⬅ חזרה לאינדקס

הכנסה אקטיבית בנוסף למשרה מלאה

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2020 01:59
שלום לכולם.

אני נמצא בצומת דרכים מבחינה מקצועית/אישית, אשמח לשמוע דעות ונסיון של חברה שנמצאים פה.

פרטים יבשים:

בן 30, רווק, מתכנן להקים משפחה ב2-3 שנים הקרובות.

תואר במדעי המחשב ממוסד מוביל בציונים טובים (לא מצטיין, אבל לא רע).

נסיון של שנתיים בתור סטודנט ועוד שנה במשרה מלאה בשתי חברות שונות (תאגיד גדול וסטארטאפ קטן).

מתחיל בקרוב עבודה בחברה אמריקאית (לא גמפא) בצוות ותפקיד מעולים מבחינה מקצועית.

הון של 200K, בערך 40% ממנו בקרנות השתלמות נזילות והשאר בעוש (יושב על הגדר מבחינת אופציות להשקעה, מודע לזה שזאת לא האופצייה הכי חכמה), ניטרלי מבחינת הון של המשפחה (לא מצפה לקבל עזרה כלשהי, וללא צורך לתמוך כלכלית בהורים כשהם יתחילו להזדקן).

השאיפה היא להגיע תוך 10-15 שנים להכנסה פסיבית של 15-20K, לפי החישובים שלי להגיע לשם בתור מתכנת שכיר זה אפשרי רק עם משכורות של גוגל לאורך זמן, וגם זה אם המשפחה חיה יחסית בצמצום, אם הייתי רוצה להיות רווק לנצח זה אולי היה אפשרי אבל לחסוך מהילדים שיהיו לי רמת חיים והשכלה טובה זאת לא אופצייה מבחינתי.

ככה שהמסקנה המתבקשת היא שכדי להגיע לשם צריך מקור הכנסה נוסף מלבד משכורת בתור שכיר.

חשבתי על כמה אופציות:

1) להתמקצע בתור מהנדס תוכנה ולהתחיל לייעץ - יש לי תפיסה די טובה בתחומים של ארכיטקטורה ושיקולים ברמת אבסטרקצייה גבוהה ככה שאני מאמין שאוכל להיות טוב בזה, השאלה היא כמה זמן לוקח עד שמגיעים לרמות האלה, והאם יש טכנולוגיות שיותר קל/קשה להכנס אליהם (או שהתגמול הוא גבוהה/נמוך יותר באופן משמעותי).

2) להריץ פרוייקטים מהצד בתור פרילנסר - יש לי נסיון מהעבודה האחרונה בתוך מפתח full stack, הבעיה היא שאני לא כל כך מתחבר לפיתוח web, והעבודה החדשה היא בתחום אחר שאומנם מעניין אותי הרבה יותר אבל הפוטנציאל שלו לפרוייקטים של אדם אחד הוא אפסי.

3) ללמוד מקצוע נוסף בתחום אחר (סוכן נדלן, יועץ משכנתאות, שמאי..) ולפתח אותו אחרי העבודה ובסופי שבוע.

4) לייבא ולמכור כל מני דברים - תמיד הדליק אותי הנושא אבל אף פעם לא הוצאתי את זה לפועל.

5) להכנס בתור שותף חצי שקט בעסקים שונים - יש לי כמה חברים (מרקעים ותחומים שונים, לא קשורים אחד אל השני) עם אופציות על הפרק להכנס בתור שותף במודל שאני מכניס הון, משתתף באופן פעיל בקבלת החלטות ודברים מאחורי הקלעים, והצד השני מתפעל את העסק באופן שוטף.

ברור לי שבטווח הקרוב אני כנראה רק יפסיד מזה כסף, אבל בטווח הבינוני זאת (אולי ?) דרך טובה להשתפשף על ניהול עסקים, וכשמשהו יתפוס הרווח יכול להיות גבוה.

להקים סאטרטאפ זאת אופצייה (אני כבר מעורב במיזם כלשהו) אבל זה נראה לי כמו סיכון גבוהה לעזוב העבודה בשביל זה, ובשלב הזה אין לי מספיק בטחון ביכולות המקצועיות שלי (ניהולי וטכני).

מה אומרים/ות ? אשמח מאד לשמוע מה דעתכם/ן
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2020 07:17
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2020 08:45
כמה נקודות שחשוב לציין לדעתי:

1. אתה מתעלם מהשכר של בת הזוג, הדרך ליעד שהצבת שונה מאוד עם בת זוג שמרוויחה 5k בחודש או 25k בחודש.

2. להבנתי אתה מתכוון להקריב את רוב הזמן הפנוי שלך ב15 שנים הקרובות (אולי פחות קריטי עכשיו אבל יהיה הרבה יותר קריטי כשיהיו ילדים) לטובת העניין הזה - האם אתה בטוח שזה שווה את זה?

3. יש מצב טוב שבשלב שבו אתה נמצא בקריירה שווה להשקיע את מירב המאמצים בפשוט להפוך למאוד טוב במה שאתה עושה.

אני לא בטוח בכלל לדוגמא שהפער בין להיות עובד בינוני עם עסק צדדי לייעוץ משכנתא לבין להיות עובד חזק (ולקבל שכר בהתאם) הוא חיובי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 00:36
על סמך הניסיון האישי שלי בלבד הדרך הכי טובה להגדיל את ההכנסות:

1. למקסם את השכר בתור שכיר (לרוב ע״י מעבר לעבודה חדשה)

2. לעבוד בתור יועץ בתחום שבו אתה עובד בתור שכיר. תתחיל בלקוח אחד - תשיג אותו דרך רשת הקשרים שלך על סמך הכרות אישית, הבאים כבר יגיעו ביותר קלות.

