⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות ראשון

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 16:52
קצת רקע לפני שאתחיל- בן 21, כרגע לא עובד, הכנסה צפויה בחודשים הקרובים היא ממשרה חלקית בגלל לימודים (מסיים באוגוסט). נחשפתי לעולם ההשקעות לפני חצי שנה בערך, וגיליתי שתחום הכלכלה מושך אותי מאוד, והתחלתי לחקור וללמוד המון מהבלוג פה ומהפורום, ובכלל האינטרנט.

מטרת ההשקעה- להגדיל את ההון העצמי שלי, ובסופו של דבר ליהנות מהכסף המושקע בתיק, במטרה לצאת לחופש כלכלי- בשיעור משיכה קבוע.

מתי אזדקק לכסף- לא ב20-30 שנים הקרובות.

אני מודע לסיכון, בצורה תאורטית- עד שלא אחווה לא אדע, אבל בהנחה שגילי צעיר אני רוצה לשים כמה שיותר כסף בהשקעה במניות. שאיפה למאה.

לכן, מעריך שסיבולת הסיכון שלי גבוהה בנחה שלא אשתמש בכסף ב- 20 שנים הקרובות. לפחות.

אג"ח ממשלתי צמוד מדד, ממשלתי בריבית קבועה.

ברצוני לנצל את ההזדמנות הקיימת, ולאחר שקראתי המון בבלוג, ובפורומים- מרגיש שאני מתחיל להתבלבל בין כל המידע, לכן ברצוני להיעזר בחוכמת ההמונים בפורום זה.

בגלל שאני עדיין מתחיל בתחום, וכדי לחסוך בדמי ניהול חשבתי על לרכוש קרנות סל העוקבות אחר:

מדד S&P 500 מנוטרלת מט"ח. (1148436)

מדד Russell 2000, מנוטרלת מט"ח. (1147891)

מדד STOXX EUROPE 600 ,מנוטרלת מט"ח.(1147909)

מדד MSCI WORLD , מנוטרלת מט"ח. (1148428)

כדי לפזר את התיק, ולא רק להשקיע בחברות גדולות. לאיזון של התיק באפיקים סולידיים:

קנייה של אג"ח ממשלתי בריבית קבועה- מועד פירעון 03/30. (1160985)

* אולי להוסיף אפיק אחר שמושקע במק"מ, נדל"ן או סחורות?

סכום השקעה ראשוני- לא מוגדר כרגע סכום מדויק, נמוך מ10 אלף.

כנראה שאקנה במנות בכל חודש/רבעון.

שאלות:

האם התיק מחולק בצורה נכונה? מבחינת המדדים? הייתם מחלקים אותו בצורה גיאוגרפית אחרת, או יותר חשיפה לחברות קטנות?

אפיקים סולידיים- מה עוד אפשר להוסיף חוץ מאג"ח ממשלתי?

לגבי אג"ח- האם הסיכון גבוה בהחזקת אג"ח לטווח כזה ארוך? השקעה באג"ח לפי מה שקראתי, נועדה לאזן את התיק בפחות סיכון.

החזקת מק"מ בתיק? למה צריך להחזיק מק"מ בתיק, מה הסיכונים הכרוכים בהחזקה של מק"מ שמועד הפדיון רחוק?

פתיחת חשבון- איפה אפשר לפתוח חשבון בפחות מ20 אלף שקלים' חוץ מהבנק שגובה עמלות גבוהות?

די חדש בתחום, אשמח להארות, הערות וכל עזרה שהיא מחוכמת ההמונים בפורום, תודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 18:35
יש לך פה חפיפה בין המדדים, הייתי מחפש תיק פשוט יותר.

חוץ מזה, הייתי משקיע את הזמן שלי (ואת הכסף) על רכישת ידע ומקצוע שיאפשרו לך לחסוך הרבה יותר כסף מכל תיק השקעות שתבנה עכשיו.

תסיים את הלימודים, תתחיל לעבוד, תתחיל את החיים העצמאיים שלך ואז תראה כמה כסף אתה מסוגל לחסוך כל חודש ואז להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 18:43
שמתי לב שאתה "מקטין חשיפה למט"ח"

אבל יש לדבר הזה שני מחירים מעשיים:

1) דמי ניהול מוגדלים

2) חשיפה מוגברת לשקל

לדוגמא נניח שמתחילה אינפלציה מוגברת בארץ מסיבה כלשהי ביחס למטבעות אחרים

דווקא השילוב של מדדים בינ"ל עם גידור מט"ח חושף אותך לסיכון מוגבר ביחס לקרן כלשהי בארץ שתשקף את האינפלציה

אני ממליץ שתקרא בפורום את השרשורים הרלוונטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 19:46
תשמע פחות מ10 אלף זה מעט מאוד בעולם ההשקעות.

לא מייעץ, דעתי:

א) צריך לראות איפה אפשר להשקיע סכום כזה. לדעתי כדי לפתוח תיק השקעות צריך לרוב לפחות 20 אלף.

ב) אני חושב שאם ככ מעט כסף אין טעם כל כף לפזר את זה.

ג) אם אני הייתי במקומך הייתי שם 100% מניות בשביל שכר לימוד פסיכולוגי ומסכום מסוים (לדוגמא נניח 20 אלף) מתחיל להוסיף גם לאגחים/כל מה שתרצה.

ד) נראלי שהגישה שמאחורי מה שאתה אומר עשויה לקחת אותך רחוק.

ה) מוזמן לדבר איתי בפרטי לפני שנתיים הייתי במקום יחסית דומה :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 01:54
תודה על המענה, חסכתי סכום שישמש לי לכרית ביטחון והוא מספיק לחצי שנה של הוצאות.

אני חוסך מכל משכורת בין 60 ל 70 אחוז, שבחודשים מסוימים גם מגיע ל80, והשאיפה היא לעוד במקביל להגדלת השכר.

שאתה מתכוון לתיק פשוט יותר, מה הכוונה? להשקיע במדד אחד? פחות לפזר אותו?

ראשית, תודה על המענה.

אז קרנות שחשופות למט"ח הן עם פחות דמי ניהול?

השקעה במט"ח לדוגמה דולר, תקטין את הסיכון הזה? זה יכול להוות אפיק סולידי יציב בתיק שכזה?

תודה רבה על המענה, שלחתי לך הודעה בפרטי.