⬅ חזרה לאינדקס

הכנסה פאסיבית של יותר מ10,000 שקלים בחודש

🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 22:18
שלום רב- ברצוני לדבר עם אנשים שנכון להיום יש להם הכנסה פאסיבית של יותר מ10,000 שקלים. האם יש כאלו בקהל?

אם כן-

אשמח שתענו לי על השאלות בקצרה (מי שרוצה לפרט אני יותר אמשמח!)

1)מניין ההכנסה הפאסיבית שלכם?

2)איך בדיוק הגעתם למצב הזה? (דרך הפעולה, ההתחלה, הקשיים בדרך וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 22:31
ברוך הבא לפורום.

כמה מילים על עצמך, קבוצת גיל, מקצוע, משקיע?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 22:43
תודה רבה על קבלת הפנים-

בן 21, עוד משרת בצבא. כרגע לא משקיע בשוק ההון כי מרגיש שאין לי מספיק ידע כדי להיכנס לעולם הזה
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 07:40
ואם פלוני מכניס 9 אלף פסיבי בחודש. אין לך מה ללמוד ממנו? >:D
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 07:54
למה אתה מתכוון במילה פאסיבית?

כי בעיניי הכי פאסיבי זה לקבל קיצבה או פנסיה.

יש כאן אנשים שמקבלים שכ"ד בסכומים גבוהים יותר אבל התעסקות עם נדל"ן היא פחות פאסיבית ממה שחושבים.

אם שאלת על משיכה של 3% מתיק השקעות אז נדמה לי שיש כאן אחד או שניים שדיברו על זה אבל לא זוכרת אם כבר התחילו ואם זה בגובה הזה.

קח בחשבון שמי שדיבר פה על פרישה מוקדמת שכבר ביצע בפועל, זה אנשים בגילאי 50+

* חוץ מהמשקיעה אבל בסכומים הרבה יותר צנועים מהרף שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 08:07
יש תת פורום נפלא בשם יומני מסע שאני מאוד אוהב לקרוא, ממליץ לעבור שם, בטוח שיהיה מספיק חומר לימוד שם לחודשים של קריאה והבנה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 08:23
אמנם זה לא בדיוק עונה על השאלה שלך, אבל נהייתה לי אסוציאציה, וזה יקפיץ לך את השירשור..

אני קוראת עכשיו את הספר 'איש ליד מכונה' של סטף ורטהיימר. מניחה שהחלק הפאסיבי בהכנסות שלו הוא יותר מ 10000. אני יכולה קצת לכתוב איך הוא התחיל.

מקווה שאני לא עוברת על זכויות יוצרים. אשמח שתעירו לי אם כן.

(כותבת פה מהזכרון)

בשנים הראשונות גרו בקיבוץ בצפון. לא היה לו כסף לקנות בתל אביב, ואשתו לא רצתה לגור לבד עם תינוקת בצריף שבנו בנהריה. (הוא היה חלק מהזמן בנסיעות בחו"ל)

בקיבוץ, לא היו מדרכות, לא היה חשמל. היו מחממים מים למקלחת בכלי או משהו כזה.

הלחם היה מגיע על גג משאית מהעיר. בחורף היה תמיד רטוב. בקיץ היה תמיד יבש.

אח"כ עברו לגור בצריף בנהריה, את התחלת המפעל הקים בצריף הזה. הצטמצמו למגורים ב-2 חדרים, הוא אישתו ו-2 ילדים , והמכונות היו בחדר השלישי.

בשנים הראשונות היה לו רק אופנוע. לא מכונית. כי לא היה לו כסף לקנות.

לא רצה/יכל להיכנס לחובות (מצד אחד כותב שלא רצה. בדפים אחרים כותב שהבנקים לא נתנו, כי לא הכירו בארץ תעשייה. אולי זה גם וגם..)

היית חי ככה כמה שנים, כדי לנסות להגשים חלום גדול? אני מודה שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 08:37
יש לי את הספר הזה עם הקדשה שלו לאבא שלי ז"ל (היו לו קשרי חברות עם דודתי ז"ל). אני לא מחבבת ספרי אוטוביוגרפיה (איך אנשים עפים על עצמם?) וגם לוקחת את מה שכתוב שם בערבון מאד מאד מוגבל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 08:54
טוב. אולי את יכולה להרשות לעצמך? כי גם ככה את חיה עם אנשים/הכרת מקרוב דור שנתן לך השראה?

