⬅ חזרה לאינדקס

אזהרה לגבי קלגמל

🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 19:20
אז בסוף מאי כשהבנתי שקלגמל הם היחידים שעושים IRA בלי סכום מינימלי, הגשתי להם את טפסי ההצטרפות

שלטענתם התהליך אמור לקחת עד 10 ימי עסקים.

אחרי כמעט חודש שלא ראיתי שום התקדמות פניתי לשירות שלהם שטענו שהקרן נפתחה.

להפתעתי ראיתי שהכסף שלי עדיין בקרן הקודמת בכלל, ושאלתי גם איך אפשר להתחיל לסכור.

ומאז במשך חודשיים השירות שלהם רק חזר על עצמו שלאומי יצרו איתי קשר לגבי איך לסכור במערכת שלהם,

לא משנה מה כתבתי להם על זה שהכסף עוד לא עבר, על זה שאני ממתין יותר מידי זמן, הם שלחו אותה הודעה כל פעם בלי התייחסות למה שאמרתי.

ביקשתי לדבר עם מנהל והפנו אותי לאסף, שהבטיח שהוא על זה והכל יסתדר עד סוף השבוע, כעבור שבועיים כשפניתי לאסף שוב כי כלום לא הסתדר, הוא טען שאין כסף בקופה ולכן אי אפשר לשכור.

מסתבר שרק עכשיו שמו לב שכלל שלחו להם את הכסף אבל לטענתם לא אמרו להם למי הכסף שייך.

אחרי עוד שבועות של נסיון להבין איך לפתור את זה, ביקשתי להעביר את הקרן ופתאום אסף מתקשר ומציע פיתרון, אמרתי לו את הסכומים המדוייקים שהועברו אליהם מכלל והוא שייך אותם אליי. זה היה לפני כמה שבועות ומאז עדיין אין לי אפילו אפשרות להתחבר למשתמש בקרן כדי לבדוק אם הסכום באמת נכנס, שלא נדבר על לסכור בכסף.

ארבעה וחצי חודשים והכסף שלי עומד באוויר, לא מושקע, בלי שירות לקוחות נורמאלי שאפשר לפנות אליו.

אסף הפסיק לענות לי להודעות, לא יודע אם בגלל הסגר או שפשוט אין לו תשובות.

אני רוצה להעביר את הקרן לחברה שמציעה שירות לקוחות מתפקד, אבל לא יודע אם הכסף יעבור עם הכרן ולא יפול בין הכסאות.

הזהירו אותי שהשירות שלהם נוראי, אבל חשבתי על זה שבIRA אני בקושי אצטרך לפנות אליהם. טעיתי בגדול, לא תיארתי עד כמה שירות יכול להיות כל כך גרוע.

ראו הוזהרתם
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 20:47
במאי קרה לי מקרה דומה איתם חיכיתי לתשובות,הנפקת טפסים, תגובות במשך חודשים, אין שרות לקוחות, עונים על דברים לא קשורים לתוכן המייל.

ביקשתי גם לדבר עם מנהל אבל זה לא עזר בכלום.

לשימחתי הכסף מעולם לא עבר לשם.

התחלתי את התהליך עם חברה אחרת ותוך פחות משבוע הכל הסתיים ועבר בהצלחה.

אגב הם שינו שם לאחרונה ל "Slice"

ממליץ להתרחק מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 13:47
אני פתחתי קופת גמל להשקעה מחקת מדד S&P500 של סלייס (לשעבר קל גמל).

ביצעתי כבר 2 הפקדות (לא גדולות יש לציין) אבל בשני המקרים הכל עבר חלק.

גם השירות לקוחות שלהם בוואטסאפ היה דיי יעיל ומהיר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 14:05
אותו מקרה, התחלתי תהליך מעבר אבל ברגע שהבנתי שהדברים לא מתפקדים בקשתי להפסיק את המעבר ולחכות שתהיה לי צבירה מינימלית להצטרף לIRA עם שירות סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:16
זה לא מפתיע, כי זה לא ה IRA

השירות ב IRA פשוט לא קיים וכנראה עושה להם את הכי הרבה "כאב ראש" כלכלי
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:22
אין איזו אפשרות להגיש להתלונן עליהם או להגיש איזו תביעה ייצוגית אם יש כל כך הרבה שנפגעו מהשירות הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:23
מצטרף, החויה שלי מאוד דומה לתיאור של @Yuval328

תליך פתיחת הקופה לקח מעל חודש, עם אינספור פניות מצידי לקדם את התהליך. בדיעבד זה היה red flag מאוד גדול שהתעלמתי ממנו.

