⬅ חזרה לאינדקס

האם ניתן לקזז ריווחי הון על מניות בחו"ל עם עמלות המרת מט"ח?

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 15:36
שלום לכולם,

לעזרת מומחיות ומומחי הפורום אודה.

האם ניתן לקזז ריווחי הון על מניות בחו"ל עם עמלות המרת מט"ח?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 16:35
ניתן לקזז רווחי הון מול עמלות באופן כללי.

אני לא רואה סיבה למה שלא ניתן יהיה לקזז רווחי הון מול עמלות המרה באופן פרטני (ממש לא משנה אם רווחי ההון הם על מניות בחו"ל או בארץ כל עוד את צריכה לשלם את המס למס הכנסה בארץ).
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 17:08
שואלת משום ששמעתי שמאחר שאין מס על רווחי מסחר במט"ח, לא ניתן לקזז את עמלות המט"ח מריווחי ההון.

האמנם?

תודה לכל העונים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 17:17
אין לי מושג מה התשובה הנכונה,

אבל אם רווח מהפרשי שער לא חייב במס והפסד מהפרשי שער לא נותן מגן מס,

אז האם זה הגיוני שעמלת המרת מט"ח תיתן מגן מס?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 17:23
ניתן לקזז רווחי הון מול עמלות בלי קשר לאם העמלות הללו הן כתוצאה מפעולת הרכישה או מפעולת ההמרה כי זה משהו שיצא מהכיס שלך והלך לכיס של מישהו אחר (הפסדת אותו) אבל לא מכוסה ע"י תנודות מטבע או אינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2015 14:40
איך זה נעשה בפועל מול מס הכנסה?

יש במסמך דוח רווחי הון סעיף של עמלות? יש סיכום עמלות שנתי שאני אמור לקבל מהבנק/בית השקעות?

בדוח החזר מס יש כזו רובריקה של עמלות או שמחושב וירטואלית כנגד רווחים ורושמים רק את הסכום הסופי (חיובי או שלילי)?
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 02:45
אני לא זוכר אם יש סעיף עמלות או שמנכים את זה מסעיף הרווחים.

בכל אופן על דברים כאלו כדאי שתדון עם איש מקצוע כי רק הוא יוכל לייצג אותך מול מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 09:55
ממה שאני מכיר, לא ניתן לקזז עמלת המרת מט"ח עם רווח הון.

אין לי הפניה למשהו רשמי, זה רק משהו שנציג שירות של IBI אמר לי פעם אחת.

אם אני צריך לנחש מדוע אז סביר להניח שבניגוד לפעולות שקשורות ישירות למסחר כמו עמלות קניה\מכירה או אפילו תשלום חודשי קבוע בחשבון מסחר, עמלת המרת מט"ח על פניו בכלל איננה קשורה למסחר עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 10:38
תשים לב ש-IBI מנהלים חשבון שבו יש ניכוי מס במקור כך שמה שהוא אומר לך זה למעשה מה שהם עושים ולא מה שהחוק מאפשר.

אם אתה רוצה להסתמך על מישהו אז תפנה ליועץ מס ו/או רואה חשבון ותשאל אותו מה ניתן לקזז מול מס הכנסה בפועל.

אני יודע שבדו"ח שלי הרואה חשבון שלי קיזז עמלות ואני לא חושב (גם לא יודע!) שהיתה אבחנה בין עמלות קניה/מכירה לבין עמלות המרה/העברה.

זה ממש לא משנה.

בהגשת תיאום מס מול מס הכנסה ניתן לקזז הרבה דברים שהם לא חלק מהמסחר עצמו - בתי ההשקעות והבנקים כמובן לא יקזזו אותם בשבילך (ובדיוק בגלל זה אין חובת הגשת דו"חות למס הכנסה בארץ).
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 19:04
**תוספת**

בדיוק היום נפגשתי עם הרואה חשבון שלי ושאלתי אותו נקודתית אם אפשר לקזז עלויות המרת והעברת מט"ח עם רווחי הון.

התשובה שלו היתה חד-משמעית כן.

ובנושא אחר באותו הנושא מסתבר שמס הכנסה כבר לא מאפשר לקזז את האינפלציה מרווחי הון...
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 23:11
נשמע מוזר. אולי אתה מתכוון שלצורך חישוב רווח ההון הריאלי במניות זרות, משתמשים במטבע הזר במקום במדד המחירים לצרכן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 23:52
אתה אתה יודע האם ניתן לקזז עמלות מול נירות אחרים?

ניקח דוגמא, אם קנייתי 100 נירות שכל אחד עולה 1 דולר ועמלת קניה של 10$.

האם בדוח יופיע שקנית 100 מניות במחיר של 1.1$ ואז הקיזוז יתבצע במעמד המכירה של הנייר

או שמופיע שקנית 100 מניות במחיר של 1$ ויש לי מגן מס של 2.5$ שאני יכול להשתמש בו מיד/באותה שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 03:52
אם אתה מגיש דו"ח למס הכנסה אז ממש לא מעניין אותם על איזה נייר שילמת עמלות ומאיזה נייר יש לך רווחי הון.

אתה צריך לסכום את כל העמלות ביחד ואת כל הרווחים ביחד ואז לקזז.

אתה כותב את הדו"ח ואתה צריך לכתוב בדו"ח את עלות הנייר ובנפרד את סך העמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 08:10
כמו שאני מבין אני צריך לספק אישור למס הכנסה (טופס 867?).

השאלה היא יותר טכנית, האם הברוקר נותן לי את הטופס עם שורה אחת (רכישה אחת ב1.1$) או 2 שורות (רכישה ב1$ ותשלום עמלה של 10$)
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 09:00
אתה מסבך אותי :(

אני צריך לגשת לרואה החשבון שלי - מה אתה צריך אין לי מושג.

זה תלוי בברוקר אבל לאינטראקטיב יש טבלאות שונות כאשר יש להם טבלה מיוחדת לעמלות שונות (עמלת רכישה, ציטוטים בזמן אמת וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 10:53
בטופס 867 הרי אין הצגה של עלויות הרכישה עמלות וכו׳... הבנק מתחשב בזה בחישוב הרווח שהוא מציג טופס
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 12:47
אני לא מכיר את הטפסים והדבר היחיד שאני יודע על הבנקים בהקשר הזה הוא שהם גובים ממך יותר מס ממה שאתה חייב לשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 21:46
מעניין מאד, יש בזה משהו מוזר, הרי אפשר לקנות דולרים "בלי עמלה" אבל במרווח מהשער הרציף, או עם עמלה אבל במרווח נמוך יותר. לפי מה שאתם אומרים במקרה הראשון אי אפשר להתקזז מול רווחי הון אבל במקרה השני אפשר. מוזר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2015 02:27
נכון