⬅ חזרה לאינדקס

מעבר בין אוניברסיטאות

🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2020 15:53
היי חברה,אשמח לעזרה והתייעצות. אני מעוניין להתחיל לימודים של תואר ראשון במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, הבעיה היא שאני צריך לשפר ציונים ואז אוכל להתחיל ללמוד בשנה הבאה. מנגד אני יכול עכשיו להתחיל לימודים באוניברסיטת חיפה, השאלה היא אם אחרי שנה אוכל לעבוד ללמוד בתל אביב על סמך ציונים והעובדה שסיימתי שנת לימודים באוניברסיטה אחרת? ובנוסף, מה ההבדל מבחינת הרמת לימוד בין האוניברסיטאות...?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2020 15:56
בדקת אם יש אפשרות להתחיל בתל אביב כסטודנט לא מן המניין ולאחר שתשפר את הציונים ישנו לך סטטוס? באופן הזה תוכל להתחיל את הקורסים שלומדים בתל אביב עם המרצים שמלמדים בתל אביב ופשוט יתנו את המשך הלימודים שלך בשיפור הציון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2020 22:12
בדקת בgoogle.com האם אונ' תל-אביב מקבלת תלמידים בצורה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 12:08
מה זאת אומרת סטודנט לא מין המניין?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 12:09
בדקתי אצלהם אם אני מעוניין לעבור מאוניברסיטה אחת לאחרת וממה שהבנתי יש אפשרות אבל אני צריך לקחת בחשבון שאני מתחיל שוב משנה א ואולי יהיו לי כמה פטורים
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 15:02
אם יש אפיק מעבר, זה יותר קל בירוקרטית (בדרך כלל נדרש ממוצע גבוה).

אם אין, יהיה יותר קשה, הכי טוב להתקשר למחלקה למנהל עסקים בת"א *לפני הרשמה לחיפה* ולשאול מה הממוצע הנדרש למעבר.

יש גם שאלה של קורסים - אם יש קורסים מקבילים או שבחיפה מועברים בשנה ב' ובת"א בא' וצריך להשלים לדוגמא.

בכללי, אחרי שנה רק מתחילים להכיר את החברים מהתואר ולהתחבר לאווירה במוסד, אם תעבור באמצע התהליך לת"א אתה מצד אחד עוזב אנשים שאתה כבר מכיר ומצד שני מגיע למקום שבו כבר סביר להניח יש חבורות יחסית מגובשות ויותר קשה להתחבר במצב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 15:20
זה אומר שאתה לא התקבלת ללימודי תואר ואתה יכול פשוט לעשות קורסים ואם תרצה לקבל עליהם קרדיט בדיעבד. הכי טוב שתתקשר למזכירות החוג ותשאל אותם אם הם מאפשרים זאת. ברוב החוגים זו לא בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 16:23
מוסיף על צ'יפריאנו , זה פשוט שחלות עליך חובות יותר מחמירות מסטודנט מן המניין - אם הצלחת לעמוד בהן, אתה משנה סטאטוס למן המניין.

אחרת, מפסיקים את הלימודים שלך.

נניח שסטודנט צריך ממוצע 65 כדי לעבור לשנה ב' , אתה תצטרך ממוצע 70.

במילים אחרות, כמו שצ'יפריאנו אמר - אתה לא יכול לקבל תואר בסטטוס הזה, אבל אתה כן עושה קורסים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 19:34
הבנתי,תודה. ובכללי איך אוניברסיטת חיפה מבחינת לימודים? יש פה מישהו שלמד שמה ויכול לתת לי חוות דעת?