כרגע אני ב-limbo. השירות לקחות של קלגמל מפנה אותי לדבר עם הברוקר שבחרתי לסחור דרכו(לאומי) בלי לספק אפיק תקשורת מוגדר ואילו לאומי לא יודעים איך לאכול אותי.

אם לא היו נעשות כבר כמה הפקדות לקופה של קלגמל קרוב לוודאי שפשוט הייתי פותח קרן השתלמות מנוהלת במקום אחר, מגיע לרף כספי שמאפשר IRA בגוף נורמלי ומנייד לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:31
כן, זאת הבעיה העיקרית שלהם

ההתנהלות עם פתיחת חשבון בלאומי

אני רוצה להגיד מנסיון שבחשבון השני (עבור הגמל) שפתחתי בנק לאומי היה זה שעשה את הבעיות, הוא זה שנמע את פתיחת החשבון והתעלם מכל מיני פניות

כשהגעתי לבנק לבדוק מה המצב, הם פתאום "מצאו" מסמך שאיכשהו אני "צריך לאשר" וזה למה זה תקוע

אין לי מידע על הפתיחה הראשונה לפני 3 שנים, היא דווקא היתה "בסדר"

בכל מקרה, לאחר שהם פותחים חשבון, כל עוד לא מועבר לשם כסף, החשבון סגור "דיגיטלית"

ברגע שקל-גמל מעבירים לשם כסף מהבנק המתפעל (המקום שאליו המעסיק מעביר) החשבון מופעל ואפשר לגשת אליו

למי שאין פרטי כניסה חייב לדרוש אותם מהבנק שבו הוא יודע שיפתח החשבון

בקיצור, הפיתרון הוא לחץ על שני הגורמים ומכתב לרגולטור

בנוסף, תמיד אפשר להתקשר ולצעוק על אנשים שלא קשורים ושהם ימצאו את האנשים הקשורים ויביאו אותם לשיחה
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:45
אני אתן לזה עוד שבוע ואז או שאנסה ברוקר אחר דרך קלכמל או שפשוט אפתח קרן השתלמות מנוהלת במקום אחר.

כרגע נוטה לפתוח קרן במקום אחר כי לא בטוח שהממשק מול ברוקר אחר יהיה יותר מוצלח.

טוב להגיע פיזית לבנק זה חתיכת סיפור עכשיו, כן יצרתי קשר עם בנקאי באחד הסניפים בעיר שלי והוא פתח פניה לאיתור קרן השתלמות. מעבר לפניה(ואני גם לקוח לאומי) הם לא מצאו במערכת שלהם שום דבר שקשור לשם שלי בשום צורה. בעקבות ההסבר שלך על המכניקה אני גם מבין למה.

מה סוג החשבון שלאומי אמורים לפתוח(ממש חשבון בנק עם מסגרת אשראי וממשק ניהול דרך האינטרנט או משהו אחר שמאפשר רק מסחר)? ומה ה"song and dance" שצריך לעשות בשביל שהם יפתחו אותו. כי כרגע הסניף שאני בקשר איתו אומנם מנסה לעזור אבל לא ממש מבין מה אני רוצה ומי שלח אותי.

*מנסה להבין מה הממשק(בזכותך לפחות הבנתי שהכסף קודם עובר לחשבון הבנק של קלכמל בפועלים ורק אז עובר לחשבון שלאומי אמורים לספק) בשביל לזרזר תהליכים ושאוכל להסביר את עצמי טוב יותר ללאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 17:05
משווה ומעלה,

הבן אדם כל כך נטול תודעת שירות שכאשר אני מציג בפניו את הכשלים שלהם וה"פאדיחות" שהם עושים,

הוא לא טורח למרוח אותי או להגיד X Y Z , אלא פשוט עונה בשתיקה...

