⬅ חזרה לאינדקס

מיליון בשנה או שקל בשנה

🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 11:13
נניח שאתם חוסכים בשנה מעבודה כלשהי מיליון ש"ח בשנה.

אחרי כמה שנים הייתם מפסיקים לעבוד ?

לחילופין, אם אתם ממש אוהבים את העבודה-

אחרי כמה שנים הייתם מוכנים להמשיך לעבוד בשכר של 1 שקל בשנה ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 11:43
מה הקשר? למה לא לעבוד במשהו שאוהבים וגם לקבל כסף?

* יש בעלי חברות שלוקחים 1 ש"ח כשכר אבל מקבלים מיליונים באופציות ומכירת מניות. זה משדר מסר של אמונה בשיפור תמידי של תוצאות החברה.

תלוי אם רוצים להפסיק לעבוד, תלוי אם החסכון מספיק לרמת החיים המבוקשת, תלוי אם רוצים להשתמש בכסף למטרות נוספות (ירושה, תרומות).

ויש גם קשר לגיל. בגילי אני זקוקה לפחות מאשר הבן שלי כי נשארו לי פחות שנים ואני כבר אחרי הוצ' גידול ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 11:51
כי יש מה שנקרא תפוקה שולית פוחתת. כעבור מספר שנים של צבירת מיליונים כבר לא ישנה לך עוד מיליון או פחות מיליון .

ברור שזה תלוי המון פרמטרים ולכן גם השאלה היא אישית.

בהנחה ואת בת 25, והיום התחלת את חייך בעבודה בה את חוסכת (לא מרויחה) מיליון בשנה, אחרי כמה שנים , את אומרת לא צריכה יותר מספיק לי שקל בשנה ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 11:58
זאת גם דרך לשלם הרבה פחות מס בחלק מהמדינות :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 12:17
8,000,000 נקי (אחרי מיסים), בגדול יספק אותי. יחד עם זאת הייתי ממשיך לעבוד light איזה יומיים-שלוש בשבוע, כי אחרת יהיה משעמם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 12:53
הפתרון הוא למצוא את הדרך לשלב בין העבודות או לעבוד בהן במקביל :)

אני חושב ש4 מיליון יספיקו לי כדי להתחיל עבודה שתיהיה יותר על תקן העבודה השניה (אבל בתקווה יותר משקל יחיד בשנה).
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 13:03
לגבי השאלה הראשונה - רוב האנשים שמצליחים להגיע למספרים האלה (אני בתוכם, ומכיר עוד כמה) ממש לא חושבים בכיוון של להפסיק לעבוד

השאלה השנייה - לא כל כך מבין אותה. אין דבר כזה יותר מדי כסף. יש מצב שבו מיליון שקל נוספים זניחים ביחס להכנסות האחרות שיש לך, לרוב מדובר בבעלי מניות/שליטה בשווי של מאות מיליונים ומעלה
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 13:32
נניח וצברת 200 מיליון. כרגע ייתכן ולא ישנה לך אם בעוד שנה יהיה לך 201 מיליון או 200 מיליון ושקל. איפה עובר הגבול שלך ?

לא כולל דירת מגורים ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 13:54
מי שמגיע למצב כזה רק רוצה עוד ועוד. גם אם בתחילת הדרך הוא פינטז על מספיק כסף כדי לפרוש, במהלך השנים הוא משנה את הרצונות שלו.

עשירים שרוצים להפסיק להתעשר זה ממש אוקסימורון (כן, יש יחידי סגולה בודדים).
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:03
לא, לא הגענו ל-200 מליון :> ... אבל שמתי לב שזה קורה גם לנו.

כלומר כל שנה אני מרחיקה את הגבול...

לדעתי זה שילוב בין הרצון לחסוך עוד (סוג של התמכרות ממש o_o ...)

לבין העובדה ששנינו נהנים ואוהבים את העבודה שלנו כך שהפרישה לא באמת בוערת בעצמותינו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:05
כמה פיתות אפשר לקנות בשקל לשנה? אולי רק גרגיר אחד של חיטה.

ממש לא הבנתי את השאלה.

תן בבקשה נתונים נוספים כדי שנוכל לדסקס את הנושא באופן רציומאלי.

שאלה - מי כאן מחברי הפורום מרוויח מיליון לשנה?

אם צברת 200M לא היית נרשם לפורום המשקיעה אלא קונה אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:37
אתה מניח כאן שאנשים עובדים רק למטרה אחת ולאחר שיגיעו לסכום היעד ישר יפרשו. אני אסתכן ואומר שאפילו בפורום הזה מדובר בחלק מועט עד שולי של האנשים. לשאלתך - כשימאס לי לעבוד.

