⬅ חזרה לאינדקס

כדאיות IRA

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 19:12
שלום לחברי הפורום הנכבדים :)

אשמח לדעתכם על הסיטואציה הבאה:

יש לי שתי קרנות השתלמות עם צבירה לא גבוהה במיוחד. שתיהן כרגע אצל הלמן אלדובי בדמי ניהול של 0.48% ועוד הוצאות ניהול השקעה של 0.09%. חשוב - שתיהן לא פעילות, כלומר אני לא מפקיד לשם כספים באופן שוטף, ולא מתכוון להפקיד בעתיד הנראה לעין.

קיבלתי הצעה מקל-גמל לעבור לIRA בדמי ניהול של 0.3%. אני מתכוון להשקיע רק במחקה SP500 של בלאקרוק מה שיוסיף 0.07% לדמי הניהול. על פניו אותו מוצר במחיר נמוך יותר, אבל אני מודאג מכמה דברים:

- לא כל כך הבנתי אם שירות הברוקראז' שאעבוד דרכו גובה גם הוא איזשהי עמלה קבועה. אבל אני מניח שאני יכול להציק להם קצת עד שיתנו לי תשובה ברורה.

- הבעיה היותר גדולה, בניגוד להלמן אלדובי שפשוט מורידים את דמי הניהול מהקרן, הבנתי שבIRA אני צריך להשאיר מזומן בחשבון שממנו יקחו את דמי הניהול. עכשיו, כאמור אני לא מתכנן להכניס כסף לקרן, ואני גם לא רוצה ליצור אירועי מס בישראל, בכלל. כך שנראה לי שלא כדאי שאמכור חלקים מהתיק מדי פעם בשביל לשמור על מזומן ממנו יגבו את דמי הניהול (וחלק מקרן ההשתלמות שלי הופקד מעל התקרה, כלומר עשוי להיות אירוע מס במכירה). זה משאיר לי את האופציה להשאיר חלק יחסית גדול מהתיק מראש במזומן, אבל אז אני מאבד תשואה אלטרנטיבית עליו.

אני מניח שהשאלה, בהנתן התנאים הספציפיים שלי, ההפרש בדמי הניהול בכלל שווה את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 19:21
תלוי מי נותן את שרות הברוקראז. בד"כ אתה יכול לבחור בין כמה אופציות, כאשר נותנים לך מחירון של כל אחד מהם.

חלקם לוקח עמלה נוספת, אבל לדעתי היום אצל רובם אין עמלה.

מכירה בתוך קרן ההשתלמות לא יוצר שום אירוע מס.

אירוע המס היחיד בקה"ש זה משיכה של כספים מהקה"ש.

גם במקרה כזה - ארוע המס היחיד הוא במשיכה ולא במכירה.

שכחת אופציה נוספת - לקנות בחלק מהכסף קרן מחלקת.

נניח אם אתה רוצה קרן עולמית אירית של ונגארד, אתה יכול לקנות ברוב הכסף את VWRA הצוברת, ובחלק מהכסף את VWRD שהיא אחותה המחלקת.

תלוי בסכום.

קח בחשבון שגם אם אתה מחזיק חלק מהכסף בקרן מחלקת עדיין יש 2 עלויות:

1. אתה צריך להמיר את הסכום שאתה מקבל כדיבידנד מדולרים (או פאונד או אירו) לשקלים, מה שגורר עמלת המרת מט"ח.

2. מאחר ואתה לא יכול לדעת מראש מה בדיוק יהיה גובה הדיבידנד תמיד תישאר עם כסף עודף (או חסר) מה שיגרום לזה שתצטרך מידי פעם לקנות עוד יחידות עם הכסף הזה (או למכור יחידות בשביל לשלם את דמי הניהול).

אם הסכום גבוהה מספיק זה יכול להיות שווה את ההתעסקות. בסכומים קטנים כנראה שפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 19:30
תודה @roneng !

לא ידעתי שמה שקורה בתוך הקרן הוא לא אירוע מס, הנחתי שגם דיבידנדים הם אירוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 19:49
דיבידנד זר הוא ארוע מס במדינה הזרה (כי אין לה מושג ולא איכפת לה שזה חשבון פטור).

מבחינת מדינת ישראל, כל מה שקורה בחשבון פטור הוא לא ארוע מס. זה כל הייתרון בחשבונות הללו - אתה יכול לעבור מסלולים (והקצאת נכסים) בלי ארוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 02:38
נדחף לפוסט, מצטער.

יש לי דרך העבודה קרן השתלמות בדמי ניהול של 0.18% בניהול של הראל.

כרגע יש לי בקרן רק 22 אלף שח כך שאופצית ה ira עדיין לא רלוונטית אליי,

אך אני שואל האם בכלל שווה לי להעביר את הקרן לניהול שלי בדמי ניהול גבוהים יותר ( דמי ניהול של ira כרגע גבוהים מדמי הניהול האלה)

כמובן שאני מבין את ההשלכות של ניהול אקטיבי של הקרן וכל החסרונות של ניהול אקטיבי לא מנצח את המדד בלונג ראן והיתרון העצום שאני משקיע את הכסף שלי איפה שאני רוצה ולא איפה שמנהל הקרן בוחר.

אך האם במצב זה, כשדמי הניהול יחסית מאד נמוכים,

האם היתרון בדמי הניהול גובר על החיסרון שהכסף שלי מושקע בניהול אקטיבי בדברים שלאו דווקא אני מעוניין שיושקועו, כרגע אני מושקע 100% מנייתי בקרן ההשתלמות ולא מתכוון למשוך אותה בעתיד הנראה לעין.

(בן 26).
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 03:55
אין לי מושג מה קורה בקרן שלך אבל אני אתן דוגמה היפוטתית.

מה אתה מעדיף מבין שתי האפשרויות הבאות:

1 כל הכסף מושקע במניה בודדת ללא דמי ניהול

2 דמי ניהול של 4 אחוז אבל הכסף מושקע בקרן מחקה מדד מניות

כשאתה משווה בין שתי האפשרויות הלא הגיוניות והקיצוניות הללו תנסה להבין איך אתה מבצע את ההשוואה ומה באמת חשוב לך וכך יהיה לך יותר קל להחליט.