⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנושא הקצאה לאג"ח

🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:23
היוש,

אני יודע שאת הכל שאלו פה מלא פעמים אבל בכל זאת אני שואל...

אני רוצה שבתיק ההשקעות שלי איקס אחוזים ילכו לטובת אגח.

1. זה באמת מאזן את התיק? כלומר כששוק המניות יורד האגח עולה?

2. ולהיפך, כשהמניות עולות , האגח יורד?

3. מה האגח שאתם קונים לטווח של בין 3-12 שנים? ולטווחים אחרים? משנה בכלל הטווח? (אני יודע שאסור להמליץ ואין לכם רישיון ובכל זאת..)

4. תודה רבה על הסבלנות לשאלות שלי, אין עליכם. באמת באמת באמת באמת
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:26
לא. הוא יורד פחות. מספיק לך להסתכל במשבר האחרון כדי להיווכח בזה.

טווח ארוך -> סיכון עליית ריבית גבוה יותר ובגללו קופונים גבוהים יותר. במצב הנוכחי, לדעתי האישית, הריבית לא מצדיקה את הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:29
אז אם אני לא רוצה להשקיע את כל התיק שלי במניות, אני פשוט לא משקיע חלק מהתיק? סתם שם כסף מתחת לבלטות?

שאלה חלופית, מה עושים עם כסף שרוצים אותו עוד שלוש שנים ולא רוצים להמר עליו במניות? רק בפקמ בבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:32
סיכון אינפלציה.

סיכון אינפלציה אם הפק"מ לא צמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:33
נו,

אז מה כדאי?

לא רוצה לשים את כל הכסף במניות, רוצה משהו שיביא לי תשואה של 1 אחוז בשנה (אחרי אינפלציה) בערך. יש משהו כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:35
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:37
אז מה לעשות עם הכסף שאני לא שם במניות כי אני רוצה שיהיה יחסית מוגן?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:38
אג"ח ממשלתי צמוד או פק"מ צמוד. ולוותר על הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 17:30
תבדוק פקדונות. יש למזרחי פקדון ל3 שנים שנותן לך 1.2% שנתי או צמוד מדד (הטוב ביניהם).
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 22:14
אני מניח שהמשקיעה הייתה ממליצה עכשיו כתמיד פלח אג"חי משמעותי בתיק.

גם אני מתחבט קשות במה להשקיע, עד עכשיו הייתי בגמל מניות ועכשיו מעביר הכול לIRA וצריך לרכוש בעצמי את התעודות.

אני חושב על אג"ח ממשלתי עד 5 שנים מח"מ לא צמוד (יש לי חלק בזהב שאמור להגן מאינפלציה).

האם זה עושה היגיון להגנה בתיק ש50% ממנו במניות להחזיק פלח של 25% באגח ממשלתי כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 22:27
מה ההגיון להשקיע בכלי שנותן תשואה אפסית אם בכלל? לא כל מה שהיה נכון לפני כמה שנים מתאים היום. לא הצלחתי להבין מאף אחד איפה עדיף בימים אלה אג"ח ממשלתי על פקדון. הסיבה היחידה ששמעתי בינתיים זה הסיכון שיתמוטט הבנק, אבל לא נראה לי שזה מה שמנחה את רוב המשקיעים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 22:33
אני חושב שבכל ספר חשוב שנתקלתי ב100 שנה האחרונות היה חשוב לשמור על חשיפה לאג"ח בשביל לשמור על התנודתיות של התיק.

יש תרחישים בהם אג"ח ירוויחו בזמן שמניות יפסידו, (למשל בהורדות נוספות בריבית לרמת מינוס, מה שקורה כבר באירופה) אולי הם אפילו סבירים.

יש נטייה לחשוב תמיד שעכשיו הכל שונה, אבל לרוב בפרספקטיבה הרחבה, הדומה רב מן השונה,

אני חושב שיהיה טוב לשמוע מ @המשקיעה האם יש סיבה לחשוב לוותר על הפלח האג"חי בתיק.

לזכרוני היה פוסט לפני כשנתיים שדיבר על זה והמסקנה הייתה שהאג"ח חשוב כתמיד, ובאמת התוצאות של השנתיים האלו לאג"ח היו טובות להבנתי הרבה יותר מהתוצאות שנועדו לרכיב ההגנתי בתיק.

ממעבר על הרבה פוסטים על אגח וגם קריאה של כל המאמרים בבלוג, אני מרגיש שעדיין יש מקום להבהרה נוספת על החלק האג"ח בתיק במציאות של 2020 וגם של לנושא המח"מ, צמוד מדד או לא.

