⬅ חזרה לאינדקס

העברת ניירות ערך ממיטב דש ל-IB

🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2020 13:30
שלום רב,

אני כרגע מחזיק 5 ניירות ערך זרים במיטב דש ואני מעוניין להעביר אותם לברוקר IB האמריקאי.

שפתחתי את החשבון במיטב, ביטחתי את עצמי מהבחינה הזו, וביקשתי מהנציג שיוסיף לחוזה את הסעיף של ההעברת נ"ע זרים:

זה השורה שהוא הוסיף בהערות:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

כעת, שהתקשרתי אליהם לגבי העברת הנ"ע ל-IB, הם טוענים שבגלל שפתחתי את החשבון במיטב בעצמי (טריק שלהם, הנציג פשוט שלח לי קישור ואמר לי להירשם דרך הקישור), אז עפ"י חוק הם לא רשאים להעביר את ניירות הערך ל-IB, אלא רק לישירות לבנק שלי.

עכשיו, בגלל שלא מדובר בסכומים קטנים, אני מפחד מכל העמלות שיקחו לי עד שהנ"ע יגיעו ל-IB (ממיטב לבנק, מהבנק ל-IB).

מישהו שעשה/מכיר את התהליך ויכול לשתף מה האותיות הקטנות ומה העמלות שיגבו ממני בדרך (מיטב והבנקים)?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 13:13
גם מידע כללי למי שעשה את התהליך מברוקרים אחרים יכול לסייע...
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 13:52
בד"כ זה כל מיני חוקי KYC למיניהם שאפשר לפתור ע"י הגעה פיסית אליהם וזיהוי פנים אל פנים.

תבדוק את זה מולם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 13:55
אין אפשרות להעביר ניירות ערך זרים (של חול) ממיטב ל IB וזאת מכיוון שבמיטב דש הניירות לא רשומים עלייך אלה על מיטב דש.

IB לא יסכימו לקבל את הניירות ערך האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 13:55
דיברנו על זה כבר רבות בפורום. חיפוש קצר היה מביא לך תוצאות
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:09
בוודאי שכן (מנסיון).

עשיתי.

מיטב יקחו מה שסוכם איתם.

בנק יקח כמה עשרות דולרים + עמלת שמירת ני"ע לבערך שבועיים, סדר גודל של כמה עשרות דולרים לכל העסק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:37
זה לא טריק אלא זה החוק. פתחת חשבון מסחר מרחוק לכן אתה במערכת סגורה בה אפשר להפקיד רק מהחשבון שלך ולהעביר את הניירות רק לחשבון שלך. אם תעבור זיהוי מלא בהתייצבות אצלם במשרדים תוכל להעביר לאן שאתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:42
אז זהו שלא, הם לא מוכנים להעביר לברוקרים זרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:43
לא יודע מאיפה הבאת את זה, אבל זה לא נכון.

יש כמה ברוקרים ישראלים שעושים בעיות בהעברה לIB (ולפעמים לברוקרים זרים באופן כללי), אבל התרוץ שלהם הוא דוקא בגלל שחשבון היעד בIB רשום על שם IB ולא על שם הלקוח.

אין קשר לזה שהניירות במיטב רשומים על שמם על או שמך (מה שאגב גם לא ממש נכון בפני עצמו, אבל זה כבר דיון אחר).
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:45
אם הם לא מוכנים להעביר ספציפית לזרים אחרי זיהוי מלא הוא יכול להעביר לברוקר ישראלי אחר וממנו בהמשך ל-IB. כמובן שיצטרך לעבור זיהוי מלא שוב, לסגור שוב תנאים להעברה הלאה ולוודא שמוכנים להעביר לזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:47
וזה לשם מה? שיעביר דרך הבנק וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:50
זה הכי פשוט ובלי טרטור למשרדים. השאלה כמה הבנק לוקח על העברה לברוקר זר וכמה זה יותר יקר אם בכלל יחסית לברוקר מקומי שאינו בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:54
אבל זה עם טרטור, אם תרצה להעביר לברוקר זר אתה תצטרך זיהוי מלא, אם זה דרך החשבון בנק הקיים שלך אפשר הכל מהבית.

