⬅ חזרה לאינדקס

האם יש סיכון בלהעביר את כל המוצרים הפנסיוניים למיטב דש?

🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 00:26
קיבלתי הצעה די אטרקטיבית ממיטב דש ל IRA אבל היא ״מותנה״ בניוד מלא של הפנסיה + גמל + השתלמות אליהם, גם עבורי וגם עבור אשתי. הייתם עושים צעד כזה או שצריך לחשוש פה שכל הביצים יהיו בסל אחד?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 06:49
אם אתה מנייד אחרי זה שוב את הפנסיה, דמי הניהול עולים?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 08:09
לא יודע אבל מן הסתם אני לא אנסה להתעסק עם זה כ״כ הרבה. בהנחה שאני משאיר השאלה אם יש פה סיכון?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 17:37
שולי מאוד, היו על זה כמה שרשורים
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 18:56
הייתי יותר מוטרד מלנייד את הכל בפעם אחת בתקופות תנודתיות (שמעתי לא מעט תלונות השנה שהניוד אצלם לקח כחודש-חודשיים, ולפעמים יותר)
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 19:10
גם אם לניוד לוקח הרבה זמן אתה עדיין תמיד נמצא בפנים, ותמיד יכול לבטל אותו (למעט ביום יומיים כשהוא ממש קורה).
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 19:13
מה זה אומר "נמצא בפנים" ומה זה אומר "כשהוא ממש קורה"?
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 19:29
לא במעבר ל IRA...
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 20:09
תבדוק חברות אחרות. יש כמה חברות, לא הרבה אבל יש ויתנו לך תנאים טובים מספיק גם בלי "לשים את כל הביצים בסל אחד" אותי באופן אישי דרישה כזו מרתיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 21:12
לא בטוח בזה. בבדיקה שעשיתי אצלי ראיתי שהקופה המעבירה מקבלת את ההוראה ואז יש לה תקופה מסוימת לבצע את ההעברה עד "היום הקובע". לדעתי שבועיים או משהו דומה. בתקופה הזאת הכסף שלי היה בחוץ. אחרי היום הקובע הכסף "בפנים". החברה המקבלת מתחילה לשלם לך גם אם לא הגיע הכסף. יש לה זכות לתבוע אחר כך את החברה המעבירה במקרה של עיקוב אבל לך לא אכפת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 21:23
שוב, זה נכון רק למסלול מיוחד ולא לIRA.

כלומר הם כאילו כן מפקידים לך את הכסף בדיעבד עם "יום ערך" של תאריך המעבר, אבל זה לא עוזר לך כי כל עוד לא קנית מניות הכסף "מושקע בשקל" ולא צובר שום תשואה. וכמובן שאתה לא יכול לקנות מניות עד שהכסף לא מופקד באמת, ואף אחד לא יתן לך לקנות מניות בדיעבד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 21:26
מה זו הצעה אטרקטיבית? אני גם שוקל לעבור אליהם
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 22:03
מה שטענתי שגם במעבר רגיל אתה מפסיד שבועיים. אני העברתי ל IRA בתחילת מאי. ב5 למאי קיבלתי מכתב מהקופה המעבירה שהתאריך הקובע הוא 20 למאי. כנראה העבירו את הכסף ב20 למאי אבל ראיתי אותו בקופה בתחילת יוני. לפי הסכום נראה שהקפיאו את הכסף כבר ב5 למאי כלומר הפסדתי שבועיים בלי קשר ל IRA + עוד שבועיים על העיקוב בIRA.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 22:15
עד כמה שאני יודע זה לא נכון. במעבר רגיל אתה מקבל את תשואת הקופה המעבירה עד היום שהכסף עובר, ואת תשואה הקופה החדשה מהיום הזה.

זה עקרונית נכון גם לIRA.

הבעיה שלפעמים הם מקבלים את הכסף אבל לוקח להם זמן לשייך אותו אליך (תחשוב שהם מקבלים העברה בנקאית של כסף, אבל לא מקבלים מידע למי בדיוק הכסף שייך וכו). במסלול מנוהל רגיל, ברגע שהם מגלים של מי הכסף הם משייכים אותו אליך עם "תאריך ערך" של יום המעבר.

