⬅ חזרה לאינדקס

האוניברסיטה הפתוחה

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2020 17:38
אהלן, שמעתי שלימודי הנדסה/מדע מסויים בפתוחה פחות נחשב לאחר מכן בשוק (שהנחשבים הם הטכניון,תל אביב או בן גוריון) ושבנוסף, קשה מאוד ללמוד תארים כאלה לבד ויש סיכון למריחה מיותרת, יש אמת בדברים האלה? דרך אגב, הכיוון שלי זה הנדסת תעשייה וניהול

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 21:34
היי. בניגוד למה שרבים חושבים, לימודים בפתוחה לא בהכרח חייבים להיות "לבד".

אתה בוחר אם להשתתף בהרצאות לייב או לראות הרצאות מוקלטות או לבוא למפגשים בקמפוסים שמפוזרים בכל הארץ,

או את שלושתם באיזה שילוב שנוח לך באותו הקורס.

הסיכון למריחה קיים בגלל הגמישות, אפשר לעצור בכל סימסטר את הלימודים או לוותר על קורס וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 21:53
המריחה גם באה כי הרבה מאוד עובדים תוך כדי בין עם זה עבודות צעירים או סטודנט או שמירה, אם אתה סטודנט במשרה מלאה/עובד בשמירה תוך כדי אפשרי לסיים בדיוק כמו סטודנט רגיל ב3/3.5/4 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2020 11:35
הייתי מספר שנים מהתואר הראשון בפתוחה (במסגרת של משרה מלאה במקביל), ולאחר מכן את שאר התואר באונ' "נחשבת" יותר.

לגבי ה"קושי", "מריחה", "לבד", אני מצטרף לדבריו של @רומן.י , הכל אינדיבידואלי, ואפשר למצוא אחלה אנשים וחברים בפתוחה, ובפרט אנשים ללמוד איתם. מה שיפה הוא לעומת האוניברסיטאות האחרות, הוא שאתה יכול לנעול את עצמך במרתף, לא לדבר עם אף אחד, ללמוד כמו שצריך, לבוא למבחן ולהצליח. יש הרבה שאוהבים את זה. אני הייתי מגיע לשיעורים, לומד עם אנשים וכו'. בנוסף בהרבה קורסים יש הרבה קבוצות ואפשר לבחור בערך מתי נוח לך לבוא ללמוד. באוניברסיטאות האחרות יש 3 שעות קבועות, ובהצלחה.

מבחינת "נחשב לאחר מכן בשוק": אני לא מנהל בחברה גדולה שיש לו איזה דעה כלשהי על אנשים שאני מגייס, אבל כל מי שאני מכיר שלמד בפתוחה, מועסק בחברות כאלה ואחרות (גם גדולות, גם קטנות). מהאנשים שאני מכיר שמגייסים אנשים אחרים, אני דווקא רואה מאנשים סוג של כבוד כלשהו לאנשים שלמדו בפתוחה. אנשים שלא למדו בפתוחה ולא מכירים רואים את זה כמשהו קשה. התחומים שאני מכיר הם יותר הנדסת חשמל\מדעי-המחשב.

גילוי נאות: לא יודע מה מהנדס תעשייה וניהול עושה, ובפרט לא מכיר בכלל את העבודות שמחכות לו בסיום התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 14:53
היי, אני לא לומד הנדסת תעשייה וניהול אלא כלכלה בפתוחה, מסיים ממש עוד מעט ואישית כל מי ששמע את זה, גם בחיים האישיים וגם בראיונות עבודה דווקא מאד התרשם מהלמידה בפתוחה. אני חושב שכל עוד אתה לומד בקצב סביר (נניח, עד שנה שנתיים יותר ממה שהיית מסיים באוניברסיטה סגורה) אז מעסיקים דווקא מתרשמים מכך. יותר מזה, יכול להעיד על מריחה מסויימת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 17:21
נכון, זה נחשב

נכון, זה קשה, ומועד למריחה או לשבירה באמצע..