אבל אנשים פשוטים כמוני, שצריכים לבנות את החיים ממעט הטוב שדור ההורים נתן בהשראה ( מה שיכלו, מתוך המגבלות שלהם..) , ולהתעלם מרוב הרע והמייאש שהיה מסביב - צריכים משהו למצוא בו השראה. קשה מאוד בלי, וכשהסביבה מייאשת, כי לא מבינה את החלומות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 10:03
תראה העיקרון הוא פשוט להבנה וקשה לביצוע

תכניס הרבה כסף

תוציא מעט כסף

את ההפרש תשקיע ורצוי בחוכמה

תן לזמן לעבוד

ותוכל להגיע לתיק השקעות גדול מספיק כדי לחיות ממנו.

השאלה איזה חיים אתה רוצה ומתי..

אני עבדתי 15-16 שעות ביום כשהתחלתי את דרכי העצמאית

ועדיין עובד בין 10-12 שעות ביום

תשאל את עצמך אם אתה מוכן להשקיע את העבודה והאנרגייה

אני באופן אישי לא סולידי בעליל

למזלי מייצר מספיק כסף לכל הדברים שאני רוצה
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 10:09
בחייאת ג'וד, רוב האנשים די מטומטמים ולא משנה מאיזה דור הם, מעטים יכולים להוות השראה. גם אנשים שהתעשרו הם לא בהכרח חכמים מאחרים אבל לא נחטוף את השרשור הזה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 10:34
היי

אני מייצר הכנסה חודשית פסיבית מהשכרת דירות פרטיות המנוהלות על ידי חברות ניהול,

מקור הכנסה פסיבי נוסף הוא משכירויות מדירות הנמצאות בבעלות חברת נדל"ן השייכת לי ולשותפתי,

בעוד מספר חודשים נשלים את העברת קורס השקעות הנדל"ן הגלובלי שלנו לאונליין ונייצר הכנסה פסיבית נוספת,

מקור הכנסה פסיבי נוסף הוא ערוץ היוטיוב של החברה.

לגבי הנדל"ן התחלתי להשקיע בשנת 99 תוך שימוש במימון וניצול הזדמנויות השקעה שנוצרו בשווקים שונים.

מדובר בתהליך ארוך של התמקצעות תוך לקיחת סיכונים סבירים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 12:01
היי, תוכל קצת לפרט מאיפה ההון הראשוני להיכנס לתחום הנדלן ואיך התחלת את התהליך? אם אתה כבר משתף..
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 12:10
בדיוק שמעתי פודקסט על מדינה שמאז קומה במשך תקופות ארוכות התמודדה עם איומים חיצוניים וההשקעה הכי גדולה שלה הייתה בהתמודדות צבאית עד שניצחה את רוב אויביה.

אח"כ רוב ההתמודדות הייתה פנימית ורוב ההתמודדות נהייתה על הכח במדינה בין אוליגרכיה של תאבי בצע, וכשסוף סוף התייצב המצב המדיני תמיד התלוננו הזקנים על הדורות החדשים שלא ידעו מלחמה ומחסור ולכן הם מנוונים מוסרית.

"The history of rome by Mike Duncan" מומלץ בחום!

שם בסוף מלחמות האזרחים נגמרו בעלייתו של אוגוסטוס שייצב את המצב המדיני.

עריכה: סליחה אם סחבתי למשהו אחר לגמרי הגבתי ל

@Judith ו @בת העמק וטיעונים שעלו גם פה וגם בשרשורים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 12:22
גם לא רוצה לחטוף את השירשור אבל הייתי רוצה להבין למה הכללות על בסיס מגדרי ( רוב הנשים גולדיגריות) מתקבלות באש ותמרות עשן,אבל הטענה שרוב בני האדם מטומטמים מתקבלת בסבלנות יחסית? :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 12:34
יש תכונות כלביות ויש תכונות חתוליות ויש תכונות אנושיות. טימטום היא מילה קצת מוגזמת אבל הכוונה היא שרוב האנושות לא מהווה השראה לכלום, עוסקים בהישרדות ובתענוגות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 13:09
סימנתי לייק לכל התגובה כמכלול. אבל בקריאה שניה - אני ממש לא חווה כך את המפגשים שלי עם אנשים. מוכרים או חדשים.