אם אני הבעלים של העסק בהחלט רואה מצב בו אני לא מושך שכר מהעסק אפילו (אם לא בעיקר) בשנה הראשונה. כשכיר אין שום סיבה שהערך שאני מייצר לא יגיע גם בחלקו אלי. בזמני החופשי אני מתנדב בתחום יכולתי המקצועיות ומספק תמורה אפילו בלי השקל שדיברת עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:50
תגדיר "עבודה"
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 15:10
בסדר גמור אבל למה לתרום את הכסף לחברה אקראית רק מכיוון שבמקרה אני כרגע עובד בה? לא עדיף לקחת את הכסף ולתרום אותו למטרה יותר חשובה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 17:05
:>
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 18:51
8.75

4.669
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 18:59
ולפעמים צריך גם להחזיר חובות

כי על טעויות משלמים

אני מרויח הרבה יחסית(לארץ)

אבל אוהב את העבודה שלי

ויש לי יכולת לגרש לקוחות שלא באים לי טוב

מתכנן לעבוד עד שימאס לי

ולא באמת משנה מרף מסוים אם יהיה עוד כסף

זה נחמד אבל לא יותר
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 20:41
זה מאוד נכון

עם הזמן, המושגים של מה שנראה לנו הרבה או מעט מתאימים את עצמם להכנסות שלנו

גם אם ההוצאות לא עושות את ההתאמה הזאת באותו הקצב (למרות שגם זה אצל רוב האנשים כן)

פשוט ככה בנוי העולם
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 20:46
אני לא יודע להגיד

אני חושב שמה שאתה באמת מחפש זה את ה "Game changing number"

מספר שבו היית משנה מהותית את אורח החיים שלך

מה זה שינוי מהותי? בעייני, זה לא לקנות דירה יותר יפה או רכב יותר יפה

בשבילי - 200 מיליון אכן כזה

5 מיליון - כבר לא

גם 10 כנראה שלא

הנקודה המרכזית היא שאם היית שואל אותי את השאלה לפני 10 שנים - הייתי אומר לך ב 100% שכן

***זה לא אומר שאני לא אשמח לקבל עוד, או לוותר על 5 או 10 מיליון. ממש לא.

מקווה שעניתי לך
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 21:03
מקבל את הערתך ומשנה את שאלתי בהתאם.

החל מאיזה סכום צבירה הייתם מוכנים להמשיך לעבוד , לחסוך מיליון בשנה ולתרום 999,999 ש"ח.

הכוונה שלא היית משנה את אורך החיים שלך כי אתה כבר גר בבית מושלם וכו'

השאלה היא לא מתי להפסיק לעבוד אלא באיזה שלב תחליט לתרום 99.99% מהשכר
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 21:08
שמעת על מישהו שעשה את זה? אפילו וורן באפט שהתגאה תמיד בכך שהמשיך לחיות באותו בית ועם אותה מכונית כבר 50 שנה, גם הוא רוצה עוד ועוד כסף.

נראה לי שמתישהו זה הופך למשחק תחרותי מול אלה שנמצאים באותה רמת עושר פחות או יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 21:36
כשתהייה ביל גייטס...
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 21:41
לא ברור לי למה לתרום 99.99% מהשכר ולא ממהון?

ולתרום 50% זה לא טוב?

ומי אמר שזה נכון לתרום?

ומה הקשר להון?

אולי גם מי שמרויח 10,000 ומחליט לתת מעשר?

בקיצור שטויות
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 21:50
+1
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 22:04
אני מניח שהשאלה היותר רציונלית היא מאיזה סכום צבירה, אנחנו נשנה מהותית את ההתנהגות שלנו.

ולשאלתך, היעד משתנה תדיר. אם לפני כמה שנים רציתי להגיע לסכום מסויים בתיק השקעות, אז היום היעד השתנה ואני מתעסק בתחומים אחרים.

הקונספט שאנחנו מנסים לענות על שאלתך, הוא זה שיעדים משתנים עם הגיל\זמן\הישגים.

הדבר יחיד שקבוע הוא התפתחות ושינוי אצל אנשים הישגיים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 22:15
אני - אף פעם

זה כבר לא קשור להכנסות, זה קשור לאופי/אמונות/חינוך/עקרונות ודברים מהסוג הזה

יש אנשים עם הכנסות מאוד צנועות שתורמים הרבה יותר גם באחוזים וגם אבסולוטי מאנשים עם הכנסה מאד גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 22:16
מעניין....

