⬅ חזרה לאינדקס

דילמת החייל המשוחרר

🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 10:52
שלום לכולם, פוסט ראשון שלי בפורום :)

אז ככה, אני נמצא בצומת דרכים ואפשר לומר שאני מקדיש למחשבה עליה את מרבית האנרגיות שלי והיא מאוד מדאיגה אותי,

השתחררתי לפני כמעט שנתיים (נכון, הכותרת מציגה את הדילמה כחייל משוחרר אך אני חושב שהשלב הזה בחיים נמשך עד תחילת הלימודים/פתיחת עסק), הספקתי לטייל בעולם, לעשות פסיכומטרי ואפילו לחסוך.

החלטתי שעל מנת לפתח את עצמי אצטרך לעבור באקדמיה וללמוד, בתקופת החל"ת ( שלמזלי באה עליי לטובה - מתי עוד תהיה תקופה שאין לי התחייבויות כלשהן ואוכל לקבל 75% משכרי עבור כלום) לקחתי קורס מבוא למדעי המחשב דרך EDX ( לקורס קוראים CS50 , אני מאוד ממליץ עליו והוא של פרופסור מהארווארד שמנגיש את מדעי המחשב לעולם).

אני מאוד מתחבר לעולם הזה של לתכנת, אני יכול לומר שהידע המתמטי שלי הוא לא נרחב(בתיכון התחלתי ל5, נשרתי ל4 וישבתי בכיתה בלי להקשיב כל כך וסיימתי עם 83 סופי בערך) אך אני מאמין שעם השקעה אוכל לצלוח את הנושא המתמטי שבתואר.

עכשיו הדילמה שמעסיקה אותי במרבית הזמן - החלטתי שאני אלמד מדעי המחשב/ הנדסת תוכנה, הבגרויות שלי לא להיט אך הפסיכומטרי שלי יחסית גבוה(677), ההתלבטות שלי היא האם כדאי לי כבר באוקטובר הקרוב להתחיל ללמוד הנדסת תוכנה באורט בראודה שבצפוןאו להשקיע שנה נוספת בשיפור בגרויות על מנת להתקבל למוסד יותר נחשב וגם לנצל את השנה הזאת לחסוך בשביל לעמוד בתשלומי שכר דירה במידה ואבחר לעבור למוסד אחר.

ואם אבחר ממש להעמיק, האופציות שלי יראו ככה:

1. להתחיל כבר באוקטובר הקרוב במסלול הנדסת תוכנה באורט בראודה.

2. לשפר בגרות במתמטיקה ולקבל מעל 85+ ולהתחיל באוקטובר באוניברסיטת חיפה/בר אילן במסלול מדעי המחשב.

3.לשפר בגרות בפיזיקה ומתמטיקה ברמה של 5 יחל ולהתחיל בבן גוריון(יש לציין שמועדי פיזיקה יש רק בקיץ, לכן לא יודע כמה אני יכול להתחיל באוקטובר הבא)

4. משהו שקראתי עליו לאחרונה - אפיק מעבר - אולי אפשרי להתחיל השנה בבראודה ולעשות אפיק מעבר בהמשך בהתאם לממוצע.

5. מכינת הטכניון - להתחיל באוקטובר את מכינת הטכניון כאשר אני חייב לקבל בכל הציונים 90+ על מנת להתקבל למדמ"ח שם.

יש לציין שאני גר בצפון, ככה שמבחינה כלכלית אורט בראודה האופציה העדיפה כי ככה אוכל לגור מהבית ואולי בהמשך להשתלב במשרת סטודנט ואולי אפילו לסיים בפלוס במהלך התואר.

היה לי חשוב לשאול את זה פה, שכן לפי מה שראיתי מרבית מהמשתתפים פה הם אנשים שכבר בתעשייה ובשלב הזה שאני מחפש תשובות וכיוון - תמיד מעולה לשמוע מאנשים שכבר במקום הזה.

אודה מאוד לדעותיכם והשיקולים שהיו לכם בעת בחירת המסלול
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 11:56
למיטב הבנתי, בבראודה יש הנדסת תוכנה או הנדסת חשמל. אין מדמ"ח. המכללה נחשבת טובה מאוד ואחרי המשרה הראשונה זה כבר לא ישנה למעסיק. התואר הוא 4 שנים ולא 3 כמו במדמ"ח.

לא ידעתי שיש אפיק מעבר מבראודה אבל זאת אפשרות.

לסיכום:

מדמ"ח - אין ברירה אלא לשפר ציונים כי אין בבראודה

הנדסת * - בבראודה ותחסוך שנה. אולי תצליח לעבור אם ציונים גבוהים בהנחה שהמסלול שציינת אכן קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 14:14
זהו שזה משהו מאוד חשוב שלא ציינתי, לפי קריאה באינטרנט ובירור עם כמה אנשים, המשרות שמדמח מגיעים אליהם ושהנדסת תוכנה מגיעים אליהם הן אותן משרות. אז בגלל זה לא היה נראה לי קריטי ( התואר מהנדס לא כזה משנה לי )
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 14:49
לך לאונ' הפתוחה, הרבה יותר כדאי מאשר מכללה, ולא תצטרך לשרוף זמן בלהשלים

לגבי ההבדל בין הנדסה ללא הנדסה ל 3 ל 4 שנים - אין שום הבדל.