בשבילי, רוב האנשים הם השראה. כמעט כל אחד. אז מה אם הם מטומטמים? גם אני, הרבה פעמים. בדיוק בגלל זה - יכולים להות השראה אחד לשני.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 13:15
לא יודע אם תטומטמים אבל במחשב המדהים הזה שנקרא מח יש פרצה קטנה שמאפשרת לכל מיני "וירוסים" להשפיע על אופן עבודת המחשב כך שיעבוד בצורה שקל לשלוט עליו מרחוק ולגרום לו לעשות דברים מטומטמים מבלי להבין שהוא נשלט.

במחשבה שנייה לא בטוח שלזה התכוונו פה אז...
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 13:32
ההבדל העיקרי לדעתי הוא אם אתה חלק מהאוכלוסיה שאתה מכליל או לא. אם אתה חלק מאותה אוכלוסיה שאתה מכליל אז זה מתקבל די בסלחנות.

אגב זה זהה גם בשימוש במילים פוגעניות, יש הבדל לפחות באיך שרוב האנשים מקבלים זאת בין אם יהודי משתמש במילה יהודון או אדם שאינו יהודי.

על אותו בסיס בין אם אדם שחור משתמש במילה ניגר או אדם לבן.

אני אגב מסכים לחלוטין עם הטענה של בת העמק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 13:42
מה הפרצה ,ואילו וירוסים.?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 13:44
אשה שתגיד שרוב הנשים גולדיגריות לא תעבור שיימינג? מסופקני

נחמד שאתה מסכים ,רק באמת ובתמים לא מבין את ההבדל בין ההכללות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 14:03
יש מצב שהיא תעבור שיימינג כזה או אחר, בכל אופן זה לא יהיה קרוב לשיימינג שאני או אתה נעבור.

ההבדל העיקרי הוא אם אתה משתייך לקבוצה שאתה מכליל או לא, כשבת העמק מכלילה את כל בני האדם או נשים, בשתי הסיטואציות היא חלק מאותן קבוצות. כשאתה מכליל נשים אתה לא חלק מהקבוצה הזאת, ולכן לדעתי השיימינג שתקבל הוא יהיה משמעותית גדול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 14:11
בשנה הבאה אחלק לעצמי דיבידנד בסכומים כאילו, באופן רבעוני אמנם מרווחי העסק

רציתי השנה, אבל עלו צרכים אחרים :)

בהשוואה למשכורת, ניתן לומר שזה יהיה שווה למשכורת החודשית שלי, משמע כ 50% מההכנסה השנתית שלי תהיה פאסיבית

אבל זאת רק הגדרה טכנית, בפועל זה אותו ה"עץ"
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 17:15
קשה מאוד להגיע להכנסה פאסיבית של 10k.

בנדל"ן צריך להחזיק הרבה דירות וזה כבר לא פאסיבי, עסק זה גם לא פאסיבי.

תיק בבורסה זה לדעתי היחידי שממש 100% פאסיבי, צריך להגיע לאזור 3-4 מיליון. זה חסכון של 10k 25+ שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 17:16
בשמחה,

ההון הראשוני להשקעה הגיע מחסכון בקופת גמל, התאפשר בזמנו למשוך את הכסף ללא תשלום מס רווחי הון לאחר 15 שנים,

בנוסף היו לי חסכונות משכר העבודה,

לקיחת משכנתאות כנגד דירת מגורים שהייתה בבעלות בתל אביב ללא חובות בזמנו,

לקיחת משכנתא בלון ל 15 שנים במינוף של 75% בריבית של 7% כנגד דירה להשקעה במרכז לונדון.

חשוב לציין שמעולם לא הייתי ממונף מעל 40% על כלל הנכסים שהיו ברשותי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 17:35
להגיע להכנסה פסיבית של 10,000 ש"ח נטו בחודש מנכסים מניבים זה לא קשה במיוחד,

זה מצריך לדעת היכן להשקיע ומתי, וכמובן שימוש במימון זה חובה,

בכל מקרה זה תהליך שלוקח זמן.

