⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על קניית מנייה

🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2020 13:47
שלום לכולם,

נכנסתי לאחרונה לעולם המניות ויש לי שאלה שלא מצאתי לה תשובה ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

אם אני רוצה לקנות מניה שהשער שלה 145 לדוגמא, וקניתי בLMT 150, זה אומר שקניתי לפי 150 למניה או שקניתי לפי המינימום הניתן לרכישה?

יכול להיות שאני מדבר שטויות ואשמח אם תסבירו לי ותתקנו אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2020 13:49
אם הזנת פקודת LMT 150, הצהרת שאתה מוכן לשלם על מניה 150 לכל היותר. בפועל, ייתכן ותשלם פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2020 14:00
לכל פקודה יש מספר פרמטרים עיקריים

כמות - כמה יח אתה מעוניין לקנות\למכור

כוון הפעולה - קנייה או מכירה

מחיר - המחיר ליחידה שאתה מוכן לשלם\לקבל עבורה

סוג הפקודה - באיזה "מצב" או "תנאים" הפקודה תתבצע

עכשיו נתמקד בסוג הפקודה

Market - אם אתה קונה, אז בעצם זה שקול ל"קנייה ללא מיקוח", המחיר הכי זול שיש על המדף, שלך

Limit - לפקודה מגיע המחיר שאתה בוחר בו:

אם אתה קונה והמחיר שוק גבוה מהמחיר הרצוי שלך - משמע אתה רוצה לקנות בזול יותר מהמחיר הקיים

אז אתה קובע מחיר נמוך יותר, במידה והשוק יגיע למחיר הזה ומישהו ירצה למכור לך, הפקודה תיקלט ותהיה עיסקה

באותה מידה, הפקודה יכולה לא להתבצע כי המחיר עף למעלה נגד הכוון שלך

אם אתה שם פקודת לימיט במחיר השוק או מעליו, אז בעצם הפקודה תיקלט מיידית עם הפקודה הכי זולה שהכי קרובה למחיר שלך

כי למרות שקבעת מחיר גבוה יותר לקנות בו, כל עוד היה מישהו שכבר רצה למכור בזול יותר "לפנייך", ימכור לך את הסחורה במחיר שלו ולא שלך

לכן יתכן שמחיר שתיתן בלימיט מעל מחיר השוק יהיה המקסימום שתשלם (או תרצה לשלם) עבור אותו מוצר
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 18:12
היום קרה לי דבר מוזר בעת קנייה ומכירה בכמה בורסות אירופאיות. רוב הזמן הכל התנהג כמצופה אבל פעמיים הלימיט "לא עבד".

פעם ראשונה נתתי פקודה למכור בלימיט שהיה באמצע הספריד, וקיבלתי ביצוע במחיר יותר גבוה מהאסק. גם אחרי המכירה שלי האסק לא קפץ והספריד נשאר דומה.

פעם שנייה נתתי פקודת קנייה בלימיט באמצע הספריד, וקיבלתי ביצוע שוב מעל האסק.

להבנתי המספרים שראיתי לא היו בדיליי (IB+TV). הפקודות היו דיי גדולות.

למישהו יש מושג מה קרה?

ועל הדרך שלוש שאלות נוספות:

1) למה שאני נותן למשל פקודת קנייה באמצע הספריד, אני לא הופך להיות הביד החדש? הספריד שראיתי לפני שנתתי את הפקודה, נשאר.

2) זה רק אני או שעמלות המסחר בבורסאות אירופאיות גבוהות משהו כמו פי 10 מאשר בארה"ב?

3) האם פיצול פקודה לכמה חתיכות מייקר משמעותית מאשר לתת פקודה על כל הכמות הרצויה? בעין נראה לי שכן.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 21:21
או שאתה לא רואה זמן אמת או שלא נתת הוראה בשעות המסחר או שנתת הוראה לנכס OTC.

משהו כזה.

לא מחייב, זה תלוי בעמלות המינימום שאתה משלם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 23:17
הי, גם אני חדש קצת בתחום המניות ויש לי כמה שאלות,

1. נניח שאני נותן פקודה לקנית מניות של בנק הפועלים למשל, אני מעוניין בקניית מניות בסכום של 1000 ש"ח ראיתי שבשלב הרציף אני לא יכול לקנות כי להבנתי אין מישהו שרוצה למכור לי, אבל בשלב הנעילה אני כן מצליח לקנות והשאלה שלי היא מדוע זה שונה? האם בשלב הרציף לא מכרו לי ועכשיו כן מוכרים לי.

2. שאלה קצת יותר מסובכת בתחום האג"ח, יש אג"ח בשם "קרדן אן וי אגח א" שתאריך הפדיון שלו היה ב 15.01.2020 שנמכר כיום בשער 3.92, איך מוכרים אג"ח שכבר הגיע זמן הפדיון שלו? ועוד אג"ח "הראל הנפקות אגח ד" שבבסיס היה 105.20 ושערו כיון 110.26, ריבית נקובה 3.90, והפדיון הוא ב 31.05.2020 כלומר בסוף החודש, וכתוב בפרופיל שהתשואה השנתית היא 3.20 נטו, השאלה שלי איך זה מתחשבן? אני חשבתי שהם אמורים לתת בפדיון שיהיה בסוף החודש את מדד הבסיס 105.20 +3.90% ריבית, שזה עדיין לא מגיע לשער שלו כיום. השאלה היא האם הבנתי טוב את החשבון? כי אם כן אני לא רואה תשואה בכלל!!

אשמח מאוד מאוד להסבר
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 23:30
כי אלו חוקי הבורסה בארץ.

זה אג"ח של חברה בחדלות פירעון שלא משלמת לא ריבית ולא קרן.

תתעלם מהנטו, תתייחס רק לברוטו. לטווח כזה התשואה שלך תהיה שלילית בגלל עמלות.

כי אין.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 23:32
לא, זה בגלל גודל פקודה מינימלי
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 23:59
אני שאלו החוקים, רק שואל ברמה טכנית, הרי מניות זה עובד עם קונה ומוכר, האם זה אומר שמישהו מכר לי בסוף היום ב 1000 ש"ח או שיש כאן איזה מתווך שקונה כמות ומוכר לאנשים כמוני נגיד.

אז למה היא נסחרת? כלומר, מדוע שאדם יבצע עסקת קניה מחברה שלא משלמת קרן וריבית?

הברוטו הוא 12.64% ואני אומר בא נניח שאני קונה בלי עמלות, עדיין איך שייך להגיע לתשואה מהאג"ח הזה, לי הקטן זה נראה כמו טעות, ואשמח להבין איפה אני טועה.

זה השאלה בדיוק, איך כתוב תשואה כ"כ גבוהה בזמן שאין תשואה?

תודה על המענה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:00
אני מבין שאלו החוקים*
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:03
זו התשואה שמבטיחים לך, אבל לא מבטיחים לקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:06
אחלה, אין לי בעיה שלא יקיימו, השאלה שלי היא פשוטה - לפי איזו נוסחת חישוב מגיעים לתשואה של 12.64 ברוטו, ובנטו 3.20?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:07
לפי נוסחה מוטעית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:30
אמרתי שזה נראה כמו טעות...אבל זה בכ"ז מוזר לי,

אגב ייתכן שפספת שעניתי לך על מה שענית לי - ראה בתגובה קודם...אשמח להסברים אם תוכל כמובן

בכל אופן ממש מודה לך על המענה!!!