כלומר אם הכסף עבר ב2 לחודש, והם הצליחו לשייך אותו רק ב22 לחודש, ברגע שהם ישיכו אותו אתה תקבל את תשואת המסלול כאילו הכסף נכנס ב2 לחודש (כי הכסף אכן היה אצלהם וצבר תשואה, הם פשוט לא ידעו של מי הכסף והתשואה).

בIRA הם אומנם גם משייכים כאילו רטרואקטיבית לאותו תאריך (ה2 בחודש בדוגמא הזאת), אבל בגלל שזה לא כסף מנוהל אז מבחינתם זאת בעיה שלך שלא קנית כלום עם הכסף הזה והשארת אותו במזומן, למרות שלא הייתה לך גישה אליו עד ה22 בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 22:16
כמה הציעו? הבנתי שבזמן האחרון הם הגדילו את דמי הניהול והורידו פוקוס מIRA.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 22:45
זה מעניין. מתנצל שמנצל את השרשור הזה לשאול: איזה דרך בעולם יש לי לדעת אם העבירו את הכסף לפי ערך הקרן ביום ההעברה? במקרה שלי מאי היה חודש של עליות במסלול שלי וההעברה התבצעה ב20 למאי. אני יודע כמה כסף היה לי בתחילת מאי. הבקשה הגיעה לחברה ב5 למאי וסכום ההעברה היה כמעט זהה לסכום שהיה בקופה בתחילת מאי. אני חושד שלא צברתי עליות שהיו בין ה5 למאי ל20 למאי אבל איך אפשר להוכיח? האם החברה מחויבת לתת לי את המספרים ברמה יומית? לא מכיר דבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2020 22:49
תבסס את החשדות שלך ע"י עקיבה אחרי השינויי במחיר של תוכן האחזקות

אם לא הבנת מה שכתבתי, תראה מה הם מחזיקים ותראה בגרפים מה היה השינוי בימים הללו

כמובן שזה לא מדוייק, אבל בכל זאת
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 07:08
שים לב שתא125 סגר את אפריל בשער 1405.9, ואת ה-19.5 בשער 1406.46;

URTH סיים את אפריל ב-86.36 ואת ה-19.5 בשער 86.67 (דולרי); וכן הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 08:51
אולי לאחרים יש ניסיון אחר ובטוח שלפעמים יש פאשלות, אבל מניסיון אישי ומשפחתי של הרבה ניודים ל-IRA, ובחברות שונות, הכסף מגיע וזמין כמעט מייד (מהרגע שהוא עוזב את החברה האחרת).

להבנתי רוב העיכובים שכולנו קוראים עליהם הם בשיוכים של הפקדות שוטפות..
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 10:39
נראה לי שפספסת את הנקודה שלי. שים לב מה בדיוק ציטטתי.

לא טענתי שבמעבר לira יש יותר או פחות עיכובים בשיוך. רק אמרתי שאם קורה עיכוב כזה אז בIRA אתה נדפק ובמסלול מנוהל לא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2020 12:47
לא יודע במה נתקלת, שלל המקרים שאני מכיר היו על הניוד עצמו ולא ההפקדות. יכול להיות שזה מאפיין נקודתי של החודשים האחרונים - כ"א חלקי, עבודה מהבית וכו', אבל אנחנו עדיין פחות או יותר במצב הזה, ולכן זה שיקול ששווה לקחת בחשבון.

ואם זה אכן שיקול למתנייד החדש, דרך אחת לגדר את זה היא ע"י מינוף בחשבון ההשקעות הפרטי לתקופת הניוד (עם ההשלכות שאם השוק עולה, זה כמו העברה של כסף מהפנסיוני לתיק הפרטי, ואם הפסדים זה כמו העברה מהפרטי לפנסיוני), לפחות בIB התהליך יחסית פשוט. לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 09:54
המיקוח אכן היה מר וקשהולבסוף קיבלתי רבע אחוז.