה שלך ואני ממש לא מייעץ על כלום וסתם חושב על מה אני הייתי עושה במצבך..

כי אם השוק ירד הרבה ואתה לא בנוי לזה מנטלית אתה באמת עשוי מפחד לצאת עם הפסד גדול יותר וזה כנראה יהיה כואב הרבה יותר מאשר לצאת עכשיו ולהחמיץ עליות..

ושוב רק דעתי

לגבי השאלה 1.1 כן, יש צורך לשלם מס על הרווחים
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:32
ואם הן לא יגיעו והשוק יברח לך למעלה?

כן

באופן כללי תמיד כדאי לחסוך עוד ולהשקיע עוד. זה לא קשור לזמן כזה או אחר.

כמובן שאם יש לך כדור בדולח שאיתו אתה יכול לדעת בדיוק מתי תגיע ירידה ומתי תגיע עליה אז שווה לצאת בשיא ולהיכנס בשפל.

מאחר ואני מאמין שאין לך אחד כזה, אל תנסה לתזמן את השוק. רוב האנשים שמנסים לתזמן סתם מפסידים כסף בסוף
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:47
באופן כללי אם משקיע במניות הטווח הוא לעשר עד חמש עשרה שנה וסיבולת הסיכון היא עד ירידה של 50% בחלק המנייתי... אם סיבולת הסיכון שלך נמוכה למשל עד 25% ירידה מהתיק אתה יכול לשים חצי מהתיק במזומן או אג"ח ממשלתי ואז אם המניות יירדו חמישים ש"ח אז התיק שלך יירד רק ב25%.

בעיה נוספת היא התבוננות תכופה בתיק שמיותרת ועליך להציץ ולשנות פעם בשנה ומעלה וככה תהיה רגוע יותר וההשקעות יצליחו יותר. במילא זה חסכון שלא צריך לשימוש שוטף הרי ורצוי לרכוש תקופתית במקביל ללא קשר למצב השוק...
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:52
אם הוא צריך לעשות חושבים, זה לא קשור למצב התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:04
אם הוא מבולבל ולא מכיר את עצמו עדיף לו לעשות חושבים כשהכסף שלו במקום פחות תנודתי משוק המניות לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:11
מסכים. אבל אין קשר לאם התיק ברווח או הפסד. אם צריך להוציא כדי לעשות חושבים, מוציאים גם אם התיק בהפסד.

אגב, לא חייב להוציא את כל התיק ואפשר גם לעשות חושבים עם התיק הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:17
תודה רבה על התגובות.

התוכנית הייתה שהתיק הזה ישב בשקט לפחות 10+ שנים כשאני מפקיד בו כסף מדי פעם (בתקווה כשיהיו ירידות)

קצת חטאתי לעצמי כי נורא נהנתי לראות את התשואות נאגרות להן עם הזמן כשSP500 ואירופה נסקו, זו תחושה נהדרת, ולכל שבת יש מוצאי שבת.

כנראה שלא אעשה כלום ואשאיר את התיק כפי שהוא
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:18
אך אם המטרה היא תיק שלא נוגעים בו 10+ שנים וזה כסף שאני לא ארגיש כלכלית אם אאבד גם את כולו (אין לו שום משמעות כלכלית אבל אישתי הולכת לגרור אותי לרבנות)
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:40
שים לב לפער בין "המטרה" לשאלות שלך אם למכור עכשיו, לקנות יותר וכו' בפתיחת השרשור. וזה אחרי אפצ'י קטן בשווקים. תאר לך מה תרגיש אם באמת תגיע לשווקים הקורונה.

