⬅ חזרה לאינדקס

מחפש מצגת בנושאי פנסיה, גמל, השתלמות, תיק ממוסה

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 19:36
שלום, מספר חברים בעבודה שמו לב שאני מבין בעניינים האלה (יחסית לאחרים) וביקשו ממני להעביר הרצאה כדי שיבינו סוף סוף מה ההבדל בין המוצרים, מה הייתרונות והסחרונות בכל אחד וכו.

ההרצאה לא צריכה להיות טכנית מדי. היא נועדה לאנשים טכניים אבל כאלה שלא התעמקו בזה מעולם.

המטרה היא שבסופה תהיה הבנה מה ההבדלים, יתרונות וחסרונות של פנסיה, גמל, השתלמות ותיק השקעות רגיל. שבגדול יהיה להם feel של איפה הם רוצים שהכסף שלהם יהיה בכל מצב.

אני מניח שיציצו שאלות כמו "למה לא למשוך כסף מההשתלמות אחרי 6 שנים?", "למה לא להוציא את הפנסיה?", "מה ההבדל בין קופת גמל לפנסיה?", "האם עדיף פנסיה, גמל או ביטוח מנהלים או שילוב שלהם?", הבדלים (ברמה בסיסית) בביטוחים בין המוצרים וכו'

המטרה היא לא להגיע לחישובים ברמה של ניירות אמריקאים מול איריים בטווחים שונים ב- IRA, אלא קצת יותר פשוט. כמובן שאם מישהו הכין מצגת ברמה יותר מתקדמת, אני יותר מאשמח ואולי אכין ממנה סדרת הרצאות.

במידה ומישהו מכם הכין פעם משהו דומה, אשמח מאד לשיתוף כדי שאוכל להשתמש בה כבסיס להרצאה שאעביר.

תודה רבה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 21:30
@זאב
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 22:40
+1

בנוסף, באתר של משרד האוצר יש כמה סרטונים שמסבירים היטב. ניתן לצרף למצגת או להפנות את המשתתפים
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 23:22
אני תוהה למה אני נבחרתי לתיוג פה, האם זה משהו שעשיתי? :lol: ;)

תשלח לי בפרטי את המייל שלך, אני אדאג שתקבל עד יום ראשון במייל מצגת שתסביר זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 23:24
חדמש. אתה חוד החנית של הפורום בעניין הנ"ל. [ועוד כמה דברים חוץ מזה כמובן]
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 23:30
:$
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2020 16:23
יש אפשרות להעלות את המצגת לכאן?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2020 18:14
לא