⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 14:33
צהריים טובים, אחרי שקראתי את בלוג המשקיעה ובלוגים נוספים. אשמח לחוות דעת על אופן פיזור המניות בתיק ההשקעות.

הכספים מיועדים לפחות ל 20 שנה.

סכום ההשקעה - 300K ש"ח. - (כולל קרנות השתלמות)

הרכישה תתבצע כל רבעון - תקופה של שנה וחצי - שנתיים.

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - קרן סל EIMI שווקים מתפתחים MSCI Emerging Markets IMI,

דמי ניהול 0.18%. TASE: 1159169, Cap - LMS חשיפה 9%

Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF - קרן סל VHVE שווקים מפותחים FTSE Developed World Index , דמי ניהול 0.12%, LM - חשיפה 61%

Vanguard Global Small-Cap Index Fund - קרן נאמנות IE00B3X1NT05 שווקים מפותחים MSCI World Small Cap Index, דמי ניהול 0.29%, Cap - S. חשיפה 20% - קרנות השתלמות.

Vanguard Global Value Factor UCITS ETF - קרן סל VDVA שווקים מפותחים FTSE Developed All Cap Index מניות ערך, דמי ניהול 0.22%, Cap - LMS. חשיפה 10%
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 17:12
שתף אותנו קודם כל בדעתך האישית על אופן פיזור המניות שבחרת ומהם הנימוקים שהביאו אותך לכך.

למה רק שנתיים? אתה פורש מעבודה בעוד שנתיים? בן כמה אתה? אתה עובד? אתה מרוויח? מהו אחזו החסכון החודשי שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 17:46
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF שווקים מתפתחים - אני מעוניין להשקיע בשווקים מתפתחים, להבנתי חשיפה מקסימלית לא יותר מ 9%.

Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF - קרן סל VHVE שווקים מפותחים FTSE Developed World Index - חברות גדולות ובינוניות משווקים מפותחים, בבדיקה שראיתי מ 1970-2018 התשואה בשווקים מפותחים זהה לתשואה של US index - רק עם פחות תנודתיות ולאור המצב שה SP 500 לא הפסיק לטפס אני חושב להשקיע במדד זה. בנוסף חשיפה יותר גדולה.

Vanguard Global Small-Cap Index Fund - מעוניין בחשיפה גם למניות Small Cap ששם התשואה גבוה יותר עם יותר תנודתיות ולכן הקצתי 20% מהתיק. ולכן בגלל שהתנודתיות יותר גבוה אעדיף שזה יהיה בקרן השתלמות הפטורה ממס.

Vanguard Global Value Factor UCITS ETF - קרן סל VDVA שווקים מפותחים FTSE Developed All Cap Index מניות ערך רציתי להקצות 10% מהתיק למניות ערך וזאת הקרן הטובה ביותר שמצאתי.

כמובן שהקרנות אלו נבחרו בגלל דמי ניהול נמוכים.

סליחה כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון, התכוונתי שההפקדה של ה 300K תתפרס על שנה וחצי - שנתיים בגלל המצב שיש היום.

נשוי + 1 , יכולת חסכון 3K בחודש - מתכנן לרכוש iShares Core S&P 500 UCITS ETF שקלי, וכל שנה לבצע מכירה ולרכוש מדדים בהתאם לחלוקה במדדים שציינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 18:08
[/QUOTE]

אני גם מתייחס לכלל מוצרי החיסכון וההשקעה שברשותי בתור תיק השקעות אחד גדול, עם זאת אתמקד כרגע בתיק ההשקעות עצמו ואשים בצד את קרן ההשתלמות, מספר נקודות שארצה לעלות בפניך:

האלוקציה שבחרת היא 70% מניות וה-30% הנותרים מה הם?

למה בחרת בקרן סל לכל שוק ולא קרן סל אחת שתכלול בתוכה הן שווקים מפותחים והן שווקים מתפתחים?

לא ירדתי לסוף דעתך בעניין מניות הערך, תוכל לפרט מדוע בחרת בהן?
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 18:16
שים לב לעריכה שהוספתי בציטוט שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 21:10
אני גם מתייחס לכלל מוצרי החיסכון וההשקעה שברשותי בתור תיק השקעות אחד גדול, עם זאת אתמקד כרגע בתיק ההשקעות עצמו ואשים בצד את קרן ההשתלמות, מספר נקודות שארצה לעלות בפניך:

האלוקציה שבחרת היא 70% מניות וה-30% הנותרים מה הם?

למה בחרת בקרן סל לכל שוק ולא קרן סל אחת שתכלול בתוכה הן שווקים מפותחים והן שווקים מתפתחים?

לא ירדתי לסוף דעתך בעניין מניות הערך, תוכל לפרט מדוע בחרת בהן?

[/QUOTE]

1. לא הבנתי, הרכב תיק ההשקעות 100% מניות לפי החלוקה שציינתי.

2. אין כמעט חשיפה למניות קטנות בגלל שהמדדים בנויים לפי שווי שוק.

3. עוקבת אחרי ftse developed all cap index מכל המדינות המפותחות ובחרו בערך כ -20% לפי המניות שמתומחרות נמוך ביחס לרווח שלהם בספרים ואין כמעט שיקולים למנהל הקרן. הסיכון גבוה יותר אבל אני מאמין שהתשואה תהיה גבוה לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:57
הסבר בבקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:02
מה הרציונל שעומד מאחורי זה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:08
התכנון היה להשקיע את הסכום ב 2 פעימות. בגלל המצב בשוק ההון - אני לא רוצה לסכן את כל הסכום ולהיכנס בבת אחת. החלטתי לעשות פיזור על שנה וחצי-שנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:19
אחרי שנה וחצי-שנתיים אתה לא מסכן את כל הסכום?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:34
אני כן, אבל לא בבת אחת. אני מעדיף להיכנס בחלקים בגלל האי וודאות שיש בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:47
אז מה? עדיין כל הסכום בסיכון, לא?

ועוד שנתיים תהיה ודאות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:52
נכון אבל זה בשביל השקט הנפשי שלי. אני אשאל אותך שאלה - יש לך X הון עצמי להשקעה שיושב בעו"ש היית משקיע את כל הסכום בבת אחת ברגע זה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 16:55
סיבה לגיטימית לחלוטין :)

אם הוא מיועד להשקעה הייתי משקיע אותו במכה ולא בפעימות. למרות שאני לא מאמין בתזמון שוק אני כן הייתי מושך עוד טיפה כי אני חושב שדרכנו למטה עוד ממשיכה אבל זה כמובן סתם הימור (וזו טעות מבחינת אסטרטגיית ההשקעה שלי).
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 20:51
אתה מניח שאם קבוצה חלקית מסוימת מכלל יקום המניות הניבה תשואה עודפת בעבר היא תמשיך להניב תשואה עודפת בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2020 12:18
כן, כמו שאני מסתכל על מדדים של חברות גדולות ובינוניות ולפי זה מעריכים תשואה/תנודתיות/סיכונים לעתיד. שום דבר לא בטוח..
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2020 13:00
טעות.