⬅ חזרה לאינדקס

מדוע אנשים עשירים )מאוד!(ממשיכים לעבוד

🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2015 08:16
היי!

שאלה שמטרידה אותי רבות-מדוע אנשים שיש בידם ממון רב ותזרים מזומנים קבוע גבוה עדיין עובדים,ועובדים קשה.

אני לא מדבר על אנשים מליונרים,מדבר על המולטי מליונרים והאוליגרכים,כאלה שיש להם ממון רב כל כך עד שגם הנינים שלהם יהיו מיליונרים.

למדתי בבית ספר עם טיקונים וחלק מחברי הם בנים של כאלה,אני יודע באופן יד וחלק שאלו הם אנשי עבודה רציניים,גם כאלה שהם טייקוני עבר ועשו את זה,לא טייקונים בהתהוות.

בקיצור,הם הוכיחו את עצמם,יש להם מלא כסף כבר,למה להמשיך,תנוחו ותשמינו מנחת.

האם הכסף ממכר?העשייה ממכרת?פוחדים לרדת מגדולתם?פוחדים מחוסר תעסוקה?העבודה עד כדי כך מעניינת אותם?

חלק מהגיגי
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2015 08:59
שאלה עם תשובות מורכבות למדי מתחום הפסיכולוגיה. אבל על חצי רגל, העבודה שלהם (והמעמד, וההכרה וכו') הופכת להיות חלק מהזהות העצמית, על אחת כמה וכמה בגילאים לא צעירים. זה לא הכסף שמניע אותם; להפסיק לעבוד זה להפוך למישהו אחר שהם לא. אלו אנשים שלא יכולים להעלות על דעתם לעצור. חלקם גם מכור להישגים שבעבודה - האנדרנלין מלסגור עסקה, לנצח בבימ"ש, לעשות אקזיט.

זה קצת דומה לשאלה, מדוע עברייני צמרת עשירים לא פורשים מחיי הפשע? ואני לא מתכוון למי שעוסקים ב"מלאכה", אלא לבוסים וראשי המשפחות שעשירים מספיק כדי להתחיל מחדש עם כל משפחתם מבלי שלניניהם יהיו דאגות כלכליות. מדוע להסתכן באורח החיים הזה? התשובה - כי באופן דומה, המניעים אינם כספיים בלבד (או בכלל).

ובתמצית - מכיוון שהחל משלב מסויים בחיים, That's who you are. לעטות זהות אחרת היא משימה קשה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2015 11:22
^ זה. וגם, יש כאלה שאשכרה נהנים ממה שהם עושים. וגם, אגו ואלימות. כשיש לך אימפריה אתה לא יכול לקפוא על השמרים, כל העולם ואחותו חותרים תחתיך, לא ממש בא לך שיצליחו במשימתם, סתם ככה כי אתה הכי גדול והכי חזק בעיני עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2015 13:43
יש פה פרדוקס רציני. בדרך כלל מי שעושה הכי הרבה כסף זה אותם אנשים שממש אוהבים ויש להם הרבה תשוקה למה שהם עושים, לכן אם אתה כל כך אוהב מה שאתה עושה, למה שתרצה להפסיק?

לעומת זאת, אנשים שעובדים או עוסקים במשהו שהם לא אוהבים ורק מתים לחזור הביתה גם בדרך כלל לא עושים יותר מידי כסף ובהזדמנות הראשונה שיש להם (בדרך כלל בגיל פנסיה) פורשים.