⬅ חזרה לאינדקס

אנבידיה

🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 16:55
שווי השוק של אנבידיה עבר השבוע את זה של אינטל, והיא הפכה להיות חברת הצ'יפים הגדולה בארה''ב, ושלישית בגודלה בעולם.

לאחר רכישת מלנוקס, לאנבידיה יש אלפי עובדים בארץ (ולישראל אלפי עובדים באניבידיה).

מה דעתכם, האם זה שינוי אמיתי ארוך טווח בשוק המוצרים? האם אינטל בדעיכה? אנבידיה בזינוק? יש כאן עובדים של החברות שיכולים לספר איך זה מרגיש מבפנים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 17:23
אינטל בדעיכה כבר הרבה שנים. לא מצליחה ליצר שום טכנולוגיה מעבר למעבדים. לכן היא נסחרת במכפיל 11, שמתאים לחברה מיושנת. בין חברות טכנולוגיה שנדרשות לחדשנות, הייתי מכנה אותה אפילו כושלת.

אנבידיה לעומתה נכנסת כל הזמן לשוקים חדשים. מעבר לשוק המשחקים, היא פרחה בשנים האחרונות בזכות ה-ai והביטקוין. ועכשיו היא מגדילה את החדירה שלה לענן. לגמרי התנהלות הפוכה משל אינטל. למרות כל זאת, מכפיל 78 נראה לי פסיכי לגמרי לחברת צ'יפים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 18:51
גם אינטל נמצאת בתחומים של AI וענן, כמו גם שהיא עמוק בשוק המשחקים.

לדעתי, הסיבה לדעיכה של אינטל באה מכמה כיוונים. קודם כל, בשוק המעבדים מתחום השרתים עד הצרכן הביתי, AMD נוגסת בהם לאט לאט משנת 2017 עם ארכיטקטורת Zen אחרי שנים של חוסר רלוונטיות. דבר שני, בשוק ה SSD היא מאוד לא תחרותית כי יש המון חברות שמוציאות מוצרים יותר טובים וזולים משלה. דבר שלישי, הם היו צריכים לוותר לחלוטין על תחום העיבוד לסלולר כי הם היו גרועים בזה וקוואלקום היתה הרבה יותר טובה מהם, ומכרו את החטיבה לאפל בגרושים. דבר רביעי, הם תקועים כבר כמעט 4 שנים על תהליך ייצור של 14 ננומטר ולא מצליחים לייצר את ה 10 ברמה שעוברת QA בתדרים גבוהים. דבר אחרון, אפל בדיוק חתכה את השותפות איתם במחשבי מק, עסקה שכנראה היתה שווה המון.

מצד שני ולמרות כל אלה, אינטל עדיין סופר דומיננטית בעולם השבבים ומשקיעה עכשיו המון בלייצר כרטיס מסך משלה בשם Xe, אז אולי עוד נזכה לראות אותה עוקפת חזרה את אנוידיה. בכיוון הנוכחי? לא הייתי בונה על זה. אבל בניגוד למה שאני יודע בטכנולוגיה, בשוק ההון אני מבין הרבה פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 19:36
אינטל ״בדעיכה״ כבר 15 שנה. לא הפריע לה להכפיל את המכירות, את המנייה, את הכל. אולי כמו היהודי שלימד את החמור לא לאכול, אבל משום מה כאן החמור לא מת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 21:48
ניתוח טוב.

בנוסף אינטל רואה גם תחרות גוברת מצד שבבי ARM בענן.

לגבי כרטיס המסך של אינטל ? נראה - הם כבר שנים בשוק הזה ולא ממש מצליחים. והם אלופי העולם בלהבטיח הבטחות על גבי הודעות לעיתונות שלא יוצא מהם הרבה. (זוכרים את OPTANE שהיה אמור להיות מהפכה טכנולוגית ?) .
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 23:03
אני לא מאמין ששבבי RISC יצליחו להחליף CISC בענן. נחיה ונראה כמה ARM תצליח לחדור לשוק.

שנים בשוק של כרטיסי מסך? הם כבר שנים בשוק של ליבות גראפיות, ודוקא מביאים תוצאות לא רעות שם. לא מתחרים ב MX של Nvidia, אבל מספקים תמורה נאה בתוך המעבד. העניין הוא שזה לא רלוונטי לשוק המקצועי ובקושי רלוונטי לצרכני. בנאדם ממוצע שקונה לפטופ קונה אותו עם כרטיס מסך ייעודי או שלא אכפת לו איזו ליבה גראפית הוא מקבל.

האמת ש Optane היא טכנולוגיה סופר מעניינת ורלוונטית, ואני חושב שהיא דומיננטית בשרתים מבוססי דיסקים קשיחים. העניין הוא שבעולם שבו חברות מעדיפות להשקיע באחסון SSD מלכתחילה ולא במנגנון Cache זה קצת לא רלוונטי
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 23:13
שוק ההון מעדיף חברות חלום, לצורך העניין, אם טסלה מגשימה את החלום, אז השווי שלה קורס לחצי, אינטל כבר הגשימה את החלום אז המשקיעים עוברים נקסט

אם אינבידיה תשתלט על שוק גדול משל אינטל צפו לקריסה במחיר המניה
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2020 01:07
אני לא מעודדת דיונים על מניות ספציפיות בפורום. ראה תקנון. ננעל