⬅ חזרה לאינדקס

פערי תשואה יומיים בקרנות מחקות

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2020 14:30
{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

הבנתי שיכולים להיות פערים שנתיים של כאחוז בין קרנות שונות אבל איך ביום אחד יש פער כל כך משמעותי?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2020 14:59
פער יומי דווקא הרבה יותר סביר מפער שנתי. הפער הזה נובע משיטות העקיבה של הקרנות (כנראה שהחוזים העתידיים שכל קרן משתמשת בה שונים קצת) ואני חושב שהוא יתוקן בימים הקרובים, ודווקא להסתכל על פער שנתי זה משהו יותר יציב (עם שונות פחות גבוהה, אם אתה אוהב לדבר סטטיסטיקה) שבגדול נותן לך אמד יותר טוב לכמה איכותית העקיבה של הקרן אחרי המדד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 00:49
זה נכון רק לקרנות ישראליות? כי אני חושב שקרנות אמריקאיות כמעט תמיד זהות לשינוי המדד היומי, לדוגמא במקרה הזה QQQ. השאלה איך אפשר להסביר את ההבדל בין קרן כמו QQQ לקרנות הישראליות מהבחינה הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 00:55
יש כמה פוסטים של המשקיעה על קרנות ישראליות ואופן פעולתן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 11:44
לא, זה נכון גם לאמריקאיות פשוט פחות נפוץ (לפחות בקרנות הפופולאריות).

השינוי שאתה רואה זה בין העסקה האחרונה באותו היום לעומת העסקה האחרונה (בקירוב) ביום שלפני.

בקרנות שיש הרבה עסקאות זה אמור להראות שינוי דומה, בקרנות עם מעט עסקאות יכול להיות פער גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 15:37
מה משנה לך ההפרשים היומיים ?

לטווח ארוך זה לא משמעותי
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2020 16:11
קודם כל זה מעניין להבין ממה זה נגרם בין קרנות יחסית דומות.

בנוסף, לא בדקתי את זה לעומק אבל הגיוני שזה כן יהיה משמעותי לטווח ארוך - במקרה והקרן שירדה יותר נסחרת ב״הנחה״ על השווי שלה, נגיד הנחה של 1%, יכול להיות שבטווח ארוך אפשר להרוויח כ1% יותר מאשר אם קונים קרן שנסחרת במחיר הריאלי.

לדוגמא: אם קונים קרן שהשווי הריאלי של יחידה בה הוא 100 אבל היא נסחרת ב99, ולאחר כמה שנים במכירה המחיר עומד על 145, במקום תשואה של 45% התשואה תהיה כ46.5%.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2020 17:53
בוא ניקח דוגמא קונקרטית.

spy בשיא בועת הדוטקום מול היום (קצת יותר מ-20 שנים אחר כך): 148 דולר -> 346.85 דולר (שזה נגיד שקול ל4.35% תשואה שנתית)

אם היית קונה בהנחה של 1% (146.52), התשואה השנתית שהיית מקבל היא בערך 4.4% תשואה שנתית.

דרך אגב, יש הרבה אופטימזציות כאלה ואחרות שאנשים מנסים לעשות כדי לשפר ב0.05% את הביצועים של התיק שלהם (לרכוש רק בפתיחה, לרכוש רק בסגירה, וכו').

לא אגיד שזה לא עובד אבל אני לא בטוח שזה שווה את ההתעסקות (ועקרונית זה עלול גם לא לעבוד ואפילו להביא לתוצאות הפוכות).
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2020 18:05
זה משמעותי לכל טווח (עדיף לקנות משהו ב-99 מאשר ב-100, לא משנה הטווח) אבל זאת לא באמת הזדמנות שקיימת ושאפשר לנצל, זה סתם "עיוות" של הדרך שבה מחושב השינוי היומי (זה גם לא באמת עיוות, אנשים פשוט לא מבינים את המשמעות של המספר הזה).

בכל אין באמת אפשרות לקנות ב"הנחה", בטח לא של 1%.

אם אתם רוצים להשוות תשואות תשוו שינוי ב-NAV (וגם פה יש עיוותים לפעמים שמקשים על ההשוואה).
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 16:45
כן, כשכתבתי ״השווי הריאלי״ התכוונתי לNAV. הבעיה שקשה להעריך מה הNAV של הקרן ברגע הקנייה.

לאיזה עיוותים אתה מתכוון?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 13:47
משהו נוסף שקשור לזה, נניח בקרן מחקה מדד sp500, אם אני מסתכל על ה "עושה שוק" המחירים עולים ויורדים במהלך היום.

הם לא נרשמים בגרף, רק עסקאות נרשמות, אבל המחירים משתנים.

אז יכולים להיות 2 אנשים שקנו את אותו מדד של אותה חברה באותו יום, ומחיר הקנייה שלהם שונה באחוז או יותר.

אני לא בדיוק יודע איך נקבע מחיר הסגירה, אבל אם מדובר על ממוצע של עסקאות, אז יכולים להיות 2 קרנות שהמחירים שלהם היו זהים בדיוק לאורך כל היום, אבל קרן בקרן אחת נעשו יותר עסקאות כשהמחיר היה גבוה ובקרן שניה יותר עסקאות כשהמחיר היה נמוך, ואז מחיר הסגירה שלהם יהיה שונה למרות שהמחיר שלהם היה זהה במהלך כל היום. אני צודק?

ועוד משהו שלא הבנתי, איך משתנה המחיר בשעות מסחר בארץ כשהבורסה סגורה בארהב? מדד מחקה sp500 לא אמור להיות על מחיר קבוע בשעות שהבורסה בארהב לא פעילה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2020 22:00
קראתי פעם כתבה בנושא אבל לא מצאתי אותה. ממה שאני מבין זה מושפע מאירועים שקורים בזמן שהבורסה בארץ פתוחה והבורסה בארה״ב סגורה. לדוגמא: אם הודיעו בארה״ב על תמריצים ביום ראשון אז הבורסה בארץ כבר תשקף את זה. חוץ מאירועים לפי מה שהבנתי זה מושפע בעיקר מספקולנטים שסוחרים בחוזים עתידיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 21:58
אני משער שבשעות האלו השערים נקבעים על פי המסחר בחוזים עתידיים שמגלמים ציפיות לשער בו יתחיל המסחר של היום הבא, שים לב שיש קפיצה בין סוף יום מסחר לתחילת היום שאחריו.

המומחים מוזמנים לתקן את ההודעה.