⬅ חזרה לאינדקס

מס דבידנדים באינטראקטיב ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 12:58
היי, אני מחזיק במספר מניות של חברות בארה״ב בתיק באינטראקטיב ישראל.

לאחרונה קיבלתי דבידנדים מכמה מהן. על הדבידנדים ירד מס של 30%.

האם המס אינו אמור להיות 25%? מה אני מפספס? (מחזיק במספר מועט של מניות, אני יודע שזה 30% לבעל שליטה).

וגם רק כדי לוודא, בעתיד שאמשוך חלק מהכסף של הדבידנדים אין מס נוסף שצריך לשלם בארץ נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 13:05
בישראל, נכון. אבל כאן מדובר על מיסוי בארה"ב.

בגדול 30% זה המס שמשלמים זרים שאין להם אמנת מס עם ארה"ב.

אם תציין מה שמות המניות אולי יהיו יותר תובנות למה דווקא עליהן זה 30%.

אין קשר בין משיכה לחבות מס. אם יש לך תוספת של חבות מס לישראל, היא קורית בשנה בה קיבלת את הדיבידנד (לא משנה אם משכת או לא).

ישנם שני גישות לגבי דיבידנדים:

1. כל עוד אין דיבידנד שנוכה ממנו פחות מ-25% במקור, אין סיבה להגיש דוח שנתי בישראל רק בגלל הדיבידנדים. (אם יש סיבה אחרת להגיש דוח, אז צריך כמובן להגיש וגם לדווח (בין היתר) על הדיבידנדים).

2. עצם קבלת הדיבידנדים בברוקר זר, מהווה תנאי להגשת דוח שנתי (בו תדווח על הדיבידנדים וגם על שאר ההכנסות העולמיות שלך).

לגבי מס עודף בישראל. כל עוד נגבו ממך במקור 25% לא סביר שתהיה חייב משהו בנוסף לישראל, אלא אם הרווחת באותה שנה מעל 653,000 (נכון ל-2020) ואז תהיה חייב עוד 3% מס לישראל על הדיבידנדים (ועל כל הכנסה שלך שעברה את התקרה הנ"ל).
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 13:06
מילאת W8 ורשמת שאתה תושב ישראל ולכן מגיעה לך הנחה במס?

יש מס רווחי הון שאתה צריך לשלם ברגע שאתה מוכן נייר.

אין קשר ל"משיכה" של הכסף עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 13:11
כנראה שזו הסיבה, תודה

ה-symbols

SPHD

LOW

T

מאמין שזה בגלל הסיבה ש @roneng כתב
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 13:39
דיברתי כרגע עם אינטראקטיב ישראל - לפי מה שהנציג אומר מילאתי את טופס W8. מבלי קשר טען שחברות אמריקאיות מורידות 30% מס על דבידנדים (לפי החוק בארה״ב).

אני מנסה להבין אם יש כאן טעות או שזה מה שאמור להיות. נסתכל למשל על מניית AT&T Inc (סימון T):

ב reports שבאתר אני רואה שקיבלתי עליה US$8.84 לפני מס, ניכו US$2.65 מס, כלומר בדיוק 30%.

האם כבר שם יש בעיה והיו אמורים לנכות רק 25%. אם לא אז ממי בדיוק אני אמור לקבל את ה-5% הפרש?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:20
השאלה אם מילאת נכון וסימנת שאתה מבקש הנחה במס בגלל אמנת המס, והאם סימנת שאתה ישראלי.

זה נכון בגדול. הדיפולט בארה"ב זה באמת להוריד לזרים 30% מס על דיבידנדים.

אבל יש כמה מדינות עם "הסדר מיוחד" (אמנת מס). אחת מהן היא ישראל, שלפי האמנה ארה"ב גובה רק 25% מס.

IRS
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:36
סימנתי שאני ישראלי אבל לא זוכר שסימנתי שאני מבקש הנחת מס. בכל מקרה האם צריך לפנות כל פעם ל IRS כדי לקבל את ה5% בחזרה או שמהתחלה אמורים להוריד רק 25% בהנחה והטופס מולא כמו שצריך?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:37
מהתחלה היו אמורים להוריד רק 25%.

יכול להיות שהטופס לא מולא נכון, יכול להיות שהוא לא נקלט נכון, ויכול להיות שזה משהו ספציפי למניות שאתה מחזיק.

לי בVT/VTI/VXUS מורידים 25% בלבד. מצד שני אני עובד ישירות מול IB
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:43
אני הייתי פונה לנציג אחר, זו לא תשובה סבירה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 14:45
אני בכלל הייתי פונה ישירות לתמיכה של IB.

הנסיון שלי עם הנציגים בקפריסין הוא לא משהו
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 15:33
מעדכן שדיברתי איתם שוב וראיתי את הטופס באתר. הטופס מולא כמו שצריך מהתחלה. הייתי בטוח שסעיף 9 בו לא תקין אך כן היה תקין.

העבירו את זה לטיפול. תודה לכל מי שעזר פה. אעדכן שזה באמת ייפתר כדי שאחרים יוכלו ללמוד מזה בעתיד.

בכל מקרה גם אם עשיתם הכל כמו שצריך חשוב לבדוק כי אחרת במקרה שלי זה היה נשאר ככה תמיד.