⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות בניהול אישי

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 19:42
שלום רב לכולם.

מבדיקה שעשיתי, ניתן היום להצטרף לקרן השתלמות בניהול אישי IRA בדמי ניהול של 0.35% בקירוב.

על פי הפורומים בנושא ראיתי שרבים בוחרים להצטרף למסלולים מובנים של קרנות השתלמות מחקי מדד כמו קרן השתלמות מבית IBI מחקה סנופי וכדומיו שדמי הניהול בהם 0.5% ומעלה.

אינני מבין מדוע לבחור במסלול מובנה שכזה כשאפשר פשוט להצטרף לקרן השתלמות IRA ולקנות קרן או תעודת סל מחקה מדד בדמי ניהול אפסיים (0.03%) ולשלם דמי ניהול מופחתים של 0.35% (הפרש של 0.15% ויותר ממסלולי קרן השתלמות מובנים של בתי השקעות).

כידוע, המשקיעה מרבה להמליץ על בחירת מסלולים עם דמי הניהול הנמוכים ביותר !

האם אני לא מבין , או שפספסתי משהו?

אשמח להבהרות.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 19:48
תלוי בנסיבות של כל אחד - לא כולם מוכנים או רוצים להתעסק בניהול ההשקעות באופן ישיר, ומסלול מחקה מדד בתרחיש כזה הוא נוח מאוד ובעלות סבירה. לצורך הדוגמא - את קרן ההשתלמות שלי אני מנהלי בעצמי במסגרת IRA, את זאת של אבא שלי העברתי עבורו לקרן מחקה מדד של איביאי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 19:58
קשה לי להאמין שזו הסיבה האמיתית של המשקיעה שלא נראה לי שתוותר על חיסכון בדמי ניהול בעבור "נוחות מדומה".

המשקיעה גם מעידה על עצמה שבחרה במסלול קרן ההשתלמות של IBI מחקה סנופי בדמי ניהול 0.5% כאשר קימות אופציות ניהול עצמיות זולות יותר כפי שציינתי לחסוך בדמי הניהול של פשוט לקנות את הקרן עצמה וזהו.

תמוהה בעיני הבחירה שלה אלא אם כן איני מודע לכל האספקטים ושיקולים שאיני מודע אליהם !
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 20:09
דבר נוסף שצריך להתחשב בו זה הזמן שבו הכסף מושקע.

בקרן השתלמות מנוהלת התשואה שלך מחושבת מיום העברת הכספים (כלומר מתחילת החודש) אבל לקרן השתלמות IRA הכספים מגיעים בפועל רק אחרי אמצע החודש (ולפעמים לקראת סופו).

פרק הזמן הזה שבו הכספים לא מושקעים יכול להחשב כהפסד תשואה אלטרנטיבית.

דבר חשוב נוסף הוא העלויות של קרן ההשתלמות.

בקרן IRA אתה צריך לשלם עמלות פעולה, עמלות המרה (אם ישנן כאלו) ועלויות שונות ומשונות אחרות.

בקרן מנוהלת העלויות הללו עדיין משולמות (וכתוצאה מכך התשואה של הקרן יורדת) אבל סביר להניח שקרן מנוהלת מקבלת הטבות משמעותיות בעלויות אלו כך שלה זה עולה פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 20:15
לא ידוע לי על עמלות נוספות פרט ל 0.35%

עמלת הקניה היא זניחה וחד פעמית כמשקיע סולידי שלא מבצע שינויים בתיק.

עדיין הפער של 0.15% נראה לי הפסד לחינם של כסף יקר.

שוב בהנחה שאין שיקולים שנסתרים מעיני.

...

שאלה נוספת. הבנתי שבמידה ואני פותח קרן השתלמות מסוג IRA עלי להפקיד מינימום של 50000 ש"ח. בהנחה שבשנה האחרונה לא היתה לי כל הכנסה כעצמאי האם אוכל להפקיד השנה את מלוא הסכום של 50000 ש"ח בקרן השתלמות ועדיין לא להגיע לחבות מס? (למרות שהפקדתי חורגת מהתקרה המקסימלית של 18k ש"ח)

האם אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 20:29
זה שלא ידוע לך לא אומר שהן לא קיימות :)

עמלת הקניה אינה חד פעמית - צריך לאזן מידיי פעם וצריך לשים לב לעמלת המינימום (לרוב יש הפקדות חודשיות בסכום מוגבל ולא הפקדה חד-פעמית גדולה).
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 20:33
אשמח אם תתיחסו גם לשאלתי השניה בפרסום האחרון שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 20:42
לא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 20:47
אשמח לדעת מה הטריק שלך כדי לא להגיע לחבות מס. החוק מאוד פשוט בעניין זה. פרסמתי לינקים לתקנות לגבי קהש וIRA. תחפש ותרא בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 21:01
תודה איליה.

קראתי והחכמתי.

תודה לכולם על התגובות המהירות.