⬅ חזרה לאינדקס

בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל Interactive Brokers- מבקש עצה

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:17
עשיתי העברה שקלית ל IB העולמי לסניף שלהם בסיטיבנק ישראל אבל בגלל טעות שלי פתחתי את ההפקדה בחשבון שלי ב IB רק 3 ימים אחרי שהעברתי את הכסף. (חשבתי שפתחתי אבל בגלל משהו טכני לא באמת פתחתי)

הם לא שייכו את הכסף מן הסתם.

אבל יצרתי איתם קשר, שלחתי אסמכתא (בעברית- כי זה מה שהבנק נתן לי) עם פרטי החשבונות ועדיין אין שיוך של הכסף והם בקושי מגיבים, גם קריאת שירות טלפונית שפתחתי נסגרה מבלי שהעניין נפתר.

אין לי ספק באינטגריטי של הגוף הזה וגם יכול להיות שבגלל הסערה בשווקים השירות לקוחות שלהם כעת קורס וזו הסיבה, אבל בשורה התחתונה אני תקוע עכשיו עם סכום לא מבוטל שלי ש"נעלם" אצלהם בחשבון.

אומנם הטעות שלי אבל מן הסתם הם לא יכולים ככה סתם "לגנוב" ממני סכום גדול בגלל זה.

מה אני יכול לעשות לדעתכם? למישהו הייתה בעיה דומה?

אציין עוד שהבנק הישראלי טוען שאם הכסף שם אין לו אפשרות לעשות משהו, הם נתנו לי רק אסמכתא בעברית - לא יכולים לתת באנגלית לדבריהם, הפקיד אמר שיכול לבקש דרך המחלקה המשפטית משהו אבל זה יכול לקחת חודשים...

אשמח לכל עצה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:22
@alon700

לזוגתי הייתה בעיה דומה.

היא פתחה טיקס ב-support ובמקביל נדנדה בצ'אט.

האסמכתא שזוגתי שלחה בהתחלה לא הספיקה ל-IB - הם רוצים באסמכתא גם את מספר החשבון ב-IB.

היא ביקשה מהבנק אסמכתא כזו ושלחה, כך שזה אמור להסתדר היום כנראה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:26
אתה מתכוון מספר החשבון שלי ב IB ? כי זה אין באסמכתא הסטדנרטית שלי מהבנק, רק את מספרי החשבונות שלי בבנק הישראלי ושל IB בסיטיבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 10:58
הם כותבים במפורש לרשום בהערות של ההעברה את מספר החשבון שלך ב-IB.

מאמין שאם תפיק אסמכתא מהבנק עם ההערה הזו, הם יוכלו לשייך לך בלי בעיה (בזמן סביר).
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 12:06
מניסיון אישי הבנקים לפעמים "מעלימים" את ההערה הזו למרות שרשמתי אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 12:18
מכיר את התופעה, הכוונה הייתה להפיק רטרואקטיבית אסמכתא עם המידע הזה רשום בה, כדי "לעזור" לIB למצוא את ההעברה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 15:28
כמה זמן עבר? זה כנראה יגיע אחרי כמה ימים גם בלי נוטיפיקציה, בהנחה שיש בהעברה הערה עם מספר החשבון שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 17:15
האמת בעבר היה לי בעיה דומה שהבנק שלי לא הכניס את מספר החשבון ב IB בהודעת ההעברה- אבל IB ידעו לקשר.

שני הבדלים: 1. כעת עשיתי העברה לפני ההוראת הפקדה. 2. בעבר התמיכה שלהם טיפלה וענתה די מהר מה שלא קורה כעת.

מה אני יכול לעשות? רק לתבוע בבית משפט? זה הזוי שכסף ככה בקלות "מתאדה"
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 17:16
זהו- שאין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 18:17
אין באסמכתא או שבכלל לא היתה הערה בהעברה?

כמה זמן עבר? אני מאמין שסכום שלא מצליחים לשייך לחשבון חוזר אחרי כמה זמן לשולח
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 21:41
יש לי בעיה דומה, כסף שהעברתי בשבוע שעבר (03/03) עדיין לא מופיע וכל הפניות לשירות שלהם עדיין לא עוזר. הדבר הטיפשי מצידי (אך המאוד נפוץ שכבר עשיתי בעבר..) הוא להעביר מסב ולא זה"ב. מטריד מאוד שאני לא היחיד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 22:02
יכול להיות שיש עליהם עומס מטורף עכשיו. חכו בסבלנות ודברו עם התמיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 22:48
כתבו לי כעת בצ'ט שהם איתרו את סכום ההעברה רק מחכים לאישור לשיוך הכסף מסיטיבנק. רק שלסיטיבנק כנראה אין את מספר החשבון שלי ב IB... בכל מקרה נחכה ונראה, לפחות יש התקדמות. ואכן הצקה בצ'ט/טלפון גורמת לזירוז עניינים, סתם לפתוח קריאה - אף אחד לא מגיב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 22:58
זה קורה, הם ישייכו, תנדנד עם tickets וגם בצ'אט