⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות בנוגע לביטוח בריאות לאדם מבוגר

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 21:40
היי חברים.

קראתי הרבה נושאים פה בפורום בנוגע לנושא אך חלקם ישנים, חלקם עונים חלקית על שאולותי וגם אשמח לחוות דעת פרטנית.

אימי בת 55 ללא ביטוח בריאות פרטי אשר עכשיו היא בתהליכים לקבלו אך מבולבלת לגמרי מכל המילים הקטנות והסעיפים.

קראתי בקפידה ואין הבדל משמעותי בין מה שהחברות מציעות לכן שאלותי הן כספיות בעיקרן.

הצעה שכרגע היא נוטה לעברה היא מחברת הפניקס -

אבולטורי - 37 שקלים

ניתוחים בארץ / חו"ל ומחליפי ניתוח - 138

ביחד הם 175 ומהשקל הראשון.

משלים שבן - 139 שקלים (של כל הנ"ל)

תרופות מחוץ לסל יש לה כרגע את הישן והציעו לה לחדש אותו ולהוסיף 17 שקלים - כיסוי של 12 מיליון שקלים לעומת מיליון שיש לה כרגע.

בנוסף יש לה ביטוח שבן מכבי שלי - 95 שקלים

ביטוח סיעודי - 110 שקלים בחברת כלל

המחירים סבירים? בלי להכנס לאותיות הקטנות כי לא ראיתי הבדל משמעותי בין הפוליסות של החברות השונות.

האם לאישה בגילה עדיף לקחת מהשקל הראשון ולוותר על השב"ן?או להשאירו שב"ן ולקחת משלים שב"ן?

מצבה הבריאותי כרגע טוב ללא מחלות רקע.

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:10
לא הבנתי מה הסכום הסופי. לסכם את כל המספרם שרשמת? או שזה כמה חלופות (ואם כן, מה הן? לא מבינה).

אני קצת יותר מבוגרת מאמך, ללא מחלות רקע (לזכור את זה אם ירשמו ליד שמי כשאחלה בקורונה ח"וח) ויש לי ביטוח משלים של כללית שכולל ביטוח סיעודי (לא הביטוח הכי יקר שלהם) ובנוסף ביטוח סיעודי פרטי שאמור לפעול אחרי 5 שנות סיעוד ע"ח כללית אם עדיין אהיה בחיים.

למה היא צריכה ביטוח על ניתוחים כשזה בחינם? למה היא צריכה תרופות מחוץ לסל עד 12 מיליון ש"ח? מה המצב הכלכלי שלה? אם היא מיליונרית אז כל המחירים סבירים :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 00:53
כרגע היא משלמת על מכבי שלי וסיעוד פרטי - 205 שקלים.

היא שוקלת להוסיף ביטוח פרטי שעלותו - 175 מהשקל הראשון ואז היא מבטלת את השב" ן פלוס סיעודי =285 שקלים

או משלים שבן ב - 135 ואז היא משאירה שבן וביחד עם הסיעודי = 340 שקלים.

ממך אני מבין כי וויתרת על הביטוח הפרטי והחלטת להסתפק רק בשבן

אימי בעלת משכנתא וחייה כמעט מחודש לחודש אפשר להגיד בלי אפשרות חיסכוןה ואין אקסטרות גדולות מהצד. לכן במצב של קטסטרופה אין לנו מצבורי כסף בכדי לשלם על זה אך מצד שני ביטוחים יקרים יכרסמו לה בכסף שגם ככה היא בקושי חוסכת. יש איזו תובנה לאן המאזניים מוטים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 09:35
היו על זה כבר לא מעט דיונים בפורום ובכל מקרה אני נותנת רק את דעתי האישית.

אם אמך חיה באופן די שביר אז היא צריכה לדייק מאד בהוצאות שלה, גם בנושא הביטוח.

צריך לזכור שמעבר לתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות (דרך תלוש המשכורת), הרפואה בארץ היא כמעט בחינם (גם הטיפול וגם התרופות). ההורים שלי קיבלו עד מותם, בגיל מבוגר מאד, לא מעט שירות רפואי בלי שום ביטוחים נוספים.

ביטוח שנועד לצורך ניתוחים פרטיים, או בחירת רופאים, או תרופות שאינן בסל - מתאים למי שלא חסר לו כסף והוא מרגיש חייב לשדרג לעצמו גם את הפינה הזאת.

הדעה שלי היא שבמקום להוציא כסף על אקסטרה ביטוח, עדיף לשמור על הבריאות באותו סל הוצאות כמו היום ופשוט להחליף אוכל גרוע באוכל מזין ולהרבות כושר באוויר הפתוח.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 09:47
הערה קטנה לגבי בחירת רופאים - מנסיון במשפחה קרה שרופא מומחה המליץ על ניתוח מסוים שדורש חצי שנה שיקום ורופא מומחה אחר המליץ על פרוצדורה אחרת שיום אחרי כבר הולכים הביתה. הקופה התעקשה על המומחה שלה ולא אכפת לה כל ההמלצות נגד.

(במקרה זה נפתר על ידי מעבר קופה ולא ביטוח פרטי אבל עדיין מדגיש את משמעות בחירת הרופא לפעמים)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 17:38
תודה רבה על ההתייחסות. העברתי לה את השיקולים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2020 20:37
בגיל הזה יש בד"כ כבר בעיות שאובחנו, שים לב שהביטוח הפרטי יחריג אותן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 00:19
איזה בעיות יש בדרך כלל בגיל 55???
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 08:23
גידולים כגון פוליפים

הגדלת ערמונית בגברים

קוצר ראיה

כולסטרול גבוה

יתר לחץ דם

וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 08:54
וכולם נחשבים לצורך החרגה בביטוח בריאות? אני לא חושבת (אבל גם לא מומחית בנושא).

אגב, התיק הרפואי שלי נקי כי מה שלא בודקים לא מוצאים (ולכן גם לא נרשם בתיק) :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 09:31
גם אני לא מומחה, אבל ראיתי החרגות על חלק מהרשימה הזאת, וזה גם תלוי במבטח.