⬅ חזרה לאינדקס

איך להעביר את החגים בצורה (סוג של) סולידית ולשמור על השפיות?

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 14:04
השנה, החגים שבאו עלינו לטובה נופלים באמצע השבוע, ויוצא שמי שלא עובד בחול המועד סוכות מקבל חופשה של 11 ימים.

במקרה כזה האינסטינקט קורא לטוס לחו"ל, למרות שעכשיו זה לא זמן מתאים לקנות כרטיסי טיסה (שוק חופשי, היצע וביקוש, חגי ישראל וכו').

איך אתם מתכוונים להעביר את החגים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 14:52
מנוחה, קריאה ולמידה, רכיבה על אופניים (בזמן הפנוי). בזמנן הפחות פנוי בעיקר עם הילדה.

אנחנו בד"כ מתזמנים טיסה לחו"ל עם הזדמנות מתאימה, ולא בגלל שיש חגים או כמה ימים פנויים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:04
אצלי ההזדמנות נופלת (ככל הנראה) על החגים. הסיבה היחידה שאני חושב על לטוס היא שאין לי מה לעשות בארץ עם כ"כ הרבה זמן פנוי. מבחינה מסוימת זה אילוץ. אני יותר בן אדם של טיולים ארוכים בארצות רחוקות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:11
אגב שוק חופשי וחגי ישראל, עשיתי השוואה של מחירים לאיזשהו יעד באירופה בין סוכות לבין סוף אוקטובר, ההבדל כ800$ ליחיד !!!

אין מה להגיד, שוק חופשי זה מואי כיף...
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:15
ועוד דבר מעניין (לא קשור לשוק חופשי) - באתר "למטייל" ביעדים משום מה יש את קטאר והאמירויות. נחתם איזה הסכם שלום איתם לאחרונה ולא שמעתי על כך?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:26
800$ הפרש כל כרטיס לאירופה ליחיד נשמע באמת הרבה מאד.

כדאי רק לזכור שאחרי החגים יש עלות ישירה לימי חופש, ובדרך כלל יש גם עלות עקיפה לכך שנשארת בארץ בסוכות ובילית בעוד בסוף אוקטובר אתה במשרד מבזבז, בדרך כלל, פחות כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:27
אגמון החולה, רמות נפתלי, הרי הגלבוע, ראש הניקרה, עמק יזרעאל, צוק מנרה, שנורקליג בסמוך לאיים והמערות בין נהריה לראש הנקרה, מקטע של שביל ישראל, מצובה, מערת קשת, ביקור בכפרים דרוזים, לינה במתחם האגם של מעלות-תרשיחא, עיר עתיקה צפת ועכו - חסרים מקומות בילוי איכותיים?

למה חופש = חו״ל?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:51
כי זו הזדמנות לקבל חופש מעם ישראל...
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 16:06
אולי לא סולידי במיוחד מצדי, אבל טיולים לחו"ל הן אחת מאותן מטרות עבורן אני חוסך מלכתחילה... אם כי טיולים שעיקרם טבע וטרקים זולים משמעותית יותר מכאלה שמהותם שופינג ומלונות הכל כלול. והיות וימי חופש הם מצרך יקר למדי עבורי - אכן יש מבחינתי הגיון להיצמד לתקופות החגים. גרוזיה זה היעד להפעם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 16:15
זה גם מה שמעניין אותי. שופינג והכול כלול לחלוטין לא בשבילי.

נשמע מעניין. אבל הטיסה לא זולה בכלל...
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 16:25
@לא סולידי YET אולי, אם כי מחיר הטיסה תלוי יותר בתכנון שלך (תכנון מספיק זמן מראש לעומת ברגע האחרון), וכשמחלקים אותה לשבועיים של טיול - זה לא נורא, לטעמי לפחות. היום אני מרשה לעצמי קצת יותר (אם כי סטנדרט הלינה שלי הוא עדיין לרוב אכסניות, אירוח ביתי בכפרים או קמפינג, תלוי בטיול) אך לפני אי אלו שנים גם עשיתי את הטיול הארוך במזרח שסך העלות שלו (כולל טיסה, ציוד, הכנות וכו') הייתה נמוכה יותר מעלות המחייה שלי כיום לאורך תקופת זמן מקבילה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 16:46
רק רגע לפני החגים נאמר לי ש"אולי" אעבוד. אז אני חושב להפוך את "אולי" ל"בטוח לא". לכן התכנון מראש לא יצא הפעם.

כנ"ל אצלי

את הטיול הזה עשיתי בשנה שעברה ובכיף הייתי חוזר לשם. הבעיה היא שהפעם יש לי פחות משבועיים...
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 18:03
הייתי בגיאורגיה שלושה שבועות לפני שנתיים ביוני יולי

400$ טיסה ישירה עם החברה הגיאורגית

2000 ש"ח שאר הוצאות

מדינה מדהימה !
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 18:13
תוכל לפרט מה זה כלל? זה מחיר ליחיד?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 18:50
כן המחיר ליחיד

מרשרוטקה (מיניבוס) מטביליסי לקזבגי טיילתי באחד העמקים באזור וטיפסתי על ההר יש מין גסטהאוסים/הום סטיי אפשר ורצוי כולל אוכל (לדעתי אוכל הוא חלק מחווית הטיול ואין כמו אוכל ביתי)

משם בחזרה לטביליסי רכבת לזוגדידי ומרשרוטקה למסטיה

טרק 3 ימים ממסטיה לאושגולי התארחתי אצל משפחות כולל אוכל

נסיעה חזרה למסטיה ומשם לאוני (oni) טיול יום למפלים.

משם לבורג'ומי וכמה ימי טיול בפארק הלאומי

ולבסוף כמה ימים בטביליסי (שאר הזמן שהייתי שם היה למעבר ולא להסתובבות בעיר)

יש יתרון גדול לדוברי רוסית

אוכל ובירה זול מאוד !

אנשים נחמדים

אשמח לענות לעוד שאלות ספציפיות וגם ממליץ מאוד לקרוא עוד באתר "למטרק"
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 19:38
אני יוצא לשביל ישראל לחלק מהחג.

היתרון של שטח זה שהוא מסנן אוטמטית לאנשים כלבבי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2015 09:48
היתרון במדינה הזו הוא שהיא מלאה בהיסטוריה ובגלל זה היא גם כל כך יקרה.

משום מה השיווק כלפי חוץ הוא מדינת בטן-גב אבל תיירים מגיעים לפה כמעט ורק בגלל ההיסטוריה הייחודית.

בקיצור, תחשוב שאתה תייר וכנס לאתרים שממליצים על מקומות ביקור בישראל ותבקר בהם בדיוק כמו תייר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2015 12:09
האמת שזה כי השווית רק עכשיו. אני לפני כמה שבועות הזמנתי כרטיסי טיסה לברלין ב- 300$ לכרטיס. אתמול בדקתי שוב ולאותם תאריכים בטיסות ישירות המחיר עלה ל- 450$ לכרטיס בערך.

יש חוקיות - ב"עונה" ככל שמתקרבים לתאריך המחיר עולה.

כשאתה לא ב"עונה" ככל שמתקרבים לתאריך המחיר יורד כי הם מגלים שיש הרבה מקומות ריקים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2015 12:10
גם אני מתכנן על שנה הבאה בגיאורגיה. יש לי הרבה חברים שהיו שם, זה זול, טיסה קצרה ונופים מדהימים.