⬅ חזרה לאינדקס

קניה ראשונה

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:13
היי,

התחלתי בשעה טובה להשקיע. זהו גם עיתוי טוב בעקבות הירידות האחרונות בבורסה.

ברשותכם אני אמנע מפירוט האחוזים של כל נייר, מכיוון שיש לי את השיקולים שלי (עברתי על כל העמודים בפוסט של פינת המשקיעים, וראיתי שיש התמקדות גדולה בזה, ועל זה אני כבר ממש סגור ביני לבין עצמי).

מה שאני לא מבין זה איך להשוות קרנות נאמנות וקרנות סל אחת לשניה (ניסיתי באתר של פאנדר ובאתרים אחרים ולא מצאתי משהו עם UX נוח).

משקיע במיטב דש (נא לא לשכנע אותי לעבור ל-IB), ויש לי הרבה שאלות טכניות. המערכת מאוד לא ברורה, ואני לא מבין איך משתמשים בה.

אני רוצה לקנות את 3 הקרנות הבאות, ואת ניירות הערך הבאים:

1. S&P500 - 5109889

2. MSCI World - 1159169 (ידוע לי שקיימת חפיפה)

3. תל אביב 125 - 1159250

השאלות שלי:

1. מה דעתכם על 3 ניירות הערך הללו? האם לדעתכם יש ניירות עדיפים מבחינת ביצועים/דמי ניהול?

2. כשעשיתי השוואות בין ניירות שונות שעוקבות אחרי מדדים ראיתי הבדלים של עשרות אחוזים בין הביצועים של ניירות. האם הניירות שבחרתי עוקבות כראוי אחר המדדים?

3. כשאתם בוחרים להיכנס למדד ספציפי, מה דרך העבודה (חיפוש ניירות עוקבים, השוואה ביניהם)? קראתי את כל הבלוג של המשקיעה פעמיים, קראתי הרבה מאוד מאמרים באינטרנט, ואני מאוד מבין את התיאוריה, אבל קנייה בפועל זה משהו שמאוד אמורפי ומבלבל עבורי

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:26
יש איזה בלבול במה שכתבת

אחד ושלוש התחלפו כנראה

ושתיים זה בכלל Emerging Markets ולא מה שכתבת?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:31
נכון, בלבלתי בין 1 ל-3

ולא שמתי לב שמדובר בשווקים מתפתחים. אני מעוניין להשקיע ב MSCI World. אז איך אני מוצא נייר מתאים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 11:21
אני חושב ש-5124573 מתאים למה שאתה מחפש
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 11:51
אתה מגביל את עצמך לשקלים?

אם לא, שקלת לקנות בדולרים את הקרנות הזרות?

שואל טכנית, לא מציע