⬅ חזרה לאינדקס

השקעת הכנסה בהייטק בחברה אחרת - חברת ארנק?

🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 14:01
היום אני עובד בהייטק כעצמאי מול חברה אחת עם הכנסה שנתית של מעל 650K.חשבתי לפתוח חברה לצרכי מס אבל זה לא ממש כדאי בגלל שזה חברת ארנק.

הבנתי שגם השקעה בבורסה עם ההכנסות כחברה גם לא נחשב ואשם עליהם מס רגיל (47%).

אני בנוסף להשקעה מחפש עסק נוסף לפתוח מהצד, חדר כושר או משהו במסעדנות.

אם אנהל את העסק השני מאותו חשבון שממנו אכניס כסף מההייטק - עדין זה יחשב חברת ארנק? האם זה מומלץ לאחד שני עסקים בעלי אופי שונה באותה חברה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 14:11
תראה, ההגדרה לחברת ארנק היא די ברורה

ומדובר על פעילות מתמשכת

אבל אם אתה פותח חברה לגיטימית וצומח לאט לאט

כולם מתחילים מלקוח אחד

כולם מתחילים ממשכורת אחת

לוקח כמה שנים להגיע מעל הרף של חברת ארנק

אבל כל עוד תציג שינוי ולא "סטגנציה", משמע אגירת הכסף

אתה כן צריך לחשוב על אופרציה שתספק אותך מיסויית

גם אם זה רק למספר שנים, כל דחייה חוקית היא מתנה או כרטיס "Get Robbed Later"

אם אתה מבצע את פעולות ה"צמיחה" שלך לאט לאט וצובר עוד מקורות הכנסה ואולי משלם לשכיר (עצמאי לשעבר) ומפיק הכנסה דרכו ועבורו מהלקוח שלו

נראה שאילו צעדי גדילה לגיטימיים עבור תאגיד
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2020 16:48
שאלות מעניינת. לדעתי (לא ממליץ, לא רואה חשבון, לא עו"ד, כן מקליד הודעות רנדומליות באינטרנטים) אין בעיה שחברה אחת תכיל שני עסקים בעלי אופי שונה -- גם שירותים (ההכנסה מההייטק) וגם עסק כגון חדר כושר או מסעדה -- אבל ההתייחסות של מס הכנסה עלולה להיות בהתאם למשקל היחסי של כל אחד מהם. אם ההייטק יכניס מיליון שקל בשנה וחדר הכושר יפסיד מיליון, לכאורה לא תצטרך לשלם מס, אבל אם מס הכנסה יאיר על זה זרקור הם עלולים לטעון שהחיבור מלאכותי ולרצות למסות את ההכנסה בנפרד וההפסדים בנפרד. כאן כבר עולות שאלות כגון האם יבדקו את זה, מה טיב השירותים שתספק (מבחני חברת ארנק) ואיזה מהעסקים יתרום יותר להכנסות. האלטרנטיבה המשקיעה היא להמשיך לעבוד כשכיר בהייטק ולהכניס את הכסף אחרי מס לחברה כהלוואת בעלים. אז השאלה המיסויית ברורה לגמרי אבל כן שילמת 50% על ההכנסה בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 15:50
יש שני דברים שמדאיגים אותי.

1. העלויות של חברה (באיזור ה-20K בשנה) הרבה יותר גבוה ממה שאני משלם היום כעצמאי. ובמקרה שאחרי 4 שנים נשארתי באותו סטאטוס אני אשלם הרבה יותר לרוח חשבון ורישיון עסק "לחינם".

2. במקרה שהעסק השני יפסיד אני יכול למצוא את עצמי רק מכסה את ההפסדים עם המשכורת מההיטק
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 16:17
לא, אולי 10-12

יש הוצאת הקמה (פתיחת חברה+ חשבון בנק) של עורך דין שקיימת בשנה הראשונה, אבל אין לה המשכיות במהלך השנים

רואה חשבון זה כ 600-800 ש"ח לחודש ועוד 1-2 אלף לדוח השנתי

אגרת רשם החברות היא 1130 ש"ח בתשלום המוקדם (עד מרץ)

בשנה הראשונה, סך ההוצאות אכן יכולות להגיע ל 20 אלף

והן כולן מוכרות במס, נתון חשוב
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 17:24
מעניין, מבירורים שעשיתי ראיית חשבון לחברה מתחיל מ1.5K לחודש. אני מניח שאני צריך להשחיז את יכולות המיכוח D:

כמה אחוז הן מוכרות במס?

תאמת שיש עוד דבר אחד שלא חשבתי עליו, המשכורת שלי מגיע מחברה בחול שאינה רשומה בארץ, לכן אני לא מחוייב לשלם מעמ (מעמ 0%).

אם וכאשר אפתח חברה, הסטטוס ישתנה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 22:40
גם ממה שאני מכיר רו"ח 1500 לחודש, דוח שנתי 7000 ומעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2020 22:44
100%

אתה לא באמת צריך אותו בכל השנה

אתה צריך רואה חשבון שמבין שיש הכנסה אחת והוצאה אחת בכל חודש, ואת הפעילות הזו הוא צריך לתמחר, לפחות לשנה הראשונה, אם תתחיל להוסיף עובדים ועוד מלא מסמכי הוצאות, זה יגדיל את השכ"ט

אבל לא יותר מ 1000 ש"ח לחודש

ותבקש לכלול את הדוח האישי השנתי שלך (כי תצוץ לך חובת הגשה)

ותעשה זאת אצל אנשים שאתה מכיר או מי שאתה מכיר שמכיר