⬅ חזרה לאינדקס

שכיר ועצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 15:39
שלום לכולם,

בקרוב אעבור למשרה חדשה וארוויח שם 35000 ש"ח ברוטו.

בעבודתי האחרונה אני יחיד במחלקה שלי ולכן ישנה אפשרות שאוכל לפתוח עסק ולעבוד שם לפי שעות ולתמוך בהם (צפי של 50-100 שעות בחודש. 150 - 300 ש"ח לשעה), בהנחה שזה יהיה פרויקט זמני של עד כשנה (עד גיוס של מישהו חדש).

אם כך, יש לי מספר שאלות:

האם גודל ההכנסות מצטברות לשכיר ועצמאי ואז אשלם 50 אחוז מס על כל ההכנסות או שזה לחוד וזה לחוד - 35 מס על כל אחד מההכנסות?

אם המס יעלה, האם כבר לא עדיף להישאר לעבוד עם תלוש במקום לפתוח עסק ובכך לחסוך קצת הוצאות על רו"ח וכו?

האם יהיה משתלם לפתוח חברה בעמ ולהשקיע את הכסף מהעבודה כעצמאי במניות ואיכשהו בכך להרוויח חיסכון במס (כמובן בצורה חוקית)?

לא סגור על מס דיבידנדים ומס חברות והאם אני יכול בכלל לפתוח חברה שמטרתה השקעות ושההכנסות מגיעות מעבודה בתחום אחר.

אשמח לתשובות, רעיונות ובכלל האם במספרים האלה שווה לטרוח? זה ידרוש ממני המון שעות עבודה בתקופה הקרובה (אם כי זו תקופה זמנית שאוכל לנצל כדי להעלות הכנסות אז אני כן מוכן לאתגר)
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 16:07
ההכנסות שלך כעצמאי מתווספות להכנסות שלך כעצמאי ותצטרך לשלם מס שולי על הברוטו השנתי של שניהם יחד (אותו הדבר יקרה גם כשכיר בשתי משרות, רק שאוטומטית יורד לך מס מקסימלי מהעבודה שאתה מגדיר כמשנית אלא אם אתה עושה תיאום מס)

למיטב ידיעתי הוציאו לפני מספר שנים חוק על חברות ארנק, תקרא על זה קצת, ממה שאני זוכרת זה כבר לא אפשרי