איך אותה אמירה יכולה להישמע כל כך שלילית אצל משתמש אחד...

וחיובית אצל משתמש אחר...
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 22:48
:>

אני מודה באמביוולנטיות בנושא. מהצד, אנשים עשירים מאד נראים לי די אהבלים בבחירות הצרכניות והחברתיות שלהם כפי שמשתקף בתקשורת או בדפי האינסטגרם שלהם, וחלק קטן ביותר מפנה את המרץ להרבות טוב מעבר לעסקיהם.

אני חושבת שאנשים שמתעשרים מאד גם משתנים מאד אבל לקרוא לזה התפתחות נשמע לי מוגזם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 03:20
זה פשוט הבדלים בגישה וצורת התבטאות, אני חווה דברים בצורה אחרת מ @בת העמק אבל המהות זהה בעיקרה.

היא פשוט מנסחת זאת בצורה מעט אגרסיבית, ואני קצת יותר נייטרלי.

הכבוד ההדדי הוא עדיין שם, למרות שאני לא מסכים עם חלקים ממה שהיא אומרת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 03:34
1. את תאמיני אם אני אגיד לך שהם מהווים רק חלק קטן מגזרת העשירים? :)

2. נו שוין, לא כולם יכולים להיות "מענטש", חלקם לא בדיוק "גרוייסע מציאה"

הרבה יותר מחלק קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 10:50
לא כל מי שתורם עושה זאת מסיבות של להרבות טוב ודי רואים את ההבדלים ביניהם.

אתה זוכר שנוחי דנקנר נחשב לתורם נהדר? באמת היו לו כוונות טובות אבל הבעיה היתה שהוא תרם את זה רק מכספי החברה ולא מכספו הפרטי. כלומר, כל מי שהשקיע במניות החברה (ומי שהילווה לה) נאלץ להשתתף בתרומות בלי ששאלו אותו ולדנקנר היה אחוז לא גדול במניות.

כשביל גייטס או וורן באפט או מקנזי בזוס מצהירים (ופועלים) שיעבירו את רוב הונם לתרומות, הם מתכוונים להון העצמי שלהם ולא של החברה.

אבל אנשים כמוך שגם פעילים ממש בהתנדבות, זה אין הרבה
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 10:50
@בת העמק

את מבינה את הכינוי שלי כעת?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 14:55
אני מצטער, אבל זה הקישקוש הכי גדול ששמעתי

אין מפלט\מקלט מס יותר גדול מפילנטרופיה

למה לכולם יש קרן על שמם? את חושבת שזה כספם?

זה פשוט מגוחך שחושבים שהם אישית תרמו משהו שלא הפיק להם יותר תועלת כלכלית מכל שקל שהם הוציאו

מי שתורם באמת, לא מחפש חשיפה, אלא אם הוא מחפש עוד כסף של תורמים אחרים ש"יצטרפו" אליו למסע להיות בני אדם טובים ונחמדים

רק כי חילקו משהו למישהו שהיה להם הרבה ממנו וזה חסך להם לשלם אותו למישהו אחר (מיסים)
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 15:38
נכון, האמת שהתלבטתי אם לכתוב את זה כי כבר ככה נחשדתי בגישה שלילית.

כן, זה כספם. נדמה לי שניהול הכסף לתרומות דרך קרנות משפחתיות זה מה שנהוג אצל העשירים בארה"ב. יש הרבה פייק בנושא ואני מניחה שכל אחד מבני המשפחה מקבל שם שכר לא קטן אבל יש כללים ברורים ואני מניחה שזה מפוקח.

אדם יכול לתרום ולחשוף את תרומתו, זה לא סותר אחד את השני. צירוף עוד תורמים לקרן ייעודית הוא רעיון לא רע בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 16:00
זה בהחלט מפוקח - קוראים לזה תכנון מס

זה חוקי וכשר (שילמת שכ"ט שמן שזה יהיה כך)

אבל זה לא פילנטרופיה

אני טוען על האופן שבו מציגים את התרומה שלהם, את הנדיבות וכמה כאלה שחושבים לשנות את הדעה הרעה עליהם

אם הם הרוויחו אותו זה באמת כספם

בפועל, אם תשאלי פקיד, אם הם לא שילמו על זה מס, זה עדיין לא כספם

לכן הם ממירים את כספם ל"כסף בשליטתם"

זה הבדל חשוב

בכל מקרה, קרן לא יכולה להיות קיימת כדי "להשמיד", היא צריכה להיות שם כדי ליצור "ולעזור"

