⬅ חזרה לאינדקס

בחירת קרן סל של אג"ח

🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 22:35
שלום לכולם,

יש לי כמה נושאים לגבי אג"ח שלא כל כך הצלחתי להבין, אשמח לעזרה.

1. במידה ואני מחזיק בקרן של אגח"ים, איך הקופון בא לידי ביטוי? כלומר, אני מבין שהקופון לא מגיע אלי, זאת אומרת שמחיר הקרן יעלה ביום של תשלום הקופון?

2. למיטב הבנתי, קרנות סל ישראליות שמורכבות ממניות נוטות לעלות את דמי הניהול לאחר תקופה מסוימת. האם זה נכון גם לגבי קרנות סל של אג"חים?

3. האם מעבר להחלטה של איזה סוג אג"ח אני רוצה, כלומר ארוך, קצר, צמוד וכו'.. ישנם עוד קריטריונים שעלי לקחת בחשבון בעת אני בוחר את הקרן?

תודה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 23:13
התשובות לקרנות מחקות של אגחים

1 אתה לא מקבל קופון בקרן, הוא נצבר לך כחלק משווי הקרן, כי הקרנות מוכרות וקונות אגחים להשאר על מחם קבוע.

2 ממה שזכור לי קרנות אגחים לא העלו דמי ניהול, יכול להיות שבעתיד זה ישתנה כמו כל דבר בהשקעה בשוק,

בכל מקרה המס על הרווח העתידי הנמוך של האגח ממשלתי לא צפוי להיות גבוה, מקסימום אתה יכול למכור ולקנות קרן חדשה.

3 מה שאמרת, בדוק מח"ם, וקבועה, משתנה או צמודת מדד, באותו הקריטריון יש לפעמים כמה חברות שמוכרות את אותה קרן מחקה, ההבדלים בשנים האחרונות היו זעומים, פחות מאלפית.

מקווה שעזרתי
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 23:13
1. למיטב הבנתי, כן - בהנחה שאתה מדבר על קרן אג"ח צוברת (האמת שאני אפילו לא בטוח שיש קרן אג"ח מחלקת). כמו דיבידנד שמשולם על ידי חברה שאתה מושקע בה בקרן מנייתית, גם הקופון באג"ח פשוט יגדיל את שווי היחידה של הקרן.

2. הגיוני להניח שכן. בייחוד אם דמי הניהול של הקרנות שאתה רואה הן 0 או מספר ממש ממש נמוך אחר - סביר שזה ניסיון למשוך לקוחות, ושבהמשך תהיה שם עליה מסוימת בדמי הניהול.

מהניסיון האישי שלי, שתי קרנות האג"ח שאני מושקע בהן העלו בשנה שעברו את דמי הנאמן - אז זה לחלוטין קורה.

3. ממה שאני מצליח לחשוב עליו - דירוג ההשקעה של האג"חים שבהם הקרן מתחייבת להשקיע לפי התשקיף שלה; האם מדובר באג"ח ממשלתי או קונצרני; בהמשך לנקודה מס' 1 - האם מדובר בקרן מחלקת או צוברת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 23:14
יש קרנות אגח מחלקות. זה עובד כמו דיבידנד, בגדול (אני מושקע בקטנה באחת כזו)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 23:18
תודה על ההבהרה
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 21:22
למה אתה מציין השתשובות הם לקרנות מחקות, ולא קרנות סל? יש ההבדל למעט דמי ניהול משתנים, ועניין הסחירות?

ותודה לכל מי שענה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 23:41
נכון גם לקרן סל כל עוד שהיא עוקבת אחרי האגחים שציינת

ואינה קרן אקטיבית שבה מנהל הקרן בוחר את הנכסים.

לדעתי, מכיוון שהתשואות באגחים ממשלתיים נמוכות ואין חשיבות לתנועה תוך יומית, וגם אין הפרשי שער בין קנייה למכירה, עדיפה קרן מחקה. (ההפרש לא גדול במיוחד)
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 11:29
זה לא חושף אותך לסיכוני צד שלישי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 11:30
למה שיחשוף?