מה זה משנה? מדברים על הפרש של 100 ש"ח לכל היותר, אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:57
זה מה שאמרתי
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:57
לא מבין, אתה סותר את עצמך:
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 14:58
אם זה מה שהבנק ייקח על העברה באמת חבל על כאב ראש של זיהוי מלא. להעביר לבנק ומשם ל-IB.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 15:37
הבנק יקח פחות מכל ברוקר אחר בהעברה ל IB, לדעתי.

אגב, אם פעם מיטב היו היחידים שלדעתי עשו בעיות בהעברה ל IB, אז אקסלנס גם הצטרפו אליהם. חבר התעניין בפתיחת תיק באקסלנס, והם לא מעבירים לברוקרים זרים או לברוקרים בארץ בכלל. ציטוט מההצעה:

"העברת חשבון מתבצעת לבנק בלבד:

אם לבנק בארץ - משיכת מניות 99 ש"ח.

אם ניירות ערך זרים - 10$ למניה."

ב IBI המחירון גם 10$ לנייר, אם אני לא טועה.

במיטב התענוג יעלה 8$ למניה, או לפי הסעיף המיוחד.

אגב, אותו חבר התעניין גם בפתיחת תיק במיטב (וגם באקסלנס) ואמרתי לו שיכניס לחוזה את הסעיף המיוחד - סירבו לו בשניהם.

חבר אחר שפתח תיק במיטב לפני שנה קיבל את הסעיף עבור עם הגבלה ל 200 ש"ח. אצלי בזמנו היה אותו סעיף במיטב עם הגבלה ל 150 ש"ח. אצל פותח השירשור זה כבר 300 ש"ח. אני רואה מגמה מטרידה, ווטסון.

הברוקרים בארץ נהיים קשסה.. ממש בית סוהר.

בכל מקרה, 5 ני"ע זה נחשב לצאת בזול מהסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 17:48
תודה למגיבים.

תודה, רק להבהיר -

האם צריך לעדכן את הבנק לפני כן?

יש צורך לקבוע פגישה עם בנקאי בנושא הזה או שלדעתך מיותר?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 17:58
ממיטב לברוקר בארץ אפשרי.

ממיטב לבנק בארץ או בחו"ל אפשרי.

ממיטב לברוקר בחו"ל בלתי אפשרי.

לא ולא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 18:19
רק לוודא -

למניה או לסוג מניה?

נגיד שאני מחזיק VT בכמות 10, אז ייקחו לי להעביר את זה לבנק 8$ או 80$?

אז לפי מה שאני מבין מהשרשור, התהליך הוא:

ברוקר ישראלי (מיטב לצורך העניין) => בנק ישראלי (שבו מוחזק החשבון שלי אני מניח) => IB את הניירות חו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 18:31
8$

נכון
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 18:33
יקחו לך 1 סנט למניה עם מינימום של 8$ פר ני"ע, זה לא 8$ FIXED.

הכל מנסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 18:41
אתה בטוח שזה ככה גם בהעברת מניות ולא רק בקניה/מכירה?

מעניין
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 19:34
בוודאות של 100%

זה מאד פשוט, מבחינתם (אא"כ יש לך הסדר מיוחד) העברת ני"ע לכל מקום אחר, בארץ או בחו"ל = עמלות מכירה לכל דבר ועניין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 19:50
אם אף פעם לא סחרת בבנק, אתה עדיין יכול לגשת ליועץ, לעדכן אותו על הכוונה להעביר את התיק לבנק (לא צריך לגלות לו שאתה משתמש בבנק רק כתחנת מעבר) ובאותה ההזדמנות להוזיל את העמלות הקבועות וגם לברר כמה יעלה להעביר בעתיד אם תרצה. להוזיל עמלות אף פעם לא מזיק, גם אם זה יהיה לתקופה קצרה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2020 09:54
תודה רבה על שיתוף ניסיון שלך!