לכן, מה הפליאה שכל הקרנות הללו "עוסקות" בדברים "טובים"

זה משהו ייחודי, בונוס תדמידי למתכנן הנבון

טראמפ לדוג', תיכנן מיסים באופן נבון במשך שנים בתחום הנדל"ן

אבל אנשים משום מה חושבים שהוא לא עושה\יודע לעשות כסף כי עסקיו "מפסידים"

(זה בהקשר לפירסום דוחות המס שלו לאחרונה)

אותם אנשים חושבים שהפילנטרופיים הנ"ל תורמים להם במשהו חוץ מלנצל (ע"י תכנון) את כספי אותם אזרחים

ורוב אותם פילנטרופיים לא ממומסים ע"י ארה"ב במסגרת עסקייהם, כי תאגידיים רשומים במקומות אחרים

אז אולי הם תורמים (בפרומיל) לנזקקים אמיתיים באפריקה או בהודו

אבל הם דורכים על הראש של כל הפנאטיים ה"מקומיים" שלהם וחושבים שהם מושא הצדקה

ואינם מבינים שהם הקופה עצמה

ומה הקטע עם ההאדרה של אותם אנשים בודדים?

הם שק של כסף לכל מי שהם עוזרים

ואריזה יפה לכל מי שלא
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 16:11
אם הוצאת מיליארד דולר ברוטו על כילות נגד יתושים באפריקה, היית במקום זאת יכול לשלם 200 מיליון דולר לממשלה במיסים ואז היו לך 800 מיליון לקנות בהם איים באוקינוס השקט או עשרות מכוניות יוקרה. יש אנשים שבוחרים להוציא את הכסף על מה שנראה להם חשוב במקום לתת אותו לממשלה כמיסים, זה לא הופך את מה שהם עושים לפחות צדקה. אני יודע שאני הייתי נוהג ככה לו הייתי מיליארדר בן 70.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 16:25
אני חשבתי שזה סוג של הומור אירוני לקרוא לעצמך צדיק נסתר ככינוי.

תחליט או נסתר או רוצה שכולם ידעו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 16:27
תחפש את המילה צדקה במילון

אולי תחשוב אחרת, ואולי לא

אני חושב אחרת

אני חושב שזאת לא צדקה, אלא רק תרומה

מניעי התרומה הם מה שיוצקים את המילה צדקה למה שהם עושים
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 16:28
פסאדו-אנונימי

כמו ש"נחמדפה1" :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:02
לא הבנתי
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 18:25
אין לאף אחד פה מושג מי אני בחיים.

זה היופי באנונימיות

וזה היה הכינוי שלי הרבה לפני השרשרור הזה

אז כבר החלטתי מזמן להיות נסתר במעשיי גם בחיים
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 08:06
הכוונה אותה כוונה. באיזה שלב תחליט שצברת די הון ומעתה והלאה כל שקל שתרויח תפנה לא לצריכה האישית שלך ושל משפחתך אלא לטובת החברה וזאת משום שאין לך עוד צורך בכסף.

מי אמר שזה לא טוב ? השאלה הייתה אם יש רף מסוים שמעליו תגיד- לא צריך יותר.

אבל כמו שבת העמק כתבה נראה שבני אדם תמידי ירצו יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 20:06
אין לי מושג לגבי אחרים

וכדברי רחל המשוררת :

"רק על עצמי לספר ידעתי"

אני תורם ללא קשר למצבי הכספי מזה לא מעט שנים

יכול להגיד שגם בשנים קשות תרמתי

מצבי הכספי הנוכחי הינו גם בגלל ירושה ולא רק בזכות כישוריי.

עשיתי חשבון גס וגיליתי שבמהלך חיי

כבר תרמתי מעל ל7 ספרות בשקלים.

ואני לא חושב שאני טייקון או משהו

רק אדם שרוצה לעשות טוב.

התרומה יכולה להיות בכסף או בעבודה(שווה כסף)

תעשו טוב ותפיצו טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 01:02
ואם נחזור לנושא המקורי:

אני אישית כנראה אוריד משמעותית אחוזי משרה ואת הזמן הפנוי אנצל כדי לתרום למיזם חברתי ללא מטרות רווח שאני אחד ממקימיו. אז זה לא להרוויח המון בעבודה שאתה פחות אוהב ולתרום המון אלה להתעסק במה שאתה אוהב ולתרום מעצמך לחברה אחרי שכבר עשית לביתך.

