⬅ חזרה לאינדקס

שאלת מיסים של טירון בIB

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 17:37
היי,

לאחרונה התחלתי להשקיע בIB. קראתי המון על נושא המיסים פה בפורום (ואוו כמה מידע!) ומודה שנשארתי מבולבל בנושא הדיווחים וחייב לשאול ממוקד.

*אני ישראלי חביב שמקבל משכורת שיקלית ללא אזרחות נוספת.

1. אם אני רק קונה מניות (ETFים) לצורך העניין ולא מוכר בכלל, אני עדיין צריך בסוף השנה לשלוח דוח למס הכנסה ?

אם אני מחזיק במניות שצוברות איריות או מחלקות אמריקאיות, זה משנה את חוקי המשחק בנושא חובת הדיווח ? כי הרי מס במקור כבר נוקה במלואו. האם אני עדיין חייב לדווח על זה בלי לשלם שום דבר רק מהיותי "סוחר" ?

2. שאלת המרות. איך אתם נוהגים להמיר את השקלים שלכם לדולרים ? פעם בחודש ? או מרוכז אחת לכמה חודשים בלי קשר לתדירות הקניות כאשר אתם רואים שער שנראה לכם "מתאים" וכל פעם ממירים כמות גדולה באותו שער ?

זה גם מתקשר איכשהו למיסים אני מניח כי הרי רווח\הפסד להבנתי מחשבים לפני השער היציג ביום המכירה\קנייה, האם זה משפיע על השיקולים שלכם להמרות ?

3. זה כבר שאלה כנראה שהתשובה עליה נובעת מעינייני נוחות, אבל אשמח לשמוע אם אתם מתעסקים בהעברות בנק שיקליות לIB כל חודש או עושים זאת אחת לכמה חודשים ? (הרי להתעסק בהעברות זה סתם "מציק" ולוקח כמה ימים להיקלט, וניתן לאכסן את השקלים גם בIB לאורך זמן בלי להמיר אותם. אולי אפילו צברים ריבית שם ?)

תודה לכולם פורום מדהים !
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 19:04
1.לא רואה חשבון אז לא ענה

2.מפקיד כל חודש, ממיר לדולר וקונה ישר מניות. לא מנסה לתזמן את שער הדולר ולא רוצה זמן שהכסף שלי מחוץ לשוק

3.פעם בחודש, לא המון התעסקות
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 19:57
זה לא משהו שהרבה מכם מתמודדים איתו במהלך השנים בשאלה הזאת של האם להגיש או לא ? זאת אומרת להבנתי הרבה עושים איזונים אחת למספר חודשים\שנים על ידי מכירה ובדרך כלל ניתן לאזן באמצעות קנייה של אחד החלקים בתיק ולא על ידי מכירה ואירועי מס שכן הרוב פה חוסכים לטווח ארוך ומשתדלים לא למכור.

חשבתי שבשונה מסוחרים אקטיביים שלהם אולי נושא הדוחות הוא מורכב ודורש ר"וח, עבור מי שמשקיע פסיבי הרבה מתמודדים עם העיניין באופן עצמאי בשל פשטות יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 17:27
אשמח לשמוע ממישהו שהתנסה עם הגשת דוחות
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 18:05
מה השאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:24
התנסיתי. היה אחלה. ;)
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:42
@FIYaacov @Yoss

השאלה לגבי חובת דיווח שנתית לגבי אנשים שאין להם רווח שנתי ממכירה של מניות, אלא רק מחזיקים במדדים בקרנות אמריקאיות מחלקות או איריות צוברות (כדי להיות בטוח שבאיריות אין לי עוד מיסים לשלם על דיווידנדים כי נצברים, ובאמריקאיות מנוכה כבר %25 אז גם אם מחלקות, אין צורך לשלם מס בארץ)

ברור לי שאתם כנראה לא רואי חשבון, וזה בסדר. מאמין פשוט שזה לא סיטואציה מוזרה בסך הכל לאדם ממוצע בפורום שדן בהשקעות לטווח ארוך ונמצא בסיטואציה הזו ואולי אפילו התנסו במילואי דוחות באופן עצמאי ויודעים להגיד מה מחייב עבור דוחות כאלו של הצהרות\תשלומים של מיסים (כאמור אין לי ניסיון כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 19:52
יש מליון דיונים בפורום בנושא, כולל סיכומים של זה בויקי (ז"ל).

בגדול:

אם הקרן צוברת אז אין שום ארוע מס עקב חלוקת דיבידנד, פושט כי אין חלוקת דיבידנד שמגיעה אליך

אם הקרן מחלקת ומנוכה במקור למדינת הקרן 25% מס, אז הדיעות חלוקות. חלק גדול מרואי החשבון ונציגי מס הכנסה אמרו שאין צורך להגיש דו"ח בגלל דיבידנד כזה, וחלק אחר אמרו שיש.

בכל מקרה קח בחשבון שדיבידנד זאת לא הסיבה היחידה שבגללה צריך להגיש דו"ח, ואם אתה מגיש דוח אז אתה חייב לכלול שם את כל ההכנסות שלך באותה שנה (כולל טפסי 867 מהברוקר הישראלי שלך, אם יש לך כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 22:01
של נייר הערך, לא של המרת המטבע.

קנית דולרים, חיכית שבוע, קנית ETF - השער הרלוונטי הוא המאוחר. אותו דבר אם חיכית שבוע ואז המרת וקנית.