🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2020 11:35
הייתי מספר שנים מהתואר הראשון בפתוחה (במסגרת של משרה מלאה במקביל), ולאחר מכן את שאר התואר באונ' "נחשבת" יותר.
לגבי ה"קושי", "מריחה", "לבד", אני מצטרף לדבריו של
@רומן.י , הכל אינדיבידואלי, ואפשר למצוא אחלה אנשים וחברים בפתוחה, ובפרט אנשים ללמוד איתם. מה שיפה הוא לעומת האוניברסיטאות האחרות, הוא שאתה יכול לנעול את עצמך במרתף, לא לדבר עם אף אחד, ללמוד כמו שצריך, לבוא למבחן ולהצליח. יש הרבה שאוהבים את זה. אני הייתי מגיע לשיעורים, לומד עם אנשים וכו'. בנוסף בהרבה קורסים יש הרבה קבוצות ואפשר לבחור בערך מתי נוח לך לבוא ללמוד. באוניברסיטאות האחרות יש 3 שעות קבועות, ובהצלחה.
מבחינת "נחשב לאחר מכן בשוק": אני לא מנהל בחברה גדולה שיש לו איזה דעה כלשהי על אנשים שאני מגייס, אבל כל מי שאני מכיר שלמד בפתוחה, מועסק בחברות כאלה ואחרות (גם גדולות, גם קטנות). מהאנשים שאני מכיר שמגייסים אנשים אחרים, אני דווקא רואה מאנשים סוג של כבוד כלשהו לאנשים שלמדו בפתוחה. אנשים שלא למדו בפתוחה ולא מכירים רואים את זה כמשהו קשה. התחומים שאני מכיר הם יותר הנדסת חשמל\מדעי-המחשב.
גילוי נאות: לא יודע מה מהנדס תעשייה וניהול עושה, ובפרט לא מכיר בכלל את העבודות שמחכות לו בסיום התואר.