הייטק זה נחמד אבל זה לא תחביב שלי ומקצוע\תפקיד שלי לא מגדיר אותי. לחץ לאורך זמן זה לא דבר בריא (לחץ עבודה נשאר גם כאשר לחץ נפשי של לאבד מקום עבודה נעלם כי יש לך את הפאק יו מוני ובשלב מאוחר יותר כאשר אתה תאכלס יכול להיות כבר עצמאי כלכלית).

מה שכן, אכן היעדים משתנים. הגעתי ליעד המקורי וגיליתי שהרצונות השתנו. זאת אחת הבעיות - לדעת להגיד: "מספיק!". הבעיה השנייה זה לצאת מהבועה המאוד נוחה (גם אם מלחיצה) של הייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 20:47
השאלה הראשונית שלי הייתה - החל מאיזה שווי תתחיל לעשות רק לחברה ולא לביתך. ללא קשר אם אתה אוהב את עבודתך או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 21:05
תלוי כמה מספיק לך עבור הרצונות שלך (צרכים זה 'קל' יחסית, מיליונים ספורים ואתה שם) וזאת בהנחת כלל 3.5% ליתר בטחון ולא 4%. ומכיוון שיש מספיק אנשים בפורום שמכירים אותי אישית אני לא מעוניין לחשוף מספרים.

חוץ מזה העולם אינו בניארי (בוא לא נגיע לרמה הקוונטית :) )

אז אם כייף לך בעבודה אז למה לא למהשיך לצבור הון ומבקביל להתנדב בשעות הפנויות?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 22:15
על החלק הראשון: אני עובד כי אני בנקודה מאוד ייחודית, בתפקיד מאוד מעניין, ונהנה לעבוד על מוצר חשוב לחברה המפתחת, וגם המדינה מרוויחה מאוד מזה. חשוב למשוך קדימה, כל אחד בתחומו, גם אישית, גם משפחתית, גם לחברה ככלל. לכן אני מגביר אה הלחץ בשנים האחרונות, לא קשור לכסף. אפסיק כשימאס, לא נראה קרוב כרגע, אולי 10 שנים, אין לי מושג. כלומר אחרי אולי 15-20 שנה בסכומים שדיברת עליהם.

על החלק השני: זה אולי מתאים למנכ״ל או נשיא. לא למפתח ״רגיל״, אחד בצוות של עוד אלף על אותו דבר. לא רלוונטי. החברה היא למטרת רווח, והיא מרוויחה, ולכן באופן עקרוני לא הייתי מוכן לשנייה לסיפור כזה. אני לא קשור נפשית לחברה שעובד בה, לא בניתי אותה, בכלל זו חברה אמריקאית, מה לי ולה שאתרום לה? מה לי ולאמריקאים? שתסתדר לבד עם מאות המליארדים שלה, ואם לא, אז לא. בקיצור, השאלה שלך לא רלוונטית עבורי.

מוסיף: החברה שלי בקורונה הכפילה 2:1 תרומות עובדים, שזה פשוט מדהים. תרמתי 1000₪, עבור 2 הילדים שיש לי מתחת ל 18, והחברה הוסיפה 2000₪, שזה יפה מאוד. בתנאים כאלה כן. תרומה לישראל, לא לחברה אמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 22:29
תרמת לילדים שלך? או שפיספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 22:35
התכוונתי לזה שהיה מענק קורונה מהמדינה של 500₪ לילד, ויש לי 2 מתחת לגיל 18, ובדיוק נפתחה האפשרות לתרום דרך החברה עם הכפלה פי 3, אז ישר גלגלתי הלאה לאחת העמותות.

חבל שבסבב השני החליטו לא לתת מענק ל 1% העליון, כאילו זה משנה אם נותנים ל 99% או ל 100%. היה חוזר למדינה כפול. אותי הקטנוניות הזו הרתיחה ממש, והמדינה הפסידה כסף אמריקאי טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 07:26
היה סבב שני? אני רק זוכרת 750 ש"ח לכל אחד.

זאת לא קטנוניות מצד המחוקקים לדעתי אלא מצד ה-99%, פשוט התיישרו להחלטה פופוליסטית. האמת שגם המענקים האלה לשאר האוכלוסיה היו מטופשים מבחינה כלכלית ונועדו אולי לתת אקמול להמונים. את הכסף היה צריך לשמור למי שנפגע מהמצב. לתת עזרה נדיבה יותר לבעלי עסקים שנאלצו לסגור או לצמצם מאד את הפעילות ולהגדיל את אחוזי האבטלה למי שיצא לחל"ת או פוטר.