להשקיע בעסקים אחרים: למה להשקיע בצורה מרוכזת בנכס לא סחיר וסיכון גבוה? יש לך יתרון בקבלת ההחלטות בעסקים האלו? לדעתי עדיף להשקיע במדדי מניות ואם אתה ממש רוצה ״להשתפשף בניתוח עסקי״ אז תוכל לנתח חברות ומניות ספציפיות ולכאורה להרוויח גם יותר מעסק רגיל.

להקים סטראטאפ יכולה להיות אופציה רווחית מאוד אבל רוב הסיכויים שזה לא יצליח. במקומך הייתי רואה איך אני יכול לקבל תשלום על המיזם שאתה מעורב בו וככה גם לקבל את הנסיון המקצועי ולהגדיל את ההכנסות במקביל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 03:28
כדי לקבל תשואה גבוהה יותר.

כבר שמעתי אנשים פה אומרים שההזדמנויות שם רבות/גדולות יותר מאשר, למשל, שוק המניות.

אני נוטה להסכים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 07:32
אני חושב שלהתחיל עסק צדדי בצד שהוא לא בתחום העיסוק שלך כשכיר ביום יום הוא נחמד מבחינת גיוון, אבל הרבה הצלחה לדעתי לא תיהיה בו.

אני לא חושב שמספיק אנשים מבינים מזה אומר לפתוח עסק, אפילו אם הוא צדדי ואפילו אם מדובר במשהו קליל כמו יועץ משכנתאות - רוב העבודה היא לאו דווקא ביעוץ המשכנתאות או בכל שירות/מוצר אחר אותו אתה מספק, אלא יותר בשיווק, inbound marketing - להביא לקוחות בשפה פשוטה.

כמו שאחרים הציעו פה, עסק שנמצא בנישה של העבודה שלך בתור שכיר (כמו יעוץ או פיתוח) היא יותר הגיונית בגלל שאתה כבר נמצא בקליקה ובעולם הזה, יותר קל לגייס לקוחות כי אתה יודע מי הנפשות הפועלות, הטרנדים ובכלל מי נגד מי. בנוסף, הטייטל שלך בחברה בתור שכיר יכול לעזור לך למכור את השירותים שלך, לעומת זאת הטייטל הזה לא יעשה כלום בתור יועץ משכנתאות.

עוד משהו, תחשוב אם אתה צריך לעשות שיחת טלפון דחופה בשעות היום כשאתה עבודה בנוגע לעסק הצדדי, ונניח ששוב העסק הזה הוא ביעוץ משכנתאות, אני בטוח שלחברים בעבודה מסביב ישמע קצת מוזר שאתה מדבר על נושאים שלא קשורים לעבודה בזמן העבודה על בסיס קבוע או תכוף. לעומת זאת, אם תדבר על דברים נשמעים כאילו הם קשורים לאותו מקום כי זה באותה נישה, זה לא ידליק יותר מידי נורות אדמות, גם משהו לחשוב עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 08:19
+1

זה נכון, אם העסק מצליח להרוויח מספיק. אם אתה שותף פסיבי, אתה עלול לגלות שלא נשאר הרבה רווח כי השותף השני מושך משכורת גבוהה מדי שמשאירה את העסק באיזון בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2021 22:21
היי!

אשמח לשמוע אם גיבשת החלטה בנוגע לאחד ממקורות ההכנסה הנוספים?

יש לי גם כמה רעיונות ואני לא בטוחה כמה הם כדאיים עבורי ואיפה כדאי להתחיל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 15:57
בדיעבד יישמתי במדוייק את העצות שקיבלתי פה :)

המטרות שלי לחיים השתנו קצט, אז גם הכיוונים להתפתחות בהתאם:

הגעתי למסקנה שאני נורא נהנה בעבודה, מה שהוציא את העוקץ מהרצון להרוויח הרבה כסף בזמן קצר, מה גם שהסכום להכנסה פסיבית והפרק זמן היו די שרירותיים.

כרגע במקום לחתור למטרה מוגדרת מבחינה כספית, אני מרכז מאמצים באופטימיזצייה של איכות חיים לאורך זמן, תחת ההבנה שמבחינה כלכלית אני בפוזיצייה מצויינת, ככה שמיצוי גובה חיסכון לא נמצא בראש סדר העדיפויות.

פרקטית, הלכתי לכיוון של התמקצעות וחתירה לייעוץ בעתיד, אני אקטיבות בוחר פרוייקטים שמקדמים אותי מקצועית, חלק מהחוזה הלא כתוב שלי עם הבוס הוא שאני ימשיך לקבל חניכה ברמה גבוהה, כרגע אפילו מוותר על מעבר למקום אחר שמשלם יותר אבל לא מקדם אותי מקצועית.

בנוסף לומד הרבה אחרי העבודה, ודואג לבנות לעצמי שם של go to לפתרון בעיות הנדסיות / אלגוריתמיות בקרב חברים מהלימודים וקולגות מהעבודה, בתקווה שבעתיד זה ייתרגם לייעוץ/מעבר לתפקידים בכירים.

ירדתי מפרוייקטים מהצד (לא אוהב להתעסק במה שאני יודע ושווה כסף) ושותפות בעסק (יותר מדי פיזור קשב / כאב ראש, ללא תמורה מספקת באיכות חיים שנגזרת מהכנסה)

ייבוא/ייעוץ פנסיוני זה אולי יהיה תחביב לעתיד כשימאס לי לעבוד ויהיה יותר זמן פנוי, כרגע ירד מהפרק.

הסטארטאפ לא התרוממם, אז זה פתר את הדילמה.