⬅ חזרה לאינדקס

יועץ פנסיוני מומלץ ? עלות לייעוץ ?

🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2015 21:53
נשאל בעבר אבל כיוון שתשובות לנושא זה הן רק בפרטי, אני נאלץ לשאול שוב....

מישהו נעזר ביועץ פנסיוני שעשה עליו רושם חיובי, שעלותו לא היתה שכר חודשי ומוכן להעביר לי את הפרטים בהודעה פרטית - אודה לו מאוד.

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2015 22:29
אחרי 50 צפיות ושתי המלצות (תודה רבה למי שטרח וענה) יתכנו לפחות שלושה מצבים:

1. מי שקרא את ההודעה הוא כזה שפיץ בנושא הפנסיות / ביטוח מנהלים שלו שהוא לא צריך / לא השתמש ביועץ פנסיוני.

2. מי שקרא את ההודעה והשתמש ביועץ פנסיוני בוחר לשמור אותו בסוד / לא בא לו לשתף.

3. יש עניין של הרבה אנשים שבוחרים שלא להשתמש בשירות זה בגלל המחיר הגבוה (מהמעט שמפרסמים בגלוי תעריף 1500ש"ח+) של יועץ פנסיוני לייעוץ קצר מועד.

אישית אני חושב ש3 הכי סבירה, מישהו אולי ניסה פעם לארגן מעיין קנייה קבוצתית של שירות שכזה אל מול בעל מקצוע אחד. אני בטוח שהתעריף לארגון / קבוצה / ועד נמוך משמעותית מתעריף לבודד.

אשמח לשמוע דעותיכם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 00:02
מצבים נוספים לרשימה שלך:

4. קשיים שמערימים המעסיקים/סוכני הסדר (גם אם נפגשת עם סוכן פנסיוני, לא תמיד יהיה לך קל לפעול לפי המלצותיו)

5. אנשיים לא רוצים להתעסק בפנסיה. זה נתפס כמו משהו רחוק וחסר חשיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 08:54
אני רוצה לאמין כי אנשים הרשומים ופעילים בפורום הזה לא נופלים בקטגוריה 5 וכי אינם תמימים מספיק בשביל להסתפק בתשובה של מי שמקבל שכר בשביל לשמור על אינטרסים של מישהו אחר (4).

אם יש כאלה שמעוניינים לנסות ול"התאגד" על מנת לקבל מחיר בעבור ייעוץ אישי כקבוצה. אנא רשמו תגובה בשרשור.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 14:47
אני נופלת באופציה 6: השתמשתי בעבר ביועץ פנסיוני עצמאי אבל מאז הוא הפסיק לעבוד כיועץ בלתי תלוי. לכן אין לי מה להמליץ עליו. דרך אגב העלות, שהיא כמה אלפי שקלים, בעיני שווה לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 15:11
אני מוכן להמליץ על מספר יועצים שאני מכיר באופן אישי (ועשו עלי רושם חיובי), אני מוכן להעביר להם גם בקשה להנחה קבוצתית.

אני לא מוכן להתחייב לגבי טיב השירות או המחיר :)

חשוב לציין כי העלויות עשויות להשתנות בהתאם למוצר ולצרכים, יעוץ על קרן ותיקה או מעבר עבודות לא זהה ליעוץ על קרן פנסיה חדשה או פוליסה משנת 2004
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 17:05
נשמע מענין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 18:13
אני יכל להפנות את המארגן ליועץ שעשה לי עבוד טובה (לפני 3 שנים בערך ?) ולעוד משרד ששמעתי שהם מאוד מקצועים

לא קשור לזה לא מקבל כסף מזה ולא לוקח אחריות :-)
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 20:14
דבר ראשון, כנס לאתר פנסיה נט. זה אתר ממשלתי. תעיין בו קצת ואח"כ תמשיך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 23:45
תודה על הקישור, אחקור אותו - אבל במבט חטוף לא ניתן להשוות את הדברים לביטוח מנהלים נכון ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2015 19:20
עבור ביטוח מנהלים יש את ביטוח נט (מקביל לפנסיה נט ו-גמל נט)
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2015 20:26
אפשר ללמוד מהם אבל לבצע תכנון פנסיוני ??
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 21:03
343 צפיות ורק שלושה אנשים מעוניינים לנסות ולהתארגן ולקבל מחיר טוב יותר ?!

כנראה שאני מארגן ממש גרוע.... :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2015 23:10
כדי לדעת להמליץ לך, מהיכן בארץ אתה?