נכסים המנוהלים על ידי חברת ניהול מייצרים הכנסה פסיבית,

ההוכחה שמדובר בהכנסה פסיבית, היא יכולת שלי ושל שותפתי להוסיף נכסים מניבים

ללא כל הגבלה בקצב של אחת ל 4 חודשים בממוצע.

מומלץ להשקיע במספר שווקים שונים לצורך פיזור וניצול מגמות שוק אטרקטיביים להשקעה,

ויכולת לרכוש נכסים במחירים נגישים יותר מאשר מחירי הדירות בישראל בעיתוי הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 17:39
ההבדל הוא שאסור להכליל באופן שלילי קבוצות שהיסטורית הופלו לרעה. מותר לדבר על אשכנזים קרים או ביתר תחכום על החום בבית המזרחי כשהניגוד ברור, אבל לא על סטיגמה מקבילה "לטובת" האשכנזים, הערה על גולדיגריות תעבור פחות בקלות מהערה על גברים נשואים מבוגרים שמחפשים לבגוד עם נשים צעירות וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 17:47
אפשר לכבס את ההגדרה, למרות שהיא נכתבה על נשים, זה לא ממש משנה, המשמעות של הביטוי הוא

זוגיות למטרת רווח כלכלי

אפשר לדון אם זאת הכנסה פאסיבית או אקטיבית

:)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 18:07
כדי להגיע להכנסות פאסיביות יחסית, אתה צריך לבנות סל של דירות/מבנים בבעלותך וגם להחליט מתי למכור ולקנות - כמו סוחר אקטיבי בבורסה או עסק.

הבניה של זה היא הדבר האחרון שאפשר לקרוא לו פאסיבי, זה עסק לכל דבר שדורש יכולת חקירה, קבלת תובנות, דרך פעולה, יכולת שכנוע וכן הלאה.

וגם כאשר חברת ניהול דואגת לשכ"ד, תמיד תצטרך לעקוב, לשאול שאלות ולקבל החלטות בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 18:33
@רוני , כדי לשמור על מימון של עד 40%, אתם צריכים לצבור הון עצמי לא מועט לביצוע רכישה כל 4 חודשים, איך אתם עושים את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 19:37
קצת הנחות מקלות כמו 7% תשואה שנתית, ומגיעים ל3 מליון תוך 15 שנה
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 19:47
לדעתי חשוב להבין קודם כל מה ההגדרה שלך ל"הכנסה פאסיבית".

כי אם תשאל אותי, אני לא מכיר משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 20:39
אילון מאסק וביל גייטס עברו לאורך רוב תחילת הקריירה שלהם בתכנות של 14 שעות ביום ואילון היה ישן בספה במשרד עם אח שלו ועשו משמרות של תכנות על האתר שלהם.

זה ללא ספק לרוב המוחלט של האנשים פשוט לא אפשרי, שלא לדבר ששניהם לא רק בעלי מוסר עבודה מזהב אלא גם את הידע והיכולות להחזיק פרויקטים, אני אישית עוד ממש לא מצאתי את הדבר שיגרום לי לpassion הזה ולא בטוח שאמצא במהלך חיי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 04:27
אמת,

התהליך של בניית פורטפוליו הנכסים אינו פסיבי עבור המשקיע המתחיל בלבד,

אך ההכנסות בהחלט פסיביות כאשר יש חברת ניהול,

אחת לחודש מתקבל דו"ח מחברת הניהול המסכם את ההכנסות ההוצאות והסכום שעבר לבנק,

בדרך כלל כאשר הנכס נכנס לרוטינה של עבודה עיקר הפעילות השוטפת של המשקיע מסתכמת בזה.

הדיון האם מדובר בהכנסה פסיבית או לא מיותר, כל אחד בוחר כיצד להשקיע,

אני לא רואה כל בעיה להתאמץ כדי לייצר הכנסה של עשרות אלפי שקלים נטו בחודש משכירויות :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 04:46
היי

המימון עד לגובה 40% התייחס לפורטפוליו הנכסים הפרטי שלי שמאז 2014 הוא לא ממונף לחלוטין.

