⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על קנייה/מכירה ני"ע

🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 10:21
היי,

יש לי כמה שאלות שלא ברורות לי, אשמח לעזרה מכם:

1. אם אני קונה לדוגמא את אחת הקרנות של בלאקרוק בארץ, האם אני יכול לקנות כל זמן שהבורסה הישראלית פתוחה? או שאני תלוי במקום ההחזקה המקורי של הנייר(לונדון?)? או האם זה תלוי בכלל במוצר אותו היא מחקה- כלומר נניח מחקה של סנופי אז בשעות פתיחת הבורסה בארה"ב?

2. איך נקבע הערך של נייר מסוים של קרן מחקה? נניח מחקה מדד סנופי, הרי היא מחזיקה בצורה פיזית או סינתטית את המוצרים, ולהם עצמם יש ערך מסוים- לכן מה המשמעות של היצע וביקוש לנייר? כלומר נניח ואין ביקוש בכלל לנייר ייתכן שתהיה תשואה אילו המדד האמתי עולה\יורד? האם זה קשור לעושה השוק?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 12:22
רק כשהבורסה בארץ פתוחה

בנוסף רצוי ששאר העולם יהיה פתוח (ארהב+לונדון) כדי שתקבל את המחיר "הנכון" (יש האומרים, ההוגן)

אז ימים ב-ה

כן

הוא ידאג לייצר תנועה שלא תסטה הרבה מהשווי ההוגן של נכסי הקרן

כמובן, שיתכנו סטיות לאורך היום

כאשר המחיר זול יותר מנכסי הקרן, זאת הנחה discount

כאשר המחיר יקר יותר מנכסי הקרן, זה תשלום עודף, premium

באתרי הקרנות ניתן לראות את ה"סטייה" הממוצעת מהשווי של הנכסים
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 13:14
מה הכוונה לרצוי? אני רואה שזה לא ניתן בכלל נניח היום, לא ניתן לקנות את הניירות הנ"ל כי כנראה הבורסה בארה"ב סגורה. כלומר הזמן הבא שבו אוכל לקנות\למכור זה רק מחר מ-16:30?

אז בעצם אין כמעט זמן חופף במהלך השבוע? הרי הבורסה בארה"ב נפתחת בערך ב-16:30 שעון ישראל, והבורסה בארץ נסגרת כשעה לאחר מכן. כלומר יש זמן של בערך שעה ביום, ורק בימים ב-ה? אגב מה שעות הפתיחה\סגירה של לונדון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 14:31
אאל"ט הנייר נסחר בכל מקרה רק בימים ב-ה.

מה שכן רצוי לעשות את זה בשעות שהפעילות חופפת (ולבדוק ענייני חגים שיכולים להיות שונים אפילו בין ארה"ב לאנגליה).
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 14:35
אם כבר בגלל שהבורסות באירופה סגורות.

בכל מקרה, אי אפשר לסחור בנייר ביום ראשון, אבל בשאר ימי השבוע אפשר בכל שעות הפעילות של הבורסה (אבל רצוי בשעות שהמסחר חופף).

רצוי - כלומר כדי לקבל מחיר כמה שיותר קרוב למחיר ה"הוגן".

אפשר לקנות מחוץ לשעות החפיפה (בימים ב-ה), אבל כנראה שהמרווח יהיה גדול יותר (כלומר תקבל מחיר שקצת יותר רחוק מהמחיר ה"הוגן").

נכון, אין כמעט זמן חופף.

כמו שאמרתי - אתה יכול לסחור גם בשעות שהמסחר לא חופף, פשוט המחיר שתקבל לא יהיה אופטימלי.

מניח שהיא נפתחת בערך שעתיים אחרי ישראל ונסגרת בערך שעתיים אחרינו.

אם אתה רוצה שעות מדוייקות אני בטוח שגוגל יוכל לעזור לך.