אתה מודע לכך שיועץ פנסיוני הגון גובה תשלום על שירותיו?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2015 23:18
מישהו יכול להסביר לי מה יכול יועץ פנסיוני לתרום לשכיר הפשוט? ממילא את מכשיר הפנסיוני בוחר המעסיק. הבררה היחידה שיכולה להיות לעובד היא הגוף המנהל בהתחשב בדמי הניהול. את הנתון הזה אפשר לברר מבלי לשלם ליועץ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2015 00:56
@חלכאי ,

המעסיק לא קובע לך את המכשיר הפנסיוני. ע"פ חוק, אתה הוא זה שזכאי לבחור לאיזה אפיק פנסיוני (ולאיזה גוף פנסיוני) להפקיד איזה חלק מההפרשות הפנסיוניות שלך. מלבד עזרה בקביעת התמהיל הנ"ל, יועץ יכול לסייע בדברים רבים, לדוגמא:

- להצביע על חוסר ביטוחי \ ביטוח כפול (קרן פנסיה וביטוח מנהלים כוללים גם אלמנטי ביטוח), ע"ס מצבך המשפחתי

- להציע מה לעשות עם תוכניות שנותרו ממעסיקים קודמים, אליהם כבר אין הפקדה

- להצביע על תוכניות לא יעילות\יקרות שברשותך, ולייעץ על תמהיל אחר.

- בפרט, במהלך השנים, בוצעו שינויים רגולטוריים רבים (ביטול האופציה לחסכון הוני, ביטול המקדם המובטח בביטוח מנהלים). יועץ יכול לבדוק האם אפיקים פנסיונים בהם בחרת בעבר (לפני השינויים) עדיין ממלאים את ייעודם המקורי.

- לנסות להבהיר, מה יהיה מצבך והמצב של בן הזוג בגיל פרישה. מה יקבל כל אחד במקרה שהשני ילך לעולמו לפני\אחרי הפרישה

- לייעץ בבחירת מסלולי פרישה לפני היציאה פנסיה

בקיצור, מדובר בייעוץ שיכול לתרום הרבה.

בד"כ במקום העבודה עובדים מול סוכן פנסיוני. סוכן כזה מקבל עמלות ולכן עלול להיות לא נייטראלי ולכוון אותך להחלטות שהן לאו דווקא האופטימליות עבורך.

אני לא יועץ\סוכן פנסיוני...
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2015 06:49
בנוסף לכל דבריו הנכונים של @hp1, יש יועצים שיש להם יכולת לארגן לך דמי ניהול נמוכים יותר בגלל הקשרים שלהם. לפחות זה מה שקרה אצלי כשקיבלתי ייעוץ לפני כמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2015 08:49
ברור לי שיועץ פנסיוני גובה תשלום - וממה שראיתי, גובה סכום לא מבוטל כלל ועיקר.

לכן אני מנסה לברר האם יש פה (בפורום) נכונות להתארגן על מנת לפנות בצורה "מאוגדת" לשירות ייעוץ שכזה בעבור הפחתה בדמי השירות.

אישית אני מאזור המרכז אבל אני לא רואה בעיה להגיע לפגישה גם מחוץ למרכז.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2015 13:54
אשמח להצטרף להתארגנות כזו, אזור גדרה עד חדרה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2015 19:26
היי בונו,

השתמשתי בעבר בשירותי יועצת פנסיונית, אני אעביר לך את הפרטים בהודעה פרטית.

עם זאת, הרעיון של רכישה קבוצתית לא בטוח יעבוד מפני שהחיוב באיזור הסכום שהזכרת אכן מבטא את עלות שעות העבודה של היועץ.

סה"כ בד"כ מדובר בשתי פגישות, כל אחת בסביבות שעתיים מינימום (אלא אם כן יש לך מעט מעוד פוליסות, במקרה זה, אני מניח גם העלות תהיה זולה יותר).

בנוסף, עבודה של עוד (נניח) 6 שעות. סה"כ 150 לשעה (כולל מע"מ), לא שערורייתי מדי...

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עם הקבוצה
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 04:58
תראה, אנחנו כעיקרון קהילת פורום שבבסיסה עוסקת בתכנון הפנסיה של עצמנו. כמובן לא פנסיה במובן הקלסי שאתה כל החיים חוסך אחוז מסויים מהשכר בקרן ואז מתחיל לקבל תשלומים בגיל הפרישה.

אז מן הסתם שאנחנו קצת פחות עסוקים בדברים כאלה.

אני חושב גם שיש פה לא מעט אנשים שלא ממש רואים טעם לייעוץ פנסיוני כי הם מבינים בעצמם את המסלולים ויודעים לבחור מה טוב להם. בגלל זה אין לנו ממש מה להשיב לך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 18:10
בשרשור זה נמחקו הודעות פרסומיות. לתשומת לבכם: אני לא מאפשרת להמליץ על שירותים מהסוג האמור בפורום שלי. מי שרוצה לפרסם אצלי מוזמן לפנות אלי עם הצעת מחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2016 15:07
@versys לא יודע אם זה עוד רלוונטי, אבל גם אני מעוניין בקבוצה כזו או בסתם המלצות אם יש לך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2019 17:36
הי

אשמח לקבל ממך פרטים

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2019 11:38
@versys אשמח לגם לקבל פרטים בפרטי