צחוק בצד. התחשבות בשותפים היא חלק משמעותי מאסטרטגיית ההשקעה. גם בלי רבנות, לא שווה לפגוע ביחסים בשביל עוד כמה אלפים (או בכלל בשביל כסף).
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:54
כמובן שזה נכון, אבל היא מאד שמרנית ולא מבינה בכלכלה וניהול פיננסי, לקחתי את זה על עצמי לשייט את הספינה של המשפחה הצעירה שלנו לעתיד כלכלי יציב ובטוח, וחשבתי שלשים בצד כסף בתיק השקעות מצד אחד סולידי (מדדים) מצד שני אגרסיבי (רב מניות) הוא אחד הדרכים הטובות לעשות זאת, גם אם בטווח הקצר זה יכול לעשות לה אולקוס D:

והיא כמובן סומכת עלי לכן מלכתחילה איפשרה לי לשים סכומים כאלה במיטב דש
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 11:58
אני חושב שהסיכון הגלום בזה צריך להיות שקוף וידוע עבורה
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:01
אל

אל תדאג אח יקר אל תתייחס לשמועות ההמונים, לחדשות, לכתבות, תן לרעשים לעבור והם יעברו- תראה מה קרה בדצבר 2018 השוק ירד ב20% ולא היה שחור יותר מזה ההיסטריה שלטה. מי שנשאר צפה בתיק שלו עולה אחכ ב50% ס ב ל נ ו ת! שגר ושכח
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:01
אם האנושות לא תקרוס. זה אכן כך.

אז למה שזה ישתנה עכשיו? תשתף אותה בשיקולים ותסביר לה את הרציונל של ההשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:03
מה עושים בירידות? קונים

יורד עוד? קונים עוד
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:05
קל להגיד אבל יש פה עניין פסיכולוגי שכנראה לא נלקח בחשבון שאם הירידות ימשיכו הוא פשוט יברח בהפסד רב יותר..

הוא חייב להיות שלם גם עם החלטה שלערך הכסף שלו יוכל לרדת ב 50,60% ואף יותר
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:26
בסוף זה שאלה של כוח סיבולת- אם הכסף מראש מושקע ל10,15,20 שנה זה ממש לא צריך להזיז לו ירידות אחרת אין טעם להחזיק אחוז מניות ככ גבוה. כל בן אדם ואופיו כל מקרה לגופו שיהיה לו בהצלחה אמן.! למה אנשים זוכרים רק ירידות וטרגדיות ונפילות בעליות כולם שמחים וצוהלים זה משגע אותי
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:29
לדעתי בלי להכניס לפניקה אני 100 אחוז מניות sp לא עושה כלום והלוואי שיזדמנו לי שקלים אוסיף לתיק.

Sp תחנה ראשונה שניה שלישית יכול לרדת ל

3160

3090

3020

יש לקחת את זה בחשבון והכל בסדר לא קרה כלום.

לפי פיבונאצי מ2778 שפל אחרון
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:57
אתה לא בלחץ, לא בהיסטריה, לא חורה לך על ה-30,000₪ שהשקעת בתיק ההשקעות ובנוסף אין בידך כדור בדולח.

כן, מתרחש אירוע מס.

כאשר השוק בירידה, הרציונל הוא כמובן לרכוש מניות ובכמות גדולה. עם זאת, אצלי לדוגמה יש מועדים ספציפיים בהם אני מפקיד כספים אל תיק ההשקעות ואיתם קונה יחידות נוספות.

אל תמהר להפקיד אל תיק ההשקעות כספים אשר עלול להיות להם שימוש אחר חשוב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 16:17
אבל איך? מה אם יש סכום כסף גדול ברגע זה שאני מעדיף למקסם עבורו את הירידות הפוטנציאליות? אתה קונה הכל עכשיו? מנסה לקנות עוד כל עשר אחוז ירידה? ואם לא ירד? מישהו יודע להצביע על טקטיקה מעניינת על איך כדאי להכניס סכום כסף גדול כאשר השוק כלכך היסטרי בצורה שמנסה לנצל את המינימומים?

*למה אני בכלל שואל.. כולם יגידו לי שהם שכחו את הכדורי בדולח שלהם בבית...*
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 16:27
אני הייתי ממצע פחות קשה פסיכולוגית...
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 23:28
אתה בא לפורום של טבעונים ומבקש מתכון לקציצות בשר?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2020 08:39
אם אסטרטגיית ההשקעה היא למכור כשיש ירידות לדעתי עדיף שלא להשקיע מלכתחילה.

נגזר מכך שפשוט כדאי לבנות את התיק מראש בהתאם לצרכים הפיננסיים ולסיבולת הסיכון ולהמנע מהחלטות נוספות אם אין שינוי במצבו של המשקיע.