שומר נפשו ירחק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 17:07
זה חשבון על שם "קל גמל", ואתה מורשה לבצע פעולות שמוגבלות למסחר בלבד (בלי עוש)

עצם העובדה שיש לך כבר גישה לממשק של לאומי זה אמור לצוץ לך כאחד החשבונות שלך ברגע שזה עובד

רק שמישהו ב"טכני" של לאומי אומר לקשר את המשתמשים

לגביי התשלום שהמעסיק מעביר או אתה לצורך העניין, כאשר הוא מגיע להפועלים, קל גמל אמורה לשייך אותו ולבצע העברה לחשבון המשוייך אלייך (אם הוא קיים)
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 17:16
לצערי עברתי איתם דברים ממש זהים לנאמר כאן עוד כשהיו קל גמל ואכן שוחחתי עם מנהל השירות שלהם מר' אסף שאישית השתדל ואכן עזר לי מאוד אבל לא לפני שעברתי את כל מסכת הייסורים ששירות לקוחות העביר אותי ......לפני מספר ימים שלחתי ווסאפ למר' אסף בעניין אחר והוא חזר אליי במיידי והבטיח לטפל בבקשתי ...נכון לרגע זה ממתין לטיפולו .

התכוונתי בימים אלה לפתוח IRA דרכם אבל ולאור הנאמר כאן אני בספק

אשמח אם יש למישהו כאן ניסיון טוב עם משווק טוב ודמי ניהול שפויים לפתיחת קרן IRA

כרגע קבלתי הצעה מהלמן אלדובי בעלות דמי ניהול 0.3% שנתי עם מינימום של 200K

אשמח לקבל הצעות רעיונות והמלצות מחברים כאן

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:37
כשאתה אומר חשבון על שם "קל גמל" אתה מתכוון שכבר יש להם חשבון "master" על השם הזה בלאומי והבנקאי צריך לפתוח לי user תחת אותו master ואז מישהו מהמחלקה הטכנית צריך לקשר את ה-user הזה תחת המשתמש הרגיל שלי בבנק, כלומר מה בדיוק הייתה הבקשה שלך מלאומי(אני מבין שעברו 3 שנים)?

אם אני מבין נכון ברגע שיש לי חשבון בלאומי למסחר(non activated), אני צריך לצור קשר עם קל גמל ולתת להם את הפרטים של החשבון. הם ישייכו אותו תחת המשתמש שלי בקל גמל. ברגע שתתבצע העברה ראשונה מקל גמל לחשבון מסחר שלי בלאומי, אפשר יהיה activate את החשבון בלאומי למסחר ואחרי זה אני אקבל גישה אליו תחת השם משתמש שלי בלאומי וסוף כל סוף אהיה מסוגל לסחור?

היו לך מקרים שקל גמל לא העבירו את ההפקדות שלך מחשבון הבנק שלהם לחשבון המסחר שלך שדרשו ממך ליצור איתם קשר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:40
לא. הם פותחים חשבון נפרד לכל לקוח (ולפעמים גם 2 או 3, תלוי איזה קופות יש לך).

לא ממש.

קל גמל הם אלו שפותחים לך את החשבון והם אלו שצריכים להעביר לך את הפרטים של החשבון.

עריכה (מסתבר שקצת טעיתי קודם):

קלגמל צריכים להפנות אותך לבנק כדי לפתוח את החשבון. כלומר אתה לא יכול ללכת מיוזמתך אלא צריך ללכת רק אחרי הפניה שלהם. בנוסף, בגלל שזה חשבון שהוא חצי שלהם והם אלו שמפנים אותך לפתיחה, הם כם אמורים לדעת את המספר שלו ואתה לא זה שאמור להעביר את הפרטים לקלגמל.

בגדול כן.

אומנם לא בקלגמל אלא בחברת גמל אחרת, אבל כן קרה לי שהפקדות לא הגיעו או התעכבו. לפעמים זה הסתדר לבד ולפעמים הייתי צריך להתקשר כדי לסדר את זה.

אבל בד"כ זה עובד בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:48
פשוט תענוג שהשירות לקחות של קלגמל שלח אותי במספר הזדמנויות לדבר עם הברוקר שבחרתי לפני שהם סיימו לעשות דברים בקצה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:54
יודע מה, במחשבה שניה כנראה שטעיתי.

