⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות על סיפור הזוי שקרה לי

🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:17
שלום וברכה, אני קורא סמוי כאן הרבה שנים, ואני רוצה לשתף אותכם בסיפור שקרה לי.

אני בן 35 ובעקבות קריאה כאן ובעוד מקומות, נתתי פקודה במרץ 2018 לחברת ביטוח שמנהלת את הפנסיה שלי (מסתפק אם מותר לי לפרסם את שמם) להעביר את כל סכום הפנסיה למסלול מניות, ואז הם אמרו לי שלפיצויים צריך אישור מהמעסיק ולכן הם יכולים להעביר רק את התגמולים, למעשה לא הוצאתי אישור מהמעסיק ולכן הם העבירו רק את התגמולים למסלול מניות, הפקודה בוצעה וקיבלתי את דפי הפוליסה המעודכנים שהפנסיה מושקע במסלול מניות, וכך באמת עודכן גם באתר שלהם במידע אישי שלי.

למעשה במשך התקופה כשאני עוקב אחרי התשואה התחלתי לחשוד שזה לא מושקע במסלול מניות, דיברתי אתם כמה פעמים במשך השנתיים אחרונות והם בדקו עוד פעם ועוד פעם ואמרו לי שאין לי מה לדאוג זה מושקע במסלול מניות.

בסוף 2019 כשהיו עליות חדות וזה כבר די בלט לי בתיק שמשהו לא תקין התעקשתי לדבר אם המנהל שאמר לי שיבדוק את זה לעומק, היום בבוקר חוזרים אלי מהחברה ואומרים לי שאחרי בדיקה מעמיקה הם מתנצלים ומתברר שהם טעו ובמקום להעביר את התגמולים למניות (כ 80 אחוז מהתיק) ואת הפיצויים (20 אחוז מהתיק) למסלול כללי, הם עשו הפוך והעבירו את הפיצויים למניות ואת התגמולים לכללי, והם מוכנים לקחת אחריות ולעדכן לי את התיק רטרואקטיבית שנתיים אחורה, אבל בפועל לא כדאי לי ולמעשה די ניצלתי בעקבות הטעות אחרי הירידות החדות, שבמסלול מניות הם עומדים על 24 אחוז ירידה רטרואקטיבית שנתיים אחורה ובמסלולים שהייתי בפועל זה רק 11 אחוז ירידה.

מה אתם הייתם עושים, אומרים תודה שהם טעו וממשיכים הלאה ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:20
לדעתי (ויתקנו אותי המודרטורים) אתה יכול לפרסם את שם החברה בהנחה שכל מה שכתבת נכון עובדתית. אם זה שקרים אתה חושף את עצמך לנזיקין

אומרים תודה שהם טעו וממשיך הלאה לחברה אחרת בהקדם האפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:41
מה אתה רוצה לעשות בדיוק?

בפוקס הטעות שלהם יצאה לטובתך.. מה השאלה כאן בדיוק? האם לעשות להם שיימינג או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:45
אל תחשוף את שם החברה אם אתה רוצה שהדיון ימשך. למרות שאני די מרגיש שהוא מוצה.

זכית מההפקר, תחליט לעתיד אם אתה רוצה להמשיך לעבוד איתם או לא, ותבקש (מכל חברה) תיעוד לפעולות שעושים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:46
נשמע באמת הזוי. וגם התגובה שלהם שמגיעה עכשיו, כשבדיעבד הם יכולים רק להרויח מתיקון הטעות ואתה תפסיד.

אני הייתי מבקש לתקן את המסלולים מהיום והלאה. ככה אף אחד לא ירויח ולא יפסיד.

ולגבי הישארות באותה חברה, זה כבר לשיקולך. אני חושב שזו טעות נדירה. וממילא אם טעות כזו תקרה שוב הם יהיו חיבים לפצות אותך, ואם לא, המפקח יכריח אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:46
קודם כל אני רוצה שידעו כמה חשוב לעקוב ולא לסמוך על אף אחד

שנית חשבתי אולי לבקש מהם על החלק פיצויים שהשקיעו במסלול מניות בטעות במקום במסלול כללי, שיזכו אותי בהפרש בין מסלול הכללי למניות :|
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:58
חחחחחחחח

אתה אמיתי? כאילו חסכו לך (אומנם בטעות ולא בכוונה), אבל צמצמו לך הפסדים ואתה רוצה לדרוש מהם כסף על ה20% שהפסידו?

חחחחחח, סורי אותי זה מצחיק ממש
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 15:10
+1

@ari , אם אתה בטוח שזכית מההפקר והטעות, תפסיק לעשות גלים ולחפור, זה בהנחה שהטעות היא לזכותך.

אם כן, אני מניח שבנקודה הזו הדיון מוצה לנעול ואולי למחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2020 07:42
הייתי מברך את האל על מזלי הטוב,

נשאר באותה חברה ומעביר עכשו למסלול הרצוי עפ האלוקציה שתוכננה.