⬅ חזרה לאינדקס

קופ"ג חדשה עוקבת S&P - מיטב דש

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 09:06
אז מסתבר שמיטב דש השיקו אחת כזאת בתחילת החודש. משער שהמודעות הציבורית העולה ופעילות של המתחרים עושים את שלהם.

סוכן/משווק שלהם ניסה לשכנע אותי לנייד לשם ולא ל- IRA, והציע ד"נ יחסית טובים בהשוואה למה שאני משלם להלמן על מוצר דומה.

כששאלתי אותו על הוצאות השקעה למיניהן, הוא אמר משהו על זה שזה כלול בתשואה או משהו, מה שנשמע כהתחמקות.

למעט קומוניקטים שיווקיים מטעמם, לא מוצא פרטים לגבי עלויות נסתרות אם יש כאלה.

בשעתו הם שיווקו השקעות ממש ב"זול" עד שהתברר שזה באמצעות קרנות סל שלהם כך שהעלויות נמצאות שם.

מישהו יודע לשפוך אור על המוצר ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 09:37
הסוכן צודק, הוצאות ניהול השקעות אכן "כלולות בתשואה" במובן שהן יורדות מהתשואה הכוללת, זה מפורט בדו"ח השנתי. לרוב מדובר בסדר גודל של 0.15% שנתי, זה די דומה בין כל קופות הגמל. בפנסיות יש תקרה להוצאות האלו של 0.25% אבל אין כל סיבה שזה יגיע לזה במסלול פאסיבי מחקה מדד.

לאחרונה עברה תקנה שתחייב את כל הקופות לרשום את הוצאות ניהול ההשקעות באופן שקוף יותר (לא זוכר ממתי זה חל ומה זה אומר - האם מדובר בפירוט ברמה רבעונית או ממש נתון שיהיו חייבים לשים באתר של המסלול באינטרנט)
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 14:26
מה היתרונות שלה לעומת פשוט קופת גמל IRA שאתה בעצמך תשקיע בסנופי?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 15:13
אם זו קופה פעילה שמפקידים אליה יש יתרון שזה אוטומטי לחלוטין, לא תלוי בפסיכולוגיה שלך, הפעולות קורות בלי שאתה צריך לעשות משהו.

אם זו קופה שאין לה הפקדות אז זה מיותר לבחור במסלול הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 15:46
כמה שאלות ברשותך:

- מה דמי הניהול שהצלחת לקבל?

- מה הרכב הנכסים שם?

- איך דיבידנדים באים לידי ביטוי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2020 08:56
הפוסט התחיל מכך שאין לי עדיין את התשובות ומכך שאני מפקפק בנתונים שניתנים ע"י אנשי מכירות.

ד"נ: "פחות מ- 0.3 לסכום של 450K".

לשאר אין לי תשובות, מקווה שלמי מהחברים הנכבדים יש יותר מידע.