בהנחת משכורת ראשונה של 20K, שנת הלימודים הנוספת עולה עוד 240K ברוטו (וגם אי צבירת שנה נסיון)
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 22:50
למה דווקא לפתוחה? התואר שם במדמח נחשב יחסית?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 00:12
כן, רק קח בחשבון שסיכוי מאוד נמוך שתסיים ב3 שנים אלא אם אתה עילוי.

מכיר סטודנטים בבן גוריות עם 85 ממוצע במדמח שלא התחילו ב20K...

אני באמת מנסה להבין מאיפה כולם זורקים את המספרים האלה או שאני פשוט מוקף בחבורה מצומצת של אנשים בינוניים כמוני.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 00:41
הממוצע להתחלה הוא בערך חצי מזה בשביל ההתחלה, בטח בנטו. אל תתרגש ממספרים
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 00:47
מה פתאום, בוגר אוניברסיטה שמעריך את עצמו יבקש ויקבל 20K שכר בסיס, (ועוד כמה אלפים אם מחשבים בונוס). (אפשר גם יותר)

אכן יש מקומות שיציעו משכורות מגוחכות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2020 01:23
הייתי הולך על אפשרות הזאת.

זו הדרך המהירה ביותר עבורך להתחיל ללמוד במקום שהוא מספיק מוערך בשביל שתצליח למצוא משרת סטודנט וגם לא נמצא בחור אלא בעיר שיש בה המון חברות הייטק.

בנוסף, המסלול הוא תלת שנתי בלבד ואין צורך בשנה רביעית שהיא בתכל'ס להעשרה בלבד אך לא מועילה מבחינת מציאת עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 12:12
ידוע לך איך ההשתלבות של בוגרי בר אילן בתעשייה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 19:26
לא. אני מכיר כמה בוגרי אוניברסיטת חיפה שהשתלבו סביר. כולל ב IBM ובאמזון. לא מכיר אף בוגר מכללה שהשתלב בחברות הללו.

מנחש שהמצב בבר אילן דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 22:01
אני חושבת שלא צריך לשבור את הראש על המוסד האקדמאי יותר מידי. אני אישית עשיתי תואר מדמ"ח במכללה למנהל (יקרה והרמה בינונית).

העבודה הראשונה שלי הייתה בחברה של 50-100 איש והתפרטתי אחרי שנה כדי להיות פרילאנסרית.

כשאתה פרילאנס לאף לא איכפת איפה למדת, אלה איזה ניסיון יש לך - מציעה לך לחקור קצת ולראות אם זה כיוון שמעניין אותך. אם כן אשמח לעזור
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 22:54
אוקיי, אם ככה אולי כדאי לשקול לשפר וללכת לאוניברסיטת חיפה, זה יחסוך לי את הכאב הכלכלי של לשכור דירה במרכז.

אשמח לשמוע קצת יותר, תוכלי לפרט?
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 10:11
אחלה אוניברסיטה.

בהחלט מכיר אנשים שקיבלו 20-25 בעבודה הראשונה ולמדו שם. הכל תלוי בכמה החברה מפרגנת.

גם אונ' חיפה טובה לפי מה שאני מכיר.

דעתי:

המקום לימוד הוא לא חסר משמעות להמשך הקריירה, אבל אם אתה מחליט להתביית על מקום לימוד מסויים וזה לוקח לך עוד שנה להתקבל, כבר עדיף ללכת למשהו שאתה מתקבל אליו, להפציץ כמה שאתה מסוגל, ומקסימום להתפשר שנה על עבודה פחות "נחשבת".

אחרי שנה-שנתיים הניסיון התעסוקתי כבר מנצח כל מוסד לימוד שהוא.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 11:20
כשאתה פרילנסר אין סיבה גם לעשות תואר מלכתחילה... איזו סיבה יש להעדיף להיות פרילנסר בהייטק על פני שכיר?

לדעתי האידיאל זה האוניברסיטה הפתוחה, ככה גם אין מחסום גיאוגרפי, גם אתה לא מבזבז זמן על השלמת בגרויות מיותרות למיניהן וגם תוכל לעבוד במקביל ולנהל את הזמן שלך כרצונך. קח בחשבון שזה קשה מאוד ולרוב לוקח הרבה יותר שנים ממה שתכננת בהתחלה אז תעריך בזהירות את הסבירות שתצליח לצלוח אותו. אולי כדאי לשקול אפיק מעבר מהפתוחה וככה להנות מכל העולמות, אבל שוב, זה קשה מאוד.

על אוניברסיטת חיפה שמעתי רק דברים רעים (לפחות במה שקשור להייטק), לא יודעת למה.