עכשיו אני נזכר שחברת הגמל שולחת אותך לבנק כדי לפתוח את החשבון. אתה אומר להם באיזה סניף אתה רוצה והם דואגים לשלוח לשם מסמכים, אבל בד"כ אתה צריך להגיע פיסית לסניף כדי לפתוח את החשבון.

ככה זה היה כשפתחתי במזרחי דרך ברוקר אחד. וכשפתחתי בלאומי דרך ברוקר אחר אומנם נחסך ממני ההגעה פיסית לסניף כי כבר הייתי לקוח של לאומי, אבל הפתיחה הייתה כשדיברתי טלפונית עם בנקאי מהסניף של לאומי.

הקטע שאתה לא יכול ללכת מיוזמתך לפתוח ככה סתם חשבון בבנק אלא אתה צריך את ההפניה מהחברת הגמל (כדי שהבנק ידע מה בכלל הוא צריך לפתוח לך).
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 19:35
אני אבדוק עם קלגמל לקבל "מכתב הפניה" אל הבנק.

תודה ושוב תודה גם ל-@קפה שחור. הזוי שאני צריך לקבל "תמיכה טכנית" מפורום אינטרנט במקום לקבל אותה מהמקום שגוזר % מקרן ההשתלמות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 21:13
כן, לאחד העובדים שלי לקח איזה חודשיים לשייך העברה עד שיצרתי איתם קשר

כל שאר השאלות, מה ש @roneng ענה
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2020 00:23
הייתי עם קל-גמל בעבר.

פתיחת החשבון היתה יחסית חלקה, אבל לקח להם לא מעט שיחות עם חשבת השכר בחברה והסוכן הפנסיוני בחברה עד שההפקדות שוייכו. לדעתי היה עיכוב של חודש בשיוכים, ולי אין הרבה סבלנות לשטויות בירוקרטיות, אז הייתי יושב עליהם כל שבוע.

זו היתה תקופה שהיה לי חשוב להגדיל את הקופה במהירות בגלל המגבלה של ה 10% לני"ע מסוג מניות שהחוק מגביל. כמובן שלא רציתי לקנות כמויות פיציות כי זה דבר יקר מבחינת עמלות. לכן מה שעשיתי היה להפקיד מידי חודש מהנטו.

וזה גם עשה צרות כי ההפקדות לא היו משוייכות. לטענת אסף הבעיה היתה ההבדל בסכומים בין חודש לחודש שמנע מהם לזהות את ההפקדות שלי, ועל כן אסף אמר לי: בכל חודש שלח לי מייל של סכום ההפקדה, ואני אשייך. זה מה שעשיתי וזה פחות או יותר עבד, אם כי היה מטרד.

בסופו של דבר עברתי מהם במסגרת קבוצת רכישה ל IRA של הפניקס-אקסלנס, ושם השירות בזמן הניוד התברר כזוועה מהסרטים, והוא באיכות נמוכה כשצריכים משהו משהו מהם.

למזלי, לאחר שהמעבר האינסופי הסתיים, אני כמעט ולא פונה אף פעם לשירות שלהם, וההפקדות עובדות בסדר מעצמן (לא הפקדתי עצמאית שם כמעט אף פעם כי כבר לא צריך).

זוכר במעבר מק גמל שהפניקס-אקסלנס עשו טעויות, שעיכבו את המעבר, ולאחר שהטעיות סודרו, חיכיתי וחיכיתי למעבר, ובסוף פניתי שוב להפניקס ולאחר בירור התברר שקל-גמל סירבה להעביר כי הפניקס לא סימנו נכון באיזה סעיף מה לעשות עם המזומן.

ואז היה צריך ליזום תהליך ניוד מחדש. הייתי צריך לדבר ולהחליף מספר מיילים עם אסף עד שכבודו התרצה על התהליך הבירוקרטי בטפסים.

תקופה קשה נפשית. חשבתי שאני אשתגע :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2020 00:58
meh, לקח לי שנה ו3 חודשים לעבור לאקסלנס.

IRA דורש סבלנות :)