⬅ חזרה לאינדקס

העברת RSU לib

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 13:58
שלום לכולם,

רציתי לדעת האם מישהו התנסה בהעברת מניות (RSU,ESPP וכ') לאינטרקטיב ברוקרס?

יש את הברוקר שהחברה שלי עובדת איתו, בה אני יכול לתת פקודת מכירה עבור המניות שיש לי. אך כאשר אני מוכר הכסף מועבר לחשבון בנק על שמי והמיסוי נגבה דרך תלוש השכר, כך שאין לי דרך להעביר ישירות את הכספים לאינטרקטיב (גם שאני צריך לפתוח נוטיפיקציה באינטרקטיב ואני לא יודע בדיוק מה יהיה הסכום הסופי שיגיע).

חשבתי אולי להעביר את המניות כמו שהם לאינטרקטיב ברוקרס, אך לא ברור לי כיצד יתבצע המיסוי והמעקב במידה ואני מוכר את המניות.

תודה מראש לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 18:15
ניסיתי פעם לברר את זה מול החברה שמנהלת לנו את המיסוי של זה (אקסלנס), ונאמר לי שזה מצריך שאשלם מס עבור הפעולה הזאת כמו מימוש

אז החיסכון הוא העמלות והמרת/ניוד מט"ח, מצד שני זה מבטל את היתרון של דחיית מס

אז לדעתי רלוונטי רק אם אתה רוצה לממש בכל מקרה, אבל מעדיף לעשות את זה באינטרקטיב
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 19:57
לגבי הדחיית מס אני עדיין לא הצלחתי להבין את היתרון.

מס שולי על ההטבה אני בכל מקרה משלם לא משנה כמה זמן אחכה. ההבדל היחיד הוא אם לשלם מס שולי גם על הרווח "הבורסאי" מעליית ערך של המניה, או אחרי שנתיים לשלם מס רווח הון כמו כולם.

אני מתכנן פשוט למכור את הכל ברגע שאקבל את המניות, לשלם מס שולי על ההטבה וזהו. אם ארצה לקנות את מניות החברה אחרי, אוכל לקנות מבלי לשלם מס גבוה יותר על הרווח.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 20:14
בגדול זאת הלוואה בחינם.

כסף היום שווה יותר מאשר כסף עוד 10 שנים.

נכון שתמיד תשלם מס שולי, אבל לא תמיד תיהיה באותה מדרגת מס.

למשל אם אתה מוכר אותם בשנה שאתה לא עובד אז המס יהיה הרבה יותר נמוך.

עח הרווח בכל מקרה תשלם רק מס רווחי הון (בהנחה שתחכה שנתיים מההענקה, מה שבכל מקרה יקרה לרוב המניות בגלל מנגנון ההבשלה)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 23:37
העברתי ESPP. לא היה פשוט.. אבל מאוד שווה את זה.

RSU להבנתי זה תמיד עם נאמן (שדואג לגבות את המס) אבל ESPP אצלי היה בלי, אז יכולתי להעביר לIBKR.

בטוח שזה לא המצב גם אצלך?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 18:56
איך עשית את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 21:20
התשובה היא ספציפית ל-Fidelity:

יש טופס שאפשר להוריד מהאתר שלהם. מילאתי בו את הפרטים בעזרת התמיכה של IBKR ושלחתי בפקס לארה"ב.

קיבלתי אותו חזרה מודפס בדואר עם מכתב שמסביר שטעיתי בפרט מסוים אז עשיתי את זה שוב ובפעם השנייה זה עבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 22:22
מה זה אומר שווה? מה היתרון? העמלות? דחיית המס?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2020 23:51
כן. ההתנהלות באותה חשבון מקלה על השקעת הדיבידנד, מכירה וקניה, קיזוז רווחים עם הפסדים בחשבון ה"רגיל"..
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 13:37
היי :) מה הכוונה ESPP בלי נאמן ? איך התנהל התשלום מס על ההטבה ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 13:48
מייד במשכורת העוקבת את קבלת המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 15:24
נראה לי שזה די self explanatory.

מכיר מה זה espp עם נאמן? אז משהו דומה רק בלי נאמן.

אגב, ממה שאני מכיר הנפוץ הוא דוקא בלי נאמן.

על הטבת המעסיק המס מנוכה ע״י המעסיק ישירות במשכורת העוקבת.

על רווח ההון (אם יש) אתה צריך לשלם בעצמך כמו כל רווח הון אחר בברוקר זר (בהנחה שהם עובדים עם ברוקר זר, שזה לרוב המצב).
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 15:59
עם נאמן אני מכיר, זה מה שקורה איפה שאני עובד, חידשתם לי שיש אופצייה אחרת.

מה שכן, ESPP בלי נאמן (לפי התיאור בשרשור) קצת חסר פואנטה - אם צריך לשלם על ההטבה מייד כשקונים את המניות, אז זה שקול לגמרי לקבלת כסף בברוטו והמרה שלו למניות.

זה סתם לקבל שקי אורז במקום שקלים.

במקרה שיש נאמן אז הדחיית מס היא סוג של מינוף על השקעה במניות של החברה, שבזה אני רואה את ההגיון בתור מעסיק (אינטרס של העובד שהחברה תצליח) ואת ההגיון של העובד (התמנפות ב"חינם").
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 16:07
לא יודע, לי דוקא נשמע שESPP עם נאמן זה חסר פואנטה.

ההטבה בESPP בלי נאמן זה שאתה מקבל 15% הנחה על המינימום של המחיר בין המחיר בתחילת החציון למחיר בסוף החציון (ויש חברות שבהם שומרים לך את מחיר המינימום גם כמה שנים). זה חתיכת הטבת מעסיק.

אין פה הטבת מס מיוחדת, אבל זה עדיין אחלה כסף.

לא כלכך ברור לי איזה הטבה הנאמן נותן. זה נשמע לי סתם מסבך את הדברים יותר מידי.

שקי אורז בהנחה משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 16:39
ההטבה משמעותית, אני מסכים.

מה שהתכוונתי זה שאפשר פשוט לכמת את ההטבה ולתת אותה כסוג של בונוס.

בפועל בכל מקרה יש בונוס שנתי, נשמע לי יותר פשוט להגדיל אותו ולפצל לפעמיים בשנה מאשר כל הברדק של קניית מניות.

דחיית מס, במקרה הפסימי יש הנחה של 15% מהמחיר של המנייה, אפשר להסתכל על זה כמינוף של 15% בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2024 17:03
כן, אבל אי אפשר לדעת מראש מה היא כי היא תלויה בביצועי המניה.

אפשר להגיד אותו דבר על RSU בתאכלס.

כל הרעיון זה לקשר בין הבונוס לבין ביצועי המניה.

לא יודע, נראה לי סתם מסובך מידי ולא באמת תורם יותר מידי.

גם ככה אתה חשוף יותר מידי לחברה - גם אתה שכיר שם (אז המשכורת שלך תלויה בחברה), גם יש לך RSU. להוסיף לזה אחזקה לטווח ארוך של espp נשמע לי מוגזם.

רוב מי שאני מכיר מסתכל על זה כתוכנית חיסכון לחצי שנה שנותנת לך לפחות 15% תשואה לפני מס', ואז הם פשוט עושים same day sale.