מאפשר גמישות ועבודה במקביל, ומצויין למי שאוהב ללמוד לבד
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 02:07
היי, אני בשלבי סיום של הנדסת תעו״נ באוניברסיטה הפתוחה.. אתה מוזמן לפנות בפרטי אם יש לך שאלות בהרחבה יותר.

הייתי בהרבה ראיונות עבודה - תמיד שאלו למה בחרתי בפתוחה אבל אף פעם לא בצורה של נחיתות אלא דווקא יותר תגובות של ״כל הכבוד שאתה מצליח ללמוד לבד״ ו״זה לא קשה?״.

לגבי מריחת הזמן - ראיתי חברים במסלול שלי שסיימו ב3.5 שנים, אני ספציפית ב4 וגם יש לי חברים שעומדים על ה6 שנים והם רק ב70%... זה מאוד תלוי במחוייבות שלך ובתכנון זמנים שלך, אני יכול להגיד על עצמי שחוץ מ6 חודשים לאורך כל התואר עבדתי ואני מסיים במומצע שנחשב טוב לאוניברסיטה, הכל זה שיקולי ניהול זמן ואחרי סמסטר אחד בפתוחה אתה כבר תבין איך להתנהל. כמובן תעזר בחברים וביועצים.

אם אתה מתכנן להתפתח מבחינת קריירה - בהחלט הייתי ממליץ בפתוחה כי כבר אחרי שנה ראשונה אפשר למצוא עבודה בתחום בלא מעט חברות בהייטק ובתעשייה. אם יותר חשובה לך היוקרה של התואר - לך לטכניון.

דבר אחרון - הנדסת תעשייה וניהול קלאסית (לפחות לדעתי, בטוח שיש כאלה שיחלקו עליי), זה עולם שקצת אבד עליו הקלח לטעמי.

אם מעניין אותך תוכנה - עדיף תואר במדמ״ח/לימוד עצמי בבית.

אם מעניין אותך עולם מדעי הנתונים - תואר בסטטיסטיקה יהיה לך הרבה יותר יעיל.

מתעניין במערכות מידע? - יש מסלולים של 3 שנים בניהול מערכות מידע שיחסכו לך המון ידע מיותר בלוגסטיקה.

מעניין אותך הפן ההנדסי-כלכלי? - אולי תואר משולב בכלכלה וניהול ייתן לך ידע רחב יותר.

מתעניין בלוגיסטיקה/רכש? - תואר בהנדסת תעשייה וניהול בהחלט בשבילך.. אך תוכל לעשות תואר בלוגיסטיקה בבר אילן ויקח לך שנה פחות..

אחרי כל הדברים האלה - בכל זאת תואר של מהנדס שווה משהו בחוץ, ולמרות שקוראים להנדסת תעשייה וניהול - ״מעשייה וטיול״ - עדיין התואר נותן נגיעות בתחומי עניין רבים ומעניינים ובהחלט מאפשר להתפתח, במיוחד למי שימשיך בתואר שני באקדמיה.

שיהיה בהצלחה, תעשה את הבחירה הנכונה עבורך

וסליחה על החפירה (:
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 20:57
שלום,

אני מתעניינת בתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.

יש כאן סטודנטים שלומדים/למדו שם?

אשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 23:41
כשאני מקבל קו"ח מהפתוחה עם ממוצע גבוה במדמ"ח זה בד"כ יותר מרשים מכל מקום אחר.

מעבר ליכולת הלמידה העצמית, משמעת וניהול הזמן, הממוצע הוא נטו.

בד"כ באוניברסיטאות יש מבחר גדול של קורסים מעשירי דעת וכל פעם שאני מקבל קו"ח מהטכניון יש שם 5-6 קורסים בשחייה צורנית (אמיתי), איטלקית וכו. וכולם עם ציון 100.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 04:06
הקורסים שם מאוד מעמיקים ,לומדים הרבה על ביולוגיה אנושית וסטטיסטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2021 16:37
שלום אפשרי שתחזור אלי בנושא תודה Koren.Ahuva @gmail .com