רציתי להבהיר. בהעברה מהבנק לברוקר זר למה הבנק לא ידרוש "זיהוי פנים מול פנים" (אכן הבנק מתחת לאותו צו לאיסור הלבנת ההון)
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2020 10:02
מאד יתכן והוא אכן ידרוש זאת אם לא פתחת חשבון פיזית בסניף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 08:41
אני גם עומד בפני סיטואציה דומה,

פתחתי חשבון בIB לאחר תקופה של כמה חודשים במיטב דש בה השקעתי כ6000 דולר ב9 חברות

התכנון הראשוני שלי היה למכור את כל המניות במיטב ולהעביר את כל הדולרים לIB, אבל למיטב הבנתי הפעולה של העברת דולרים כרוכה בתשלום עמלה גבוהה (התשובות מעורבבות בפורום ככה שלא הגעתי למסקנה חד משמעית)

אני מתלבט מה האופציה הטובה ביותר עבורי:

1. למכור את כל המניות בתיק של מיטב דש (בעלות של 8 דולר עמלה עבור כל מכירה-סה"כ 72 דולר) --> להעביר את הדולרים ממיטב לבנק--> לשאת בעמלה ולהעביר לIB

2. להעביר את המניות ממיטב דש לבנק (לפי מה שהבנתי פה מהפורום בעלות של עמלת מכירת מנייה עבור כל חברה?) --> להעביר את המניות מהבנק לIB

3. למכור את כל המניות בתיק של מיטב דש --> להעביר את הדולרים ממיטב לבנק--> להמיר את הדולרים לשקלים בבנק ולהעביר כרגיל לחשבון של IB בארץ (בלי עמלה למיטב ידיעתי..)

אם זה משנה משהו: כ6 מתוך 9 המניות שאני מחזיק במיטב דש אני רוצה למכור מתישהו בטווח הקרוב כשאהיה עליהם ברווח. קניתי אותם בלי הרבה מחשבה ולפני שבניתי אסטרטגיה לתיק השקעות שלי.

בנוסף, אם יש בפורום הודעה או מדריך מסודר של איך לבצע את ההעברה של המניות מבחינה טכנית במערכות של IB ודרך הבנק אשמח לקבל קישור

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 09:16
אם תבחר למכור במיטב דש, עדיף להמיר את הדולרים לשקלים במיטב דש ואז להעביר לבנק את השקלים, זה ייצא הרבה יותר זול.

עריכה: למה? מכיוון שהמרת מט"ח בברוקר לרוב זולה יותר מהמרת מט"ח בבנק וגם העברת שקלים מהברוקר לבנק היא בחינם לעומת העברת מט"ח שהיא כרוכה בעמלה (אם אני לא טועה זה 15$ במיטב דש). בקיצור - עדיף להעביר ל- IB בשקלים ולהתעסק בשקלים לאורך כל הדרך,זה גם פשוט יותר וגם זול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 13:41
פסגות מאפשרים העברה לברוקר זר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 14:57
זו שאלה שתלויה בעלויות:

• אם יש לך רווחים צבורים של לפחות כמה מאות שקלים, ואתה לא מעוניין למכור את האחזקות כעת, אז תעבור דרך בנק.

• אם אין לך רווחים, זו בעיקר שאלה של עלות / כאב ראש. תשאל את הבנק כמה עולה העברה של ני"ע לברוקר זר, ותעשה חישוב של העלות הכוללת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2023 10:52
דרך איזה בנק עשית את זה? בנק מזרחי לא מוכן להעביר מניות בגלל שאני אזרח אמריקאי (ועכשיו יש להם מדיניות כזו). מיטב דש לא הסכימו להעביר לIB ישירות?
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2023 12:53
מזרחי.

לא.