⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח מנהלים- האם אפשר להוריד עמלות? האם כדאי להחזיק באופן עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 13:24
שלום

אני בת 47. לא עובדת כבר 3 שנים.

יש לי ביטוח מנהלים של מגדל עם דמי ניהול של 0.6%. וצבירת סכום של פחות ממאה אלף המקנה לי כיום קצבה עתידית של כ 400 ש"ח חודשי.

האם כדאי לנייד את הביטוח?

האם ניתן להתמקח על דמי הניהול?

האם כדאי לשמר את הביטוח בתשלום חודשי שאני מפרישה בעצמי?

האם כדאי להגדיל את ההפרשות החודשיות או שמא כדאי לי להשאיר על אש קטנה ככל הניתן ובינתיים לשים הכסף בהשקעות בבורסה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 16:54
מה המקדם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 17:46
1. מה המקדם ? למיטב זכרוני זה בסביבות 157 ? אבל אז החסכון לפרישה שלך הוא בהערכה 400X157 = 62000 ש"ח וזה לא מסתדר עם חסכון של 100K עם חיסכון של 100K תחת הנחת ריבית של 3.5% וללא הפקדות החסכון שלך יהיה בערך 186K והקצבה ~ 1200 ש"ח (מקדם 157)

2. לנייד - בד"כ לא אבל רק יועץ פנסיוני יכל לתת לך תשובה כי יש גם נושאים נוספים (את יכולה ללמוד לבד אבל לאור סעיף 1 אני חושב שעדיף לך יועץ)

3. תמיד כדאי אבל חברות הביטוח במקרה של סוג הביטוח שלך מעוניינים שתעזבי (זה ביטוח שהוא מסוכן להם ועצרו את התוכניות הללו כבר) ולכן לא תקבלי הצעה אטרקטיבית כדי להישאר

5-4. ביטוח מנהלים מצריך מעביד ולכן אני מניח שאת מתכוונת לחלק ה "ריסק" כלומר לביטוח החיים , במידה ולא אז ממש לא ברור לי הנושא כי את לא יכולה להפקיד "לבד" לביטוח מנהלים (למיטב ידיעתי) ובכל מקרה זה לא כלכלי כי אין לך יתרון של מקלט מס על ההפקדות הנ"ל.

אם את מתייחסת לביטוח חיים: תעשי שופינג ותחליטי מה עדיף לך, אני בד"כ מבטל את הביטוחים כי התעריפים יקרים ולאורך זמן החיסכון שאני צובר מספיק לי וליורשי (ליתר דיוק אני מקטין את קניית הביטוחים בצורה לינארית עם החסכון עד שאני מגיע ליעד החסכון) - שוב את צריכה לרשום לעצמך כמה חסכונות יש לך וכמה כסף יצטרכו היורשים במקרה של מוות, ככל שמתבגרים הסיכוי למות עולה והתעריף בהתאם אז בכל מקרה זה לא ראלי לקנות ביטוח עד גיל 65 (אלא אם כן את מאוד עשירה ולא אכפת לך לבזבז כסף)

כדאי לך לרכז על נייר את כל החסכונות שלך (פנסיה/מנהלים/קרה"ש/כסף פרטי בחשבונות שלך) כדי להבין את מצבך, אם כל מה שיש לך זה הביטוח מנהלים אני לא הייתי מושך אותו (בהנחה שהמקדם וותיק) כי זה בערך כל רשת הביטחון שלך והם מתקזזים עם דמי הניהול, אם ביטוח לאומי לא פושט רגל אז ביחד תהיה לך קצבת קטנה של כ 2500 ש"ח (1300 ש"ח ביטוח לאומי + 1200 ש"ח ביטוח מנהלים (אם צדקתי בחשבון) )
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 17:48
זה לא נכון שבד"כ לא, זה תלוי במקדם שלה (שתלוי בותק של ביטוח המנהלים שלה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 18:04
דמי ניהול מהצבירה של 0.6% לא קיימים הדבר היחידי שדומה לזה זה 0.6% מהצבירה ו 15% מהרווחים הראלים וזה מקדם ישן של פוליסות ש(כרגע) לא ניתנות לניוד בגלל זה כתבתי בד"כ לא

באופן כללי הערתי שיש יותר מדי סמני שאלה/טעויות בהצגת המקרה מכדי אפילו לנסות לשרטט נכון אפשרויות ואני מדבר על הסברים ולא על יעוץ,

אני לא מתיימר להיות יועץ פנסיוני זה עבודה רצינית ומצריכה רשיון.