⬅ חזרה לאינדקס

לפי איך אתם מתכננים את הפנסיה שלכם?

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2020 07:33
מתוך עניין לשמוע עוד דעות

אני למשל מתכנן להשאיר את הפנסיה שלי במסלול מניות עד 5 שנים לפני גיל הפרישה (אלא אם תבוא קריסה או משהו דומה ואז אחכה שהמדד העולמי יחזור לשיא) ואז להעביר לאיזה מסלול שיהיה שיהיה הכי מסוכן אבל עם לא יותר מ 25% מניות

אם יהיה ריח של משבר אולי אעבור 6 שנים לפני

ההבנה שלי קצת מוגבלת בנושא אז אשמח לשמוע דעות נוספות אולי מורכבות יותר שירחיבו לי אופקים
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 00:42
למה שלא תעשה את זה גם בתיק ההשקעות ? למה הבחירה ב5 שנים ? אתה מנסה לתזמן . אולי כדאי להתייחס לפנסיה כחלק מכל התיק שלך, כלומר לצמצם את כמות המניות בכל התיק בצורה הדרגתית ולא במכה 5 שנים לפני,כי זה מספר שרירותי שבחרת.

נ.ב

איך מריח משבר?

האם אנחנו במשבר כעת?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 06:14
לא יכול כי יש לי פחות שליטה על זה

ולדעתי 5 שנים זה מספיק זמן לשוק לעלות תוך כדי כמה הפקדות קטנות בדרך

וריך מריח משבר? לא יודע אם אריך משהו אולי לא אריח ואולי אריח ולא יהיה...
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 09:29
כאשר תהיה 5 שנים מהפנסיה ההפקדות הקטנות בדרך לא ממש ישפיעו על התשואה הכוללת מהתיק שלך.

סביר להניח שהן יהיו זניחות ביחס לתשואה הכוללת (לטוב ולרע).
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 10:41
5 שנים זה כמות זמן דיי מכובדת
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:41
לא הבנתי למה אתה מתכוון בכמות זמן מכובדת?

אם הכוונה לכך שחמש שנים זה מספיק זמן בשביל שהתיק יחזור, פחות או יותר, לעצמו אחרי נפילות משמעותיות (שזו הסיבה אני מניחה ששאלת לגבי העברת הפנסיה למסלול פחות מסוכן) הרי שזה לא קשור להפקדות שלך.

אם הכוונה שחמש שנים זה מספיק זמן בשביל שההפקדות הקטנות שאתה מכניס יכסו על הנזק שנגרם מהנפילות של התיק הגדול אז לדעתי זה לא נכון (לפחות לא במקרה של נפילות משמעותיות ובהנחה שאף אחד לא מבטיח שהשוק יתאושש בחמש השנים הללו).
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:44
הכוונה להבנתי זה ש5 שנים זה מספיק זמן כדי לחזור, בהתחשב בשילוב של חזרת התיק אחרי נפילות + ההפקדות החדשות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:57
זה

אני חושב שהיסטורית להפסיד תשואה מנייתית פוטנציאלית של נניח 10 שנים לפני הפרישה ולצאת נניח 10 שנים לפני זה פשוט כל כך לא כדאי והסיכוי להפסד רב הרבה יותר מאשר להחזיק עוד 5 שנים ולקחת את הסיכון שחודש לפני השוק ירד 50% או 60%

היסטורית 5 שנים זה לא מעט בכלל.. שיחזור לפחות קרוב מאוד 5% אפילו 10% לשיא חזרה זה עדיין עדיף מאשר להפסיד את ה 5 שנים לפני
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 15:24
אבל ״היסטורית״ לעבור ל- 25% מניות 5 שנים לפני הפנסיה גם מפסיד לך כסף.

לא הבנתי את הטיעון הזה.

שים לב שלא אמרתי לך לא ללכת על המהלך הזה או כן ללכת על המהלך הזה. אחוז המניות בתיק שלך הוא החלטה שלך בלבד.

רק ציינתי שכאשר התיק שלך מאוד גדול (מספיק גדול שתוך חמש שנים תוכל לפרוש איתו לפנסיה) במצב כזה ההפקדות שלך בדרך כלל כבר קטנות יחסית לתשואה שלך מהתיק.

אני לא אומרת שזה נכון תמיד. יש מקרים שזה לא המצב. לדוגמא כאשר התיק הדרוש לך לפרישה הוא לא גדול (כי אתה חי מאוד מאוד בצימצום) אבל ההפקדות החודשיות שלך מאוד מאוד גבוהות כי המשכורת שלך גבוהה מאוד. במקרה כזה אפשר להגיע למצב שבו חמש שנים לפני הפרישה, להפקדות יהיה מרכיב חשוב בהגדלת התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 15:30
אבל אם לא ויש קריסה תוך 5 שנים לדעתי כבר יש סבירות יותר מידי גבוהה שאפסיד מזה באיזו קריסה גנרית כזאת או אחרת.. אם זה קורה שנה לפני או שנתיים לפני..

זאת החלטה שנראת לי מספיק סבירה..

לגבי ההפקדות גם אם הן קטנות הן חלק מזה.. אחרת אולי הייתי צריך לקחת עוד איזו שנה ספייר
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 22:32
דעתי: זורם כרגע על סיכון די גבוהה.

לא מאוד מתרכז בכסף שאני אראה ממנו קצבה בגיל 60+. אולי עוד עשור+ (כנראה יותר... אני צעיר) אחליט להוריד סיכון כדי לשמור על מה שהצטבר עד כה ולא לקחת סיכונים.

כמובן שלא מוריד מחשיבותו, בעיקר מנסה להוריד דמי ניהול כשאפשר.

מעדיף להתעסק בכסף יותר נגיש של החצי הראשון של החיים (אני מתכנן עד 120+- מה שיזרום)