⬅ חזרה לאינדקס

קטע מרגיז במשיכת פיצויים. הסוכנים לא רוצים לטפל.

🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 15:30
עזבתי עבודה במקום א' ומיד התחלתי לעבוד במקום ב'.

המעסיק שחרר לי את הפיצויים ומס הכנסה נתנו לי את האישורים למשיכת הפיצויים ללא מס (אני מושך רק את החלק שלא ממוסה) עד כאן הכל טוב.

כעת עם הטפסים הללו באתי לסוכן שהיה לי במקום עבודה א' כדי שיטפל במשיכה עבורי אבל הסוכן מסרב בתואנה שכבר חתמתי מינוי סוכן במקום ב' ואין לו אפשרות לעקוב אחרי הפעולות ועלי לעשות זאת אם הסוכן במקום ב'.

אלא מה, הסוכן במקום ב' דורש תשלום עבור השירות הזה כי זה ממעסיק קודם...

מה לדעתכם אפשר לעשות?

האם אני יכול לבד לפנות לחברת הביטוח (במקרה זה כלל ביטוח) ולעשות את התהליך? האם לא מורכב מדי? ראיתי שבטספי מס הכל רשום במפורש, סכומים מדויקים מה הולך לרצף קצבה ומה למשיכה שלי ללא מס.

למישהו יש נסיון בנושא? תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 15:47
במקרה שלי (לפני כ 10 שנים) הגעתי לחברת הביטוח, לא סוכנים ולא בטיח, כל יום שהכספים יושבים בקופה הם גוזרים קופון על חשבונך, מילאתי טפסים לא מסובכים גם כן רק על החלק הפטור ממס וקיבלתי שיק בדואר לאחר חודש בלי אישורים ממס הכנסה. חברות הביטוח יודעות בדיוק כמה אתה יכול למשוך ללא מס. אם אומרים לך אה, מה, ציגלה, בייגלה, מיגלה אל תרפה ותדרוש בתוקף את מה שמגיע לך.

משהו השתנה ב 10 שנים האחרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 15:57
@יוסי , יש עצה ?

באופן עקרוני אם קיבלת המעסיק מחויב לתת לך ט 161 מלא, את ט 161א אתה אמור למלא לפי ה 161 שקיבלת מהמעסיק והעדפותיך

1. אם לא קיבלת ט 161 פנה למעסיק הקודם ודרוש אותו (זה לא מכתב לחברת הביטוח/פנסיה לשחרור פיצויים)

2. אם המעסיק הקודם חתם על הסכם שרות עם הסוכן שהוא מסדר את הטפסים הנ"ל ואולי אף מגיש אותם מס הכנסה אז תדרוש את זה מהסוכן הקודם זה שרות שמגיע לך (תבדוק עם המעסיק)

3. אם יש בעיה של קבלת נתונים לפי דעתי אתה יכול לחתום לסוכן הקודם על קבלת מידע (לא טיפול) או לברר מה המידע ולהשיג לבד מחברות הביטוח או המסלקה הפנסיונית

4. אם יש לך רק ט 161 , במקרה ה"גרוע" תגע למס הכנסה ותמלא הכל לבד.

בעיקרון חייבים בכל מקרה להגיד למס הכנסבה את הטפסים עם ההחלטה שלך לגבי משיכה ו/או איז סוג של רצף (פיצויים/קצבה) אתה רוצה
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 16:02
משכתי פיצויים מכמה ביטוחים. מאד פשוט - מרימים טלפון, מקבלים במייל את הניירת הדרושה ושולחים חזרה. מנסיוני, כל אינטראקציה עם סוכן ביטוח נתקלת בקושי לתפוס אותם, ואז אם תופסים הם לא חוזרים/לא עושים את מה שביקשת/לא זוכרים שביקשת. עדיף לחסוך את כאב הראש ולגשת ישר אל הביטוחים. השירות אדיב ומהיר (מניסיון של כמה מקומות כאמור).

חבל שהביטוחים לא עושים משהו בעניין הזה - הם מאבדים ככה לא מעט לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 16:05
ע. מדי יש לי ה 161 ואת אישור המס כבר. שרון, נראה לי שזה מה שאעשה ישירות מול כלל.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 16:07
לא זוכר אילו טפסים מלאתי, כפי שכתבתי זה היה לפני 10 שנים. מה שזכור לי שלא התעסקתי עם הסוכנים (כל הטפסים ניתנו לי ע"י מחלקת כח אדם, עבדתי בחברה גדולה ומסודרת) בכלל אלא ישירות מול חברת הביטוח. היה לי ביטוח מנהלים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 16:18
@alon700 בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 17:18
אז ככה, יצרתי קשר עם כלל והם שלחו לי וגם הסבירו לי בטלפון איך למלא את הטפסים - הכל ישיר דרכם, הם גם נותנים לינק למעקב, אם הכל ממולא כראוי אז הכסף אמור להיות מועבר תוך 30 יום. נשמע טוב, יותר נח מסוכן תכלס... אעדכן בגמר הטיפול למען הדורות הבאים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 17:33
אלון,החברים עזרו לך, פעלת לפי מה שהציעו כדי לקצר תהליכים, לפחות תן להם 'לייק' ותאמר תודה.

אני לא צריך את זה (אני 'מנהל') .
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2015 11:10
תודה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 19:26
אני רואה שהסתדרת ובאופן כללי זה באמת הליך מאוד פשוט.

שים לב שעל החלק שאתה לא מושך אתה צריך להוציא ממס הכנסה אישור לרצף קצבה ולהעביר ל"כלל". אם אתה צריך עזרה במשהו ספציפי - בשמחה.