⬅ חזרה לאינדקס

כמה ישראלים סוחרים במניות בצורה ישירה?

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 16:01
שלום

מנסה לחפש נתונים על כמות הישראלים שמחזיקים בצורה ישירה במניות.

הנתונים של בנק ישראל מתייחסים רק לאחוז המניות מסך ההון של משקי הבית בישראל (כ-7%) אך לא לכמות משקי הבית שמחזיקים במניות בצורה ישירה.

הבורסה טוענת בהודעה לעיתונות שמדובר ב-6% מסך האוכלוסיה (אך לדעתי הם מתרגמים את הנתון של בנק ישראל לכמות משקי הבית - שזה לא בהכרח הגיוני).

הנתונים העולמיים מדברים על 55% בארה"ב ו-35% באנגליה. (יכול להביא לינקים אם מעניין).

מישהו מכיר נתונים?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 16:15
אני לא מכירה את הנתונים אבל עושה רושם שבנק ישראל לא מתייחס למניות שנמצאות בקרנות הפנסיה/גמל/קה"ש אלא רק במניות שאדם קנה מכספו (נטו, אחרי הפרשות ומס). אאל"ט באנגליה וארה"ב ההשקעה במניות לצורך פנסיה לא נעשית ע"י המעסיק (ואז הנטו גדול יותר) ולכן אולי ההבדל באחוזים?

אפשרות נוספת זה שבארץ רוב המשקיעים הפרטיים נוטים לשים את הכסף באג"ח ולא במניות?

מסקרן אותי לדעת למה זה מעניין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 16:40
לגבי ארה"ב - הנתונים מדברים על אחזקה ישירה ולא כוללים IRA.

לגבי בריטניה - 2.2 מיליון מתוך כוח העבודה של 33 מיליון, מחזיקים ISA - המקבילה של IRA. - עדיין לא מכסה את הפער באחוזים, ולכן ברור שמדובר גם באחזקה ישירה

אפשרות נוספת זה שבארץ רוב המשקיעים הפרטיים נוטים לשים את הכסף באג"ח ולא במניות?

[/QUOTE]מסקרן אותי לדעת למה זה מעניין אותך.[/QUOTE]

לדעתי הישראלים מחזיקים את זה בנדל"ן ולא באגח. תכלס להחזיק בצורה ישירה אגח או מניות זו אותה פרוצדורה בבנק או בבית השקעות.

אני בשיח ארוך עם פרופ' אמריקאי למימון שחי בארץ, על אודות הרגלי השקעה ושונות בין השווקים השונים. אציין גם שמדובר בשיח עסקי במסגרת מיזם שאנו מקדמים.

אמרתי לו שבסוף ישראלים מחזיקים יותר בנדל"ן כי:

שואה והגירה, מינוף פשוט ומשכנתאות, מס רווחי הון גבוה, רצון להיפטר מהצורך להשכיר מאנשים כל הזמן (בניגוד לארה"ב שיש מודלים מסויימים של בניינים בבעלות חברות ניהול וכד'). והסכמנו יחד שיש עוד סיבה - שישראל טרם חוותה משבר דיור כמו זה שקרה ב-2008 בארה"ב.

ואז רצינו לחפש דאטה שיראה עד כמה הפער הזה גדול, וזה מה שמצאנו עד כה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 18:20
סלט שלם :)

דעתי היא שבבסיס עומד הצורך לתחושת יציבות ובעלות, בניגוד למאות שנים שבהן לא ניתנה ליהודים בגולה בעלות על כלום ושום דבר. לזה אפשר לצרף את היהודי המסולק כל פעם מחדש למקום אחר, למדינה אחרת, לגטו...

הלוואות (מה שאתה קורא מינוף ומשכנתאות) הן לא דבר פשוט בכלל לאף אדם, בטח מבחינה נפשית. זה אומר תוספת סטרס לחיים ופחד מאיבוד פרנסה. להבדיל מארה"ב, כאן אתה מחוייב להמשיך לשלם גם אם יצאת מהדירה.

מס רווחי הון בבורסה התחיל לפני 17 שנה בסך הכל כך שאי אפשר לקשר אותו למניעים בכלל. דווקא היום יש אחוז בעלות (על דירה) נמוך יותר מהעבר הרחוק.

אל תשכח שהבורסה הישראלית היתה די בדיחה עד שנות התשעים ואין בכלל היסטוריה של השקעה פרטית מסיבית בה (כמו באמריקה). לדעתי, הכניסה המסיבית יותר של ישראלים פרטיים לבורסה נובעת מהרחבת האפשרות להשקיע בכל העולם ומזרימת מידע שלא היתה קיימת לפני כן.

אה, וישראל הוקמה על ברכי הסוציאליזם...רכוש פרטי זה פויה :)