⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל עצמאית לשכירים - כדאי?

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 12:08
כשכיר, המעביד דואג להפריש לי כספים לפנסיה, גמל ו/או ביטוח מנהלים.

ובכל שנה, לקראת סוף השנה, אני מקבל הודעה שיש לי זכות להפקיד עוד מספר אלפי שקלים לקופת גמל במעמד עצמאי ולקבל עליהן הטבת מס. אני מניח שזה נובע מכך שהמעביד לא מבצע הפקדות על כל רכיבי השכר.

הדילמה:

מצד אחד נותנים לי הטבה יפה של מס, משהו כמו שליש מהכסף שיופקד.

מצד שני אני אפגש עם הכסף הזה רק בגיל מאוחר ורק בתשלומים. אין לי שליטה משמעותית לא על הגיל ולא על מדיניות התשלומים (שניהם יכולים להשתנות בהחלטה חיצונית).

מישהו נמצא באותו המצב?

מה אתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 12:19
אני מפקיד. אבל זה תלוי במידת חוסר האמון של כל אחד במערכת...

בונוס אם אתה כבר מפקיד: אם אתה לא חייב בדו״ח שנתי, חכה עם הדו״ח כמה שנים, עד למקסימום המותר בחוק. ככה תקבל את ההחזר שלך עם הצמדה וריבית הרבה יותר טובה מכל אג״ח ממשלתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2015 06:44
אם דרגת המס שלך גבוהה, זה יכול להיות משתלם אפילו אם תמשוך מוקדם ותשלם קנס של 35%, כי בהפקדה תקבל זיכוי במס הכנסה של בערך אותם אחוזים. ואז אפילו אם יום אחד תחליט למשוך את הכסף בצורה הונית ולשלם קנס, עדיין הרווחת פטור ממס רווחי הון ודחיית מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 07:48
למעשה, ה"קנס" של 35% יהיה למיטב הבנתי גם על הרווחים, כך שבפועל תשלם במשיכה בלתי חוקית מס של 35% נומינלי. בכל מקרה עדיין כדאי, לדעתי. כי לפחות שמרת את האופציה להנות מהטבת המס במידה ותחליט להשאיר את הכספים לפרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 17:27
בכמה אתרים וטופסי-משיכה מופיעים נוסחים כמו:

"תשלום מס של מינימום 35%, או מס שולי לפי הגבוה מבינהם"

"מס של 35% לפחות, או על פי מס שולי, הגבוה מביניהם"

"מס 35% או מס שולי (הגבוה ביניהם)"
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 21:47
@ogi מה שיכול לעבוד לשני הצדדים כנראה, במקרה של אבטלה , יהיה אפשר למשוך בלי לשלם מס, או עם מס מופחת?!
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 23:04
אם תהיה מובטל, תשלם 35%.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2015 00:20
נראה לי שבכספי הפיצויים ראיתי שמופיע שזה רק לפי המס השולי.