⬅ חזרה לאינדקס

הגדרת ״עסק פעיל״ לצורך מענק הקורונה

🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 14:47
קיבלתי הודעה מרשות המיסים שנראה שאני זכאי לפעילה השניה (לראשונה לא הייתי זכאי כי הכנסתי גבוהה מדי).

עכשיו השאלה היא כזו: צריך להצהיר שהעסק היה פעיל עד סוף 3/2020. מה זה ״פעיל״? בתחילת ינואר הודעתי לביטוח לאומי שהכנסתי כעצמאי מפסיקה. התיק במס הכנסה ומע״מ נשאר פעיל, ואני מגיש דוחות אפס. זה פוסל אותי, או שאני עדיין זכאי?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 15:12
זה לא מדוייק

העסק היה צריך להיות פעיל 6 חודשים לפני 03/2020

משמע אם אתה עומד בתנאים האחרים, התנאי הזה לא מכשול
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 15:27
ברשותך אתעמק על המשפט הזה כי הוא ברח לי לחלוטין

:)

רשות המיסים יצרה איתך קשר לתת לך כסף ? מיוזמתה??

כץ חולה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 15:31
כן, שלחו לי הודעת טקסט לטלפון. לא יודע אם הוא חולה, אולי רק בהיסטריה מההמונים שצעקו שהם רוצים כסף...
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 12:38
הצלחת לברר אם מגיע או לא? אני בסירה דומה, סגרתי את תיק העצמאי בסוף 2019 וגם במע"מ, הכנסה אחרונה בדצמבר 2019. כמובן שההכנסות ב-2020 ירדו ב 100% יחסית ל 2019.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 14:08
אם סגרת והעסק לא פעיל כבר בשנת 2020, אז אין עסק לדרוש עבורו הוצאות קבועות

זאת תשובה שאני מצפה מרשות המיסים לפי התקנות

אם התיק עדיין פתוח כי התהליך אורך זמן אולי זה זמן טוב לנסות לייצר כבר שקלים של הכנסה עקב המצב שנקלעת אליו ולהחזיר אותו לחיים

אני חייב לציין משהו כי לפעמים כסף חינם מעוות קצת את הבנת המציאות

בתור צופה אדוק בועדת הכספים דווקא לגבי החוק הזה, עמדת רשות המיסים היתה מאוד נוקשה לגבי עסקים ש"עובדים" עליהם

רצו לקנוס כל מי שמגיש מידע כוזב אלא אם יוכיח שזה קרה בטעות ברמה של 50% מהסכום

בסוף ריככו חלק מהקנסות אבל עדיין יש שם סנקציות לא כיפיות בכלל

בנוסף הם (רשות המיסים) טענו שקצת פחות מ 10% מהעוסקים מגישים בקשות שקריות\שגויות טכנית שנתפסים ברובם ע"י אלגוריתם
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 19:21
אין כאן כסף חינם, זה המיסים שכולנו שילמנו וחובות מדינה שאנחנו וילדינו עוד נשלם. ברור שהתשלומים הם אמצעי פוליטי שהדרג הפוליטי משתמש להרגיע אנשים. אפשר אפילו להגיד שזה דמי שתיקה. נקבוע כאן כללים שרירותיים שמטיבים עם חלק מהאנשים על חשבון שער הציבור ללא דרישת הוכחה שהנזק באמת נגרם מהסגר או מהקורונה. ברור שיש עסקים שיקבלו כסף למרות שלא נפגעו בגלל הקורונה. ירידה בהכנסות יכולה להיות מהרבה סיבות. גם הרבה עסקים שהכנסתם ירדה לא באמת יודעים או יכולים להוכיח שזה קשור לקורונה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 20:44
אין לי בעיה עם מה שאתה אומר

רק בקרב מול אלגוריתם (הגשת הבקשה), הנושה כמעט תמיד יפסיד

לכן, להגיש בקשות רק אם עומדים בכל התנאים, כדי לא לתת להם סיבות "חוקיות" לשדוד אותך
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 23:44
אני לא סגרתי במע״מ / מס הכנסה, רק דיווחתי לבט״ל שנכון לעכשיו לא צפויות לי הכנסות. זה לא היה בשביל לרמות - זה היה כי אני עוסק מורשה שעובד ביעוץ ללקוח בודד כאשר יש, ומאז תחילת 2020 אין. האם הגשתי מידע כוזב?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2020 00:31
אני לא חושב, אבל אני לא אוטוריטה

תקרא את ההצהרה של העוסק לפני הגשת התביעה, אם יש שם משהו שאתה לא בטוח בו אז תתיעץ עם גורם מתאים