⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חשבון בנק אירופאי ומסחר דרך ברוקר אירופאי

🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2020 23:21
שלום

התחלתי לשקול לאחרונה לפזר סיכונים גיאוגרפיים:

* אני מקבל משכורת בשקלים, שהולך כמובן בחלקו לחסכונות פנסיוניים (שמושקעים בעיקר בישראל)

* משקיע דרך ברוקר ישראלי בניירות אמריקאיים

* ויש לי עו"ש בבנק ישראלי

ע"מ לפזר סיכונים ושתמיד יהיה לי כסף נזיל בחו"ל התחלתי לחשוב על זה שאולי כדאי שיהיו לי גם מזומנים בבנק אירופאי - וגם להשקיע דרך ברוקר אירופאי בנייר צובר מקביל ל-VT (או VTI-VXUS) .

בענייני דיווח אני פחות דואג כי יש לי רו"ח שיוכל לטפל גם בזה, למרות שאני לא יודע אם צריך לדווח במידה ואני לא מממש את הניירות ולא מקבל דיבידנדים.

המלצות על בנק, ברוקר ונייר שיתאים? מישהו התנסה בתהליך בשביל להסביר על עלויות?

ג"נ - מחזיק אזרחות אירופאית
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 15:34
מעניין, אין לי מושג גם וגם אני מחזיק באזרחות אירופאית.

לצערי בפורום ובאתר אין התייחסות כלל להתנהלות כשיש דרכון אירופאי, ויכול להיות שלו היתה, הייתי פועל אחרת ולא פותח חשבון בבית השקעות ישראלי.

השאלה כיצד עוד אפשר לברר לגבי פתיחת חשבון בנק אירופאי, אם כששואלים כאן נתקלים בשתיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 15:51
פרסמו כאן לא מזמן על בנק פורטוגלי שנותן לישראלים לפתוח חשבון בלי בעיה. שווה לחפש את הפוסט.

מבחינת ברוקר אני משקיע דרך Degiro ומרוצה מאוד. הממשק שלהם הרבה יותר ידידותי עבורי מהממשק של IB.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2020 09:55
תוכל לספר קצת על החוויה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2020 14:00
אשמח, אבל מה תרצה לדעת?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 15:10
העברות כספים - עלויות, פרוצדורה, זמן

מיסוי - דיבידנדים אמריקאים

האם רכשת קרנות איריות?

קשיים מול המס בארץ?

שירות לקוחות

עלויות

המרות מטבע

האם צריך לפתוח חשבון בנק אירופאי?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 15:30
הסטטוס שלי שונה משלך - אני גר באירופה ומרוויח ביורו. כך שהפרוצדורה והעלות להעברת כספים היא אפסית אצלי ויכולה להיות מורכבת אצלך.

לברוקר הזה יש גישה רק לבורסות אירופאיות למיטב ידיעתי כך שניירות ודיבידנדים אמריקאיים לא רלוונטיים.

מס בארץ - לא רלוונטי אלי. מקומית, אני גם ככה מגיש דוח שנתי לרשויות המס אז זה לא משנה לי הרבה.

שירות לקוחות היה טוב כשהייתי צריך, עונים מהר לטלפון או מייל.

עלויות - יש עלות קבועה על 'חיבור' לבורסה, שזה משהו כמו 2.5 יורו בשנה אם אני לא טועה לכל בורסה. בנוסף יש עמלות קניה ומכירה די זולות, לא זוכר עסקה שעלתה לי מעל 2.5 יורו. יש קרנות חינמיות - בלי עמלות קניה ומכירה על עסקה אחת בחודש.

את רוב הניירות אני קונה גם ככה ביורו כך שאני לא מתעסק הרבה עם המרת מטבע. בדקתי עכשיו ואני רואה שהעמלה להמרה היא 0.1% מהעסקה או 0.02% פלוס 10 יורו, תלוי בך.

וכן אתה צריך להעביר אליהם מבנק אירופאי בהעברת SEPA.

בשורה התחתונה אין יתרונות מובהקים על פני אינטראקטיב, חוץ מהממשק שלהם שלדעתי הוא ברמה אחרת לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 20:35
מעט, אבל יש. זכורים לי לפחות שני שירשורים (קצרים) לאחרונה.

גם אני. לא מעביר כספים ולא ממיר שום דבר.

אכן, אם כי בתקופה האחרונה פחות. נקווה שזה "עקב המצב" ויחזור להשתפר ולא משהו שמנוצל לרעה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 23:22
כי אין לו משמעות מיסויית.

ארה"ב היא אחת מ2 מדינות יחידות בעולם (לפחות ממה שאני מכיר) שממסות אזרחים גם אם הם לא תושבים. זאת הסיבה שיש כל-כך הרבה דיונים על מיסוי לאזרחים אמריקאים
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 12:58
נניח ואני מעוניין לפתוח חשבון ב-Degiro אך ורק לצורך החזקה של קרנות מהרשימה החינמית.

עדיין צריך לשלם על חיבור לבורסה בה נסחרת הקרן? או שזה כלול בהטבה?

אפשר נימוק?
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 18:19
למיטב ידיעתי כן
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 19:39
בשביל 2.5 יורו בשנה זה נראה לי משתלם עבורי...

הבנתי שזה יותר מעסקה אחת בחודש לקרן, אם העסקאות העוקבות הן באותו כיוון ומעל 1000 יורו.

בקיצור, אפשר לאזן את התיק בקלות בלי עלויות נלוות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 23:13
זה יותר זול מ IB ?

אני ממש בספק, בפרט כלפי ישראלים שמשתכרים בשקלים
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 16:03
לא יודע...

אצלי IB לא רלוונטי משיקולי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 22:02
מה שיקולי המס אם אפשר לשאול?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2021 12:59
גם אני נתין של מדינה אירופאית. כאן יש אופציה לתשלום מס שנתי קבוע על סך ההשקעות. במקרה שלי זה עדיף על מס רווח הון.

IB לא מאפשרים פתיחת חשבון מהסוג הזה אצלם, מניח שהם מכוונים למשקיעים אמריקאים בעיקר. Degiro כן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2022 13:15
יש עידכון? התקדמות? תובנות נוספות ?

מה ההבדל? אתה מגיש דו״ח דרך הברוקר ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 14:35
במדינות מסוימות באיחוד אפשר לפתוח\לסווג חשבון כ"חשבון חסכון אישי".

בחשבון כזה, הסכום בחשבון נדגם אחת לרבעון ובסוף שנה עושים על זה ממוצע ואתה משלם % קבוע של מס.

זה בדר"כ % די נמוך ומשתלם מאד לעומת מס רווח הון. אין משמעות כלל לרווח, הפסד ואירועי קניה מכירה.

בגדול לא צריך להגיש דו"ח בכלל, זה מבוצע אוטומתית ברגע שאתה מגדיר את החשבון כ"חשבון חסכון אישי".