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 23:37
אני לא בטוח למה מתכוונים החברים כשהם אומרים לראות מה קרה לאגח במשבר האחרון, כי עם כל הורדות הריבית הוא נתן אחלה תשואה.

הנה, אגח ממשלתי ארהב לטווח בינוני ב6 חודשים האחרונים:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2020 23:38
ברור, הורדות ריבית מטיסות את האג"ח למעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 00:03
יאפ, כמו שכולנו יודעים. פשוט היה נדמה לי שרמזו כאן שבמשבר האחרון אגח לא באמת הגן על המשקיעים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 01:37
לי נראה שנאמר שהוא סך הכל פחות תנודתי באופן יחסי למניות

אבל אין דווקא קורולציה שלילית תמיד
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 08:39
לא יודע מי רמז מה אבל חלק מהאג"חים דפקו את המשקיעים בהם חזק וחלק מהם הגנו עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 08:54
אני לצערי לא קראתי ספרים אבל לפחות בכל הנוגע לאג"ח שקלי, לא נשמע לי סביר להשקיע בכלי שנותן לי תשואה שנושקת ל0 כשיש לי אלטרנטיבה (פקדון) שמבטיחה לי תשואה גדולה פי כמה (לפחות עד שגם החלון הזה ייסגר). היסטורית, אפשר להבין למה אג"ח היה חשוב כחלק מהתיק. בסביבת ריבית גבוהה הוא נתן תשואה נאה מובטחת (גם אם הריבית עולה) ובסביבת ריבית יורדת אף רווחים מידיים. היום, החלק של התשואה המובטחת לא קיים ולכן לא רואה בזה הגיון. תרחיש של ריבית שלילית אפשרי, אבל אני יכול לשער שבספרים שראית לא זאת היתה הכוונה, לא המליצו על השקעה באג"ח כהימור על כיוון הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 08:56
ככה פונים היום בפורום רציני?

מה זה בעינייך "מאזן את התיק"?

זה לא עובד ככה.

אין קשר וזה לא עובד ככה.

מה איכפת לך מה אנשים אחרים קונים?! כל אחד עושה מה שמתאים לנסיבות החיים האישיות שלו, מה שמתאים לאופק ההשקעה האישי שלו, ומה שמתאים לסיבולת הסיכון האישית שלו. אל תעקוב כמו קוף אחרי מה שאנשים אחרים עושים. חלק מהם טמבלים. חלק אחר חשב לעומק על מה שהוא עושה והתאים התיק שלו לצרכיו האישיים. תבין מה אתה עושה ומה ההשלכות.

מאד. אם זה לא היה משנה אז למה היו טווחים שונים? הטווח מצביע על תשואה פוטנציאלית ועל סיכון פוטנציאלי. ככל שהוא רחוק יותר, התשואה גדולה יותר, אבל גם לכיוון הפלוס, וגם לכיוון המינוס.

אם אפשר להמליץ, נראה שאתה קופץ למים מהר מדי. קרא את הבלוג, בסבלנות, ובנה את הידע שלך שלב אחרי שלב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 12:50
למה לא?

או, אשאל אחרת, מה מספיק רציני, ומי קובע את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 13:14
חחחחח

LOL
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 13:45
אני לא רואה שום בעיה בשיח במשלב יומיומי. לא רואה סיבה מיוחדת לפתוח הודעה ב״חברי הפורום הנכבדים, שלום רב״. שאנשים יתבטאו איך שנוח להם, ומי שלא נוח לו לא חייב להשתתף בדיון
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 15:09
אף אחד, אני רק מביע את השקפתי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 15:11
לא לכולם חשוב לשמור על תנודתיות נמוכה.

יש כאילו שיעדיפו להגדיל את פוטנציאל התשואה שלהם במקום (אני אחד מהם)
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 19:25
תכבד את הפורום הזה באופן מינימלי ותן כותרת אינדיקטיבית לשאלות שלך
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2020 21:19
מסכים לגמרי - לא רואה שום סיבה לקנות אג"ח בתשואה אפסית, גם לא לצרכי איזון התיק.

עדיף לדעתי להחזיק את הרכיב הזה במזומן בעת הזו.

ה best case scenario ברמת הריבית הנוכחית הוא הורדה נוספת של הריבית שיקפיץ את המחיר, מה שנראה לי לא מאוד סביר.

גם אם הריבית תרד ב-0.25% ומחיר האג"ח יעלה בכמה אחוזים בודדים, הסיכון לעליית ריבית גבוה יותר לדעתי.