🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 18:56
אם יש לך אזרחות זרה, הגירה למדינת האזרחות (או ליבשת האזרחות במקרה של אירופה) מסתכמת בעלייה על מטוס.
מכיוון ששאלת, אני מניח שאין לך אזרחות זרה. במקרה כזה, העניינים קצת מסתבכים. בגדול, אם אתה רוצה להגר באמצעות אשרת עבודה, רוב המדינות מציבות דרישות די גבוהות מהמעביד, שמסתכמות פחות או יותר בהוכחה או הצהרה שאין למצוא את היכולות שלך במדינה הרלוונטית. כמו שאתה מבין, חוץ מעילויים נדירים מדובר על עבודה בעיניים - כמו שאומרים, בתי הקברות מלאים באנשים שאין להם תחליף. מה שצריך להבין זה שהמטרה של הדרישה הזאת היא בעיקר ליצור סיבוך - מעסיקים רבים לא מעוניינים להסתבך עם הבירוקרטיה הזאת מלכתחילה, וזאת בעצם המטרה של כל העניין.
כמו שאני רואה את זה, מאוד לא סביר שתצליח להגר מיד אחרי הלימודים - קשה מאוד לטעון שאין תחליף לבוגר תואר בלי נסיון מהלבנט. אפשרות נוחה מאוד להגירה היא דווקא הלימודים עצמם. אשרות לימודים במדינות רבות הן לא קשות להשגה בהנחה שאתה מתקבל למוסד הלימודים, ובהרבה מקומות ברגע שאתה כבר שם הרבה יותר קל להישאר. אם אתה לא מעוניין לעשות זאת באמצעות לימודי תואר ראשון (מובן לחלוטין, בהתחשב בכך שלימודי תואר ראשון הם כמעט תמיד בשפה המקומית ולימודים בארצות דוברות אנגלית יקרים מאוד בד״כ) תוכל לשקול תואר שני, שיכול להיות נוח הרבה יותר. אפשרות נוספת כמובן היא להתחיל לעבוד בארץ ולנסות להגר אחרי שכבר יש לך נסיון.
בכל מקרה, אני ממליץ לך להתמקד כבר מעכשיו במדינה או המדינות שאתה מעוניין להגר אליהן. תבין את האשרות השונות שקיימות במדינות האלה ותתחיל לבנות לך מסלול. בנוסף, ממליץ מאוד ללמוד את השפה.
בהצלחה.