רכישת הנכסים נעשתה באמצעות חסכון נאה משכר העבודה, משכון דירת מגורים לא ממונפת,

אך יותר מכך בזכות מימוש רווחים משמעותיים על נכסים

שנרכשו בעבר, והאפשרות לרכוש נכסים נוספים כדי להגדיל את תיק הנכסים הפרטי.

לגבי קצב רכישת הנכסים בהווה, מדובר בנכסים השייכים לחברה, רובם נרכשים במזומן.

מאחר ואנחנו מוגדרים כחברת נדל"ן, את הרווחים אנחנו מפנים לרכישת נכסים לאחר תשלום מס הכנסה

נמוך (בהשוואה למס הפרוגרסיבי על שכר העבודה + ביטוח לאומי) בשיעור של 23% לאחר ניכוי הוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:08
אם פלוני אכן עושה זאת הוא יותר ממוזמן
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 00:50
תיק השקעות, ובעלות על עסקים

עבודה של כמעט עשור, כמו מטורף (לעבוד נונסטופ סביב השעון, כשכל החברים שלי חיים ונהנים).

לעשות דברים שבדיעבד נראו לי כמו שגעון רציני (כמו לפתוח עסק אחד, ואז עוד עסק שני, ושלישי........)

חיידק העסקים הוא מדבק, בערך כמו להיות חקלאי (אתה צריך להיות משוגע לחלוטין בשביל לשרוד בתחום).

הקושי העיקרי? אני מחלק זאת לשניים:

1. ללכת נגד כל מה שאומרים לך

2. בדידות

זה מחסור בתמיכה רגשית במיוחד ברגעים הקשים של העסק, הרגע הזה שאתה על סף התמוטטות עצבים ואין לך אף אחד לדבר איתו (כי ההורים לא רוצים לשמוע ממך, הבת זוג עזבה אותך, והבקבוק אלכוהול נראה כמו החבר הכי טוב שלך)

מה זה דורש ממך? להגיע לשפל, ולגרור את עצמך למעלה דרך הבוץ והקיא של חוסר אמונה עצמית (ושל הסובבים אותך בך).

היתרון?

אתה תלמד הרבה יותר ממה שלמדת אי פעם, אתה תבנה קשרים משמעותיים שימשיכו איתך הרבה מאוד זמן, ואתה תגלה מה האופי האמיתי של הסובבים אותך.

אבל הכי טוב, אתה תלמד מי אתה באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 05:50
הגדרת את זה במדויק :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 09:19
אני מנסה לצטט כמה הודעות ולא בטוח שאצליח

זו אחת

זה עוד אחת

בקיצור אין קיצורי דרך

ואין כזה דבר באמת הכנסה פסיבית

אם זה תיק השקעות אז לנהל אותו או את מי שמנהל את הכסף

אם זה נדלן אז לנהל את הנכסים

ותמיד זה לנהל את הנהלת החשבונות/ייעוץ המס וכדומה

בקיצור זה הרבה עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 12:36
כול הרעיון של המשקיעה זה שכן אפשר אחרי למידה לא ארוכה במיוחד לייצר הכנסה פסיבית שדורשת מעט מאוד התעסקות אקטיבית.

יש כבר קהילה לא זניחה(בעולם)של אנשים שחיים בדרך הזאת.

האם זה יכול לעבוד לאורך זמן ועד כמה ראלי להגיע לסכומים המדוברים(נגיד הוצאות חודשיות *400)זה באמת שאלה טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 13:58
כן אבל יש תיקים לאנשים שזה מדד אחד עולמי/אמריקאי וזה שגר ושכח אמיתי, להפקיד כסף פעם בחודש/רבעון ולשכוח אותו וזה די האסטרטגיה הכי פסיבית שאפשר ליישם מהמשקיעה והתוצאות שלה שוות ערך אם לא יותר טובות לרוב האסטרטגיות ה"פסיביות" האחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 16:33
לא ברור לי מדוע כל פעם שמדברים על הכנסה פאסיבית, ישירות עולה עניים הנדל"ן.

ברשותי מבנה שאני משכיר כבר מספר שנים כך שיש לי פרספקטיבה מסוימת.

נדל"ן לא בהכרח פאסיבי, בהחלט דורש התעסקות. לעיתים יותר לעיתים פחות וכו'

על כן הייתי מעוניין להעלות אפשרות שאני באופן אישי מאמין בה וחותר לכיוונה כבר מספר שנים, השקעה בעסקים. לטעמי האפשרויות מגוונות גם ברמות הסיכון, גם ברמות המחירים, גם ברמת הפאסיביות שלך (שותף פעיל/ שקט, לדוג') ועוד כהנה וכהנה, שלא לדבר על אחוזי תשואה ועליית ערך של העסק.

אם כבר אני מדבר ולא בהכרח בקשר ספציפי לשרשור, איך יתכן שאנשים עוסקים עסקה נדלנית שוודאי שהיא מורכבת ומסובכת, לעיתים מבלי בדיקות בסיסיות ולימוד של השוק, אלא על סמך תחושות בטן וכו'. אנשים שלא תמצא משהו דומה להשקעה הזו בשאר חייהם ואין להם את הבסיס של מה זה השקעה, אלו דברים אתה רוצה להשיג ואיך, עושים עסקה נדלנית. כל כך נפוץ ואני תמיד משתומם על כך.

לצערי אין לי עדיין 10,000 הכנסה פאסיבית (אמנם לא רחוק משם, אבל בכל זאת), אז מצטער אם עניתי בשרשור על אף בקשתך בפוסט הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 16:53
או במילים אחרות מניות
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 16:59
אומנם קניית מניות היא השקעה בעסקים אבל די ברור שהוא מדבר על מסלול "עוקף בורסה".

השקעה בעסקים שלא נמצאים בבורסה תמורת אחוזים. זה שונה לגמרי מקניית מניות.

נראה לי דווקא קשה הרבה יותר ופחות פאסיבי מהבורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 17:16
נכון. השקעה מחוץ לבורסה דורשת הרבה יותר אקטיביות או הרבה יותר אמון.

הרעיון של שוק ההון הוא שאפשר להשקיע סכומים יחסית נמוכים בלי שיש צורך בעלויות העצומות של בחינת העסק, פיקוח וכו', כי בשוק ההון מישהו אחר עושה את הדברים האלו לטובת כולם ויש אכיפה קפדנית כלפי מי שמפר את ההוראות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 17:42
אומנם עדיין לא ב- 10k הכנסה פאסיבית, אך אהיה שם בעוד כמה שנים.

אבל בגדול עבודה בשכר כמה שיותר גבוה (כמעט תמיד הייתה לי עבודה נוספת מעבר למשרה המלאה), חיסכון אגרסיבי (אצלי בערך 80% לא כולל פנסיה/קה"ש) והשקעה פאסיבית בהרבה מניות וקצת אג"חים.

התיק שלי מורכב כמעט כולו מ- VT.

בעוד שנים בודדות אעבור את ה- 10k לפי כלל ה- 4% אבל לדעתי אמשיך לצבור עד שאגיע לכלל ה- 2-2.5% (לחיות מהדיבידנדים של VT בלבד).

אין משהו מעניין או מיוחד. תמיד הייתי שכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 10:52
איזה הון דרוש לדעתך בכדי להגיע ל- 10 נטו בחודש מנדלן ?בהנחה ומדובר בנכסים בחו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 11:14
שקל? דולר? יורו? רופי?

לונדון? ניירובי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 11:15
שקל
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 12:13
אתה עונה לי ברצינות???

תשמע חבר, אם נראה לך שאתה תקבל פה יעוץ חינם אז תשכח מזה. יש גבול לעצלנות.

נדל"ן הוא עניין של התמקצעות ולמידה ודיבור עם אנשים בשטח והגעה למקום ועוד מלא דברים. אם זה לא מתאים לך אז בחר תחום אחר להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 12:19
אין בכוונתי להשקיע בחו"ל אלא בארץ.

אני יודע מה סדר הגודל של ההון הדרוש בארץ פשוט רוצה לדעת מה קורה בחו"ל מאנשים שמתעסקים עם נדלן נניח בארה"ב או בריטניה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 12:44
מדובר בתיק נכסים סולידי בשווי של 2,500,000 כדי ליצר 10,000 ש"ח נטו בחודש לאחר תשלום מס הכנסה על השכירויות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 13:36
מה זה סולידי?הכוונה בלי מינוף בכלל?

מאיפה המספרים ומה אתה מחשיב בפנים?

זה כולל שיפוצים גדולים שצריך לעשות לאורך השנים או רק תחזוקה שוטפת?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 14:07
לא התייחסתי כאן למינוף, אלא להשקעה במזומן.

נכס סולידי הוא נכס שיש בו ודאות גבוהה בקבלת השכירות החודשית בזכות המיקום, המצב הפיזי של הנכס וסוג השוכרים.

מדובר בתשואה שנתית נטו משכירות בסביבות 6% לפני מס,

כולל הוצאות שוטפות זמן מציאת שוכר, ומביא בחשבון תחזוקה (בחו"ל הנכסים המנוהלים על ידי חברות הניהול כל הזמן מתוחזקים, ולכן אין שיפוצים גדולים).

לא מביא בחשבון עליית ערך הנכס, עליית השכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 14:34
מעניין,אני מכיר מארה"ב שאפילו בתחזוקה טובה פעם ב15-25 שנים עושים שיפוץ כללי(לרוב) שיכול להגיע לסכום רציני.

עניין אותי איך משקיעי נדל"ן מתייחסים לזה בחישוב הכללי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 17:01
יש מדינות רבות להשקעה מעבר לארה"ב, אבל גם בארה"בדירות או בתים המנוהלים על ידי חברות ניהול,

כאשר שוכר פונה בבקשה לתיקון, העניין מטופל, כאשר נכנס שוכר, יוצא שוכר, ולפחות פעם בשנה מנפיקים

דו"ח עם תמונות על מצב הנכס, ומתקנים את הדרוש תיקון.

נכסים המושכרים לתוכנית 8 של המדינה המשלמת את רוב השכירות, אחת לשנה עוברים ביקורת של מפקח

מטעם התוכנית, וכמובן יש לתקן את הנדרש.

בהחלט נתקלתי במקרים של נכסים שנוהלו על ידי בעלים פרטיים אשר לא תוחזקו טוב בזמן אמת, ולכן הרוכשים

לאחר שנים לקחו בחשבון שיפוץ בעלות מסוימת. חשוב לזכור שבארה"ב הבתים שרוכשים המשקיעים ברוב המקרים הם מבנייה לא איכותית,

ולכן צריך להביא בחשבון עלויות גבוהות יותר של תחזוקה, התשואה משכירות צריכה להיות בהתאם כדי שהשקעה זו תשתלם, במקרים רבים קיזזנו 40% ויותר בחישובי התשואה כדי להגיע אל התשואה נטו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 23:40
1. לפי כללי אצבע לא מחמירים, אני אמור להיות מסוגל למשוך קצת פחות מ10. אני כמעט לגמרי מנייתי, אז אצטרך גם קצת מזל. עם נדל"ן הייתי מרגיש יותר בנוח לאמוד את ההכנסה הפסיבית שלי, בין אם בצדק ובין אם לא.

2. לא סיפור ייחודי בקהילת הFIRE, מפתח בהייטק בעבודות יחסית מתגמלות (תאגידים אמריקאים), השקעה של הכסף לצערי באיחור ניכר, הקטנת הוצאות, ונטול חיי משפחה (לא מבחירה, אבל זה בהחלט עוזר).

הקושי העיקרי זה שזה בתודעה, ופתאום מרצון להשיג חופש מהצורך בעבודה, קל לזה להפוך למטרה בפני עצמה. ואם המטרה היא לא לעבוד ונשארו לך עוד 5 שנים, אז אלה יכולות להיות 5 שנים קשות. אז רק צריכים להיות צלולים לגבי המטרות, וכנות מול עצמך לגבי האם סביבת העבודה נעימה לך ומספקת אותך.

אני חושב שעשור בהייטק עם מעט מזל מספיק כדי להגיע לשם. עם הרבה מזל וניסיון להצטרף לסטארטאפ בשלביו הראשונים, זה יכול לקחת הרבה פחות מעשור, וגם הרבה יותר, לדעתי פחות מומלץ.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 00:45
גירית אותי.

תוכל לשתף קצת יותר? איך אתה מגיע לזה? איך אתה